Annonce
Vestjylland

Sidste udkald for udsigt til fjord og havn: Kun to ledige byggegrunde i næste etape af Sejlhusene

Livet ved fjord og havn har en næsten magisk tiltrækningskraft på huskøberne, konstaterer Gitte Lund Ellebæk, indehaver af EDC Struer, som snart kan melde alt udsolgt for Sejlhusene. Foto: Thomas Maxe
Fjordudsigt har en magisk tiltrækningskraft på huskøbere, og i Struer betaler man gerne over en million kroner for en byggegrund ved havnen.

STRUER: - Skål! lyder det fra den lille gruppe af voksne i deres bedste alder. Så bliver glassene løftet, og latter efterfulgt af ivrig samtale summer rundt om bordet på terrassen. Man kan ikke høre, hvad de snakker om, men en ting synes helt sikkert: De hygger sig.

Vi er på lystbådehavnen i Struer, og lige der ovre på den anden side af havnebassinet ligger Sejlhusene, med terrassen og sommerhygge helt ud til kaj-kanten.

Her blev den første række af boliger opført for cirka 12 år siden. Et af husene blev i juli 2020 udbudt til salg for 4,4 millioner kroner, men endte faktisk med at blive overbudt og solgt til en højere pris.

Annonce

Ejendomsmægler Gitte Lund Ellebæk, indehaver af EDC Struer, er ikke overrasket over, at Sejlhusene er i høj kurs.

- Her har vi vand, sejlerlivet og alt det liv der er på en havn. Du kan se det fra terrassen, fra stuen og fra dit køkken-alrum. Og du kan gå hen og være en del af det liv, og du kan spise på en god restaurant, og så kan du gå hjem igen bagefter. Og om vinteren kan du opleve sæler, som svømmer rundt i havnebassinet, så her er altid noget at se på, fortæller hun.

Prisen er lidt af en kunst

EDC Struer har fået opgaven med at sælge byggegrunde til den nyeste etape, anden række af Sejlhusene, som er i fuld gang med at blive opført. Her skal man skynde sig, hvis man vil have en grund.

- Der er kun to byggegrunde tilbage. Den ene blev faktisk solgt lige her for 14 dage siden, siger Gitte Lund Ellebæk.

Sejlhusene er som skabt til terrasse-hygge, og placeringen ud til Limfjordens største lystbådehavn giver en næsten ferie-agtig stemning. Nu er næste etape af det populære byggeri undervejs. Arkivfoto: Morten Stricker

Faste seere af tv-programmer som ”Hammerslag” ved, at det er noget af en kunst at prissætte huse. På tv rammer de konkurrerende hold af mæglere nogle gange langt forbi den faktiske salgspris, og ofte er de uenige om værdien.

Gitte Lund Ellebæk smiler overbærende og minder om, at ”Hammerslag” er tv-underholdning. Henne i virkeligheden kræver det faglig viden, erfaring, lokalt markedskendskab - og et par gode sko - når man skal finde den rigtige pris.

- Byggegrundene har faktisk ikke den samme pris. Den svinger fra én og til over to millioner kroner, og værdien på husene er også forskellige. Det handler især om den udsigt, der er fra huset: Er der direkte udsyn til fjorden? Kan man se ud over havnen? Det yderste hus på landtangen har en helt uhindret udsigt, og dermed har grunden også den højeste værdi. Andre ligger ”midt i rækken” og har knap så meget udsigt, mens nogle vil have en vis udsigt ud mellem den første række af huse. Den slags ved man kun, hvis man har været ude at stå på grunden, så jeg har gået meget rundt derude, forklarer Gitte Lund Ellebæk.

Annonce

Gode naboer giver merværdi

- Påvirker det værdien af de eksisterende huse, når der skyder flere nye bygninger op omkring dem?

- Altså, først og fremmest, så har det jo hele tiden været planen, at det skulle bebygges, så det kommer ikke som en overraskelse for nogen af køberne, at der bliver bygget flere huse. Det er vigtigt at slå fast. Men nej, det skader faktisk ikke værdien, nærmest tværtimod: Husene bliver kun mere attraktive, når området er ”fyldt ud”. Der er rigtig mange, som gerne vil bo i Sejlhusene, men nogle er betænkelige ved selv at skulle stå for byggeprocessen, så de vil hellere vente og købe et færdigt hus. Jeg er overbevist om, at de nye huse vil bevare værdien og formentlig også stige i værdi. De er virkelig populære, understreger ejendomsmægleren.


Nu, hvor området er ved at være fyldt ud, så går det typisk stærkt med de sidste salg. Så det vil være min forventning, at der er udsolgt inden nytår.

Gitte Lund Ellebæk, Indehaver af EDC Struer


- Betyder det noget for salget af byggegrunde, at der også er ved at blive opført lejeboliger som en del af de nye huse i området?

- Det har jeg ikke indtryk af. Det er nogle flotte lejligheder, som bliver opført i samme stil som de andre huse, bare lidt mindre lejligheder. De har en størrelse og er prissat på en måde, som jeg tror, vil tiltrække voksne lejere, for eksempel ældre, der gerne vil flytte i en mindre bolig og slippe for at skulle holde en have, vurderer Gitte Lund Ellebæk.

De første af de nye ejerboliger er samtidig godt i gang med at blive bygget, og det varer nok ikke længe, før der også bliver muret, boret og hamret på de to sidste byggegrunde, der er udbudt til salg for lige omkring en million kroner.

- Jeg tror, de sidste grunde er solgt, inden året er gået. Nu, hvor området er ved at være fyldt ud, så går det typisk stærkt med de sidste salg. Så det vil være min forventning, at der er udsolgt inden nytår, siger Gitte Lund Ellebæk.

Se byggegrundene på www.edc.dk/struer - søg eventuelt på ”Sejlhusene Struer” for at finde beskrivelsen.

Annonce
Annonce
Vestjylland

Thise Mejeris Hjerm-ost har vundet gourmetpris: - Den har de ramt lige bagi

Annonce
Erhverv For abonnenter

Ansatte blev fyret, da coronaen kom: Nu kan stor fynsk fabrik ikke skaffe folk nok

Annonce
Fyn

Kandidat til Odin Award: Reppy.dk vil giver din smartphone et længere liv for klimaets skyld

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Juliane sælger flagstænger på nettet

Østjylland

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Erhverv

Klumme: Typiske spørgsmål fra nye investorer

Fyn For abonnenter

Bygger ny fabrik til 25 millioner kroner efter rekordoverskud: - Vi vil være dobbelt så store om fire år

Sydjylland For abonnenter

Vejen-virksomhed med knald på købt af stor svensk koncern:  - Ingen skal frygte for deres job

Erhverv For abonnenter

Claus har indrettet sit firma med over 250 kunstværker: - Når jeg bruger flere penge end planlagt, er konen ikke glad

Annonce