Annonce
Vestjylland

Savfirma vækster under corona: Savsmuldet hvirvler løs i hjemmene

Kundernes mulighed for at prøve savværket før de køber, er et af de koncepter, Steffen Søndergaard føler sig sikker på, giver gevinst i sidste ende. Foto: Johan Gadegaard
Det går godt for en lille virksomhed i Mejdal, der sælger udstyr til savværker og privatpersoner. Flere investerer nemlig i små maskinerier til privaten.

Mejdal: Det var teknikken i hans eget lille savværk, den var gal med. Det havde efterhånden en del år på bagen og kunne ikke rigtigt bruges, hvis hans hobby-ide om lave borde og bænke af egne træstammer skulle blive til noget. Den aldrende sav var ganske enkelt ikke skåret til opgaven. Så han kiggede sig om efter noget nyt maskineri.

Han faldt over et fra et firma i Polen; Trak-Met, der havde save til en fornuftig pris.

Men opdagelsen af det polske firma skulle blive til mere end blot et nyt sav-maskineri til eget værksted. Det blev til oprettelsen af hans eget firma.

I dag er han forhandler af save fra det polske firma på tredje år med sit eget firma, Dansk Savværksudstyr. Og satsningen med at gå selvstændig har vist sig at være den helt rette for 58-årige Steffen Søndergaard, der bor i Mejdal med sin kone Iris, hvorfra de også driver hundepension.

- I dag sælger jeg savværk til hele Danmark. Det er både privatpersoner og firmaer, og maskinernes pris varierer fra 30.000 til 500.000 kroner, siger han.


Rigtigt mange bruger de save jeg sælger til at lave plankeborde, tapas-bræt, bålhytter, legehuse eller shelters. Der er mange far-søn projekter iblandt.

Steffen Søndergaard, indehaver af Dansk Savværksudstyr


Og hvis man tror, at coronakrisen ville skære hans forretning itu, så må man tro om.

- Tværtimod er salget eksploderet her i 2020, hvor jeg kommer til at ramme en omsætning, der er fire gange så høj, som sidste år, siger han.

Og det er ikke kun fordi firmaet vokser sig større.

- Det gør efterspørgslen også, har han indtryk af.

Annonce

Private og firmaer

Coronakrisen har nemlig givet især privatkunderne ekstra tid - og det er den, der nu bliver sat i spin i små og store træprojekter derhjemme. Projekter, hvor en fuksvans eller stiksav slet ikke rækker.

- Rigtigt mange bruger de savværker, jeg sælger til at lave plankeborde, tapas-bræt, bålhytter, legehuse eller shelters. Der er mange far-søn projekter iblandt, siger han.

Men også virksomhederne, som man jo ellers skulle fristes til at tro, ville vente med nye investeringer, køber en del nyt maskineri for tiden:

- De sidste 14 dage har jeg lukket flere handler til 300.000 kroner per styk, siger Steffen Søndergaard.

Virksomhederne kommer fra hele landet.  Heriblandