Annonce
Erhverv

Se kortet: Februar bød på højeste antal konkurser i tre år, særligt de små bukker under

I februar 2021 har 1194 virksomheder ifølge analysevirksomheden Bisnode måtte dreje nøglen om mod 463 på samme tid sidste år. Klik på kortet nede i artiklen for at se antallet af konkurser i din kommune. Arkivfoto: Annelene Petesen. Collage: Morten Seest Jensen
Antallet af konkurser fortsætter med at stige i 2021 sammenlignet med forrige år. I alt er 1194 virksomheder gået konkurs i februar. Det er det højeste antal set på en måned siden december 2017.

DANMARK: Der er sket en regulær eksplosion i antallet af konkurser i årets første to måneder. Det skriver Bisnode i en pressemeddelelse baseret på dataudtræk trukket og anvendt 1. marts i år.

De to første af årets måneder har således sammenlagt budt på 2305 konkurser sammenlignet med 1004 i 2020. Og alene i februar 2021 har 1194 virksomheder ifølge analysevirksomheden måtte dreje nøglen om mod 463 på samme tid sidste år.

Faktisk skal man ifølge Bisnode helt tilbage til december 2017 for at finde en måned med flere konkurser.

Annonce

Konkurserne rammer bredt på tværs af flere brancher. Blandt andet ses det, at brancher, som har været ramt af corona-restriktionerne, nu begynder at gå konkurs, hvilket ifølge Bisnode kan være et tegn på at hjælpepakkerne ikke længere er tilstrækkelige for nogle af virksomhederne.

Primært små selskaber

Indtil videre er det dog primært meget små virksomheder, der rammes af konkurs, da langt størstedelen af konkursstigningen sker på selskaber med 1 eller 0 ansatte. Det betyder i sidste ende, at den samfundsøkonomiske effekt er mindre, end hvis der var tale om større selskaber.

En stor del af konkursstigningen i årets første måneder indbefatter desuden såkaldte holdingselskaber, hvilket ifølge analysevirksomheden er helt normalt at se som en afledt effekt af den generelle stigning af konkurser, da det er ganske normal praksis at eje sin virksomhed eller sit driftsselskab (restaurant, konsulentfirma, murerfirma, tøjbutikker osv.) gennem et holdingselskab.

Annonce
Annonce
Vestjylland

Thise Mejeris Hjerm-ost har vundet gourmetpris: - Den har de ramt lige bagi

Annonce
Erhverv For abonnenter

Ansatte blev fyret, da coronaen kom: Nu kan stor fynsk fabrik ikke skaffe folk nok

Annonce
Fyn

Kandidat til Odin Award: Reppy.dk vil giver din smartphone et længere liv for klimaets skyld

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Juliane sælger flagstænger på nettet

Østjylland

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Erhverv

Klumme: Typiske spørgsmål fra nye investorer

Fyn For abonnenter

Bygger ny fabrik til 25 millioner kroner efter rekordoverskud: - Vi vil være dobbelt så store om fire år

Sydjylland For abonnenter

Vejen-virksomhed med knald på købt af stor svensk koncern:  - Ingen skal frygte for deres job

Erhverv For abonnenter

Claus har indrettet sit firma med over 250 kunstværker: - Når jeg bruger flere penge end planlagt, er konen ikke glad

Annonce