Annonce
Erhverv

Se billeder og video: Tusindvis af 'russer-containere' hober sig op i dansk havn

Her er de så: Tusindvis af containere, som i hast er pillet af containerskibe på vej mod Rusland, men som er blevet bremset på grund af russernes krig i Ukraine. Foto: Michael Bager
Tusindvis af containere med gods, der skulle have været sejlet til Rusland, er pludselig sat af på havnen i Kalundborg. Avisen Danmark har besøgt terminalen, der er blevet forlænget med jernplader for at løse et akut problem for verdenshandlen og de virksomheder, der besvarer den russiske invasion af Ukraine med boykot af Rusland.

Eksport: Det er absolut ikke den vanlige Mærsk-standard, at containere bliver stablet oven på en støvet grusplads. Men det er virkeligheden i Mærsk-datterselskabet APM Terminals' nyeste havneterminal, der ligger i Kalundborg og blev indviet i marts sidste år.

Havnen til en kvart milliard kroner skulle først og fremmest tage sig af transportkunder som Novo Nordisk, Haldor Topsøe og mange andre sjællandske eksportvirksomheder. Idéen var at flytte godset langt væk fra havnen i København, hvor containerne hurtigt strander i hovedstadens travle trafik.

Men i dag har havnen pludselig fået en helt anden rolle ved at løse et akut problem: At bremse de tusindvis af containere, der siden slutningen af februar har været på vej til russiske havne, men som i hast er blevet bremset af kunderne. ”Russer-containere”, kaldes de i jargonen på havnekajen.

Annonce

Ruslands invasion af Ukraine har både udløst historisk voldsomme sanktioner mod samhandel med Rusland og en omfattende boykot, hvor vestlige virksomheder selv har valgt at stoppe salget til Rusland.

- Så kan de sætte containerne af hos os og lade dem stå i en periode, forklarer Martin Bro Andersen, der er ansvarlig for driften af APM Terminals Kalundborg, som er havnens officielle navn.

Danmarks største

Under Avisen Danmarks besøg på terminalen stod der, hvad der svarer til 7900 tyvefods-containere på havneområdet. Området har Mærsk-folkene skyndsomt udvidet fra 50.000 kvadratmeter - som er behørigt asfalteret - til næsten 200.000 kvadratmeter. Det er sket på et stort grusareal, som er forstærket med tunge køreplader af jern, så lastbiler og trucks ikke kører fast.

Ved åbningen var det planen, at Kalundborg-havnen skulle håndtere 350 containere om ugen, men allerede i det første år har tallet ligget tættere på 600 containere, der hver uge er blevet løftet fra eller til et containerskib.

- Men lige nu ligger vi på 1800-2000 håndterede containere om ugen, forklarer Martin Bro Andersen, der i weekenden slog rekord med over 3000 løft af skibscontainere.

Dermed bider Kalundborg pludselig skeer med Aarhus, når det kommer til titlen som Danmarks travleste containerhavn.

Containerhavnen er udvidet med køreplader for at få plads til en masse ekstra gods, der venter på at blive sendt retur eller finde vej til nye kunder - der ikke er russere. Foto: Michael Bager
Annonce

Frugt sendes videre

Containerne indeholder alt fra tøj og sko til reservedele og andre produkter, som enten skal retur til afsenderen eller vente på, at der er fundet nye kunder, som ikke er russere. Der er også ankommet en del fødevarer, der har begrænset holdbarhed, selv om der er køling i containerne.

- Frugt, der skulle have været i Rusland, er noget af det, vi sender videre ret hurtigt. Jeg ved ikke, hvem der så køber det. Men man vil selvfølgelig gerne have solgt sine varer, og Mærsk vil gerne have containeren tilbage, så den kan komme ud på nye opgaver, fortæller havnechefen.

Kalundborg ligger belejligt på T-ruten, som er sejlruten gennem Kattegat og Storebælt. Havnen kan ikke tage imod de allerstørste containerskibe, men tager typisk imod skibe, der har plads til 3500 containere, som er den størrelse, der normalt sejler videre ind i Østersøen og mod Baltikum og Rusland. Det sidste Mærsk-skib forlod Rusland mandag 2. maj.

- Vi ligger rigtig godt på "motorvejen" til Øresund og Baltikum. Der er kun 40 minutters sejlads fra T-Ruten. Så hvis et skib mangler kapacitet, kan det hurtigt stikke snuden herind, siger Martin Bro Andersen.

Den pludselige travlhed har fået havnen til at tilføje et nyt forretningsområde, der groft sagt handler om at få verdenshandlen til at fungere.

I øjeblikket er der voldsom travlhed i store containerhavne som i Hamborg, Bremerhaven og Rotterdam. Hvis et skib kan sætte containere af i Kalundborg og på den måde slippe for at holde i kø til de større havne, ja, så spares der kostbar tid.

Fire korte om APM Terminals

  1. Datterselskab under A.P. Møller-Mærsk, som driver 76 havneterminaler alene eller sammen med partnere i 42 lande.
  2. Sidste år anløb 29.699 skibe en af virksomhedens havne, som udførte 12,8 millioner løft af containere - en fremgang på 11 procent sammenlignet med 2020.
  3. Koncernen omsatte sidste år for 28 milliarder kroner og beskæftiger 22.000 ansatte.
  4. Terminalen i Kalundborg åbnede i marts 2021 for at tage kunder fra containerhavnen i København.
Martin Bro Andersen har fået travlt som ansvarlig for containerterminalen i Kalundborg, som pludselig skal opbevare tusindvis af containere, der ikke længere skal til Rusland. Foto: Michael Bager
Mange af containerne indeholder fødevarer, og på containerterminalen står mekanikere klar til at servicere de såkaldte reefer-containere, så de kan klare nye sørejser rundt på jordkloden. Foto: Michael Bager
De fleste containere omlastes til andre skibe, men omkring 80 lastbiler med containere ankommer dagligt til terminalen i Kalundborg. Foto: Michael Bager
Containerne står tætpakket på det nyanlagte havneareal lige vest for Kalundborg, hvor der tidligere lå en sandstrand. Foto: Michael Bager
Containerne løftes rundt på havnearealet af de kørende "reach stackers". Kranen i baggrunden, der løfter containerne om bord på skibene, ejes af den kommunale selvstyrehavn i Kalundborg. Foto: Michael Bager

Frugt, der skulle have været i Rusland, er noget af det, vi sender videre ret hurtigt. Jeg ved ikke, hvem der så køber det. Men man vil selvfølgelig gerne have solgt sine varer, og Mærsk vil gerne have containeren tilbage, så den kan komme ud på nye opgaver.

Martin Bro Andersen, APM Terminals Kalundborg


Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Lines hjerneskadede søn gav hende idéen til at starte virksomhed: Har hjulpet ham til at bedre liv og nu skal andre have samme mulighed

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Kæmpe tøjfabrikant er nødt til at investere millioner i ny lagerhal for at følge med: Se videoen af det højteknologiske lager, hvor 36 robotter suser rundt

Annonce
Østjylland

Frø-virksomhed er blevet en blomstrende forretning: Vækstkurven er stejl, fortæller direktør

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Vestjylland

Har solgt rekordmange T-shirts – omsætningen nærmer sig en halv milliard: - Det gør en forskel, når verden begynder at gynge, at vi har medarbejdere, der er rolige og erfarne

Sydjylland

Kolding Havn hiver millioner i land - og leder efter ny direktør efter sag om skjult regning fra luksushotel

Erhverv For abonnenter

Fynbo med fem robotfirmaer: Søren Juul køber op og skyder mange flere penge ind i robotterne

Erhverv For abonnenter

Underskuddet er på 27,8 millioner kroner, men optimismen er intakt: Der er meget, der går vores vej

Erhverv For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Annonce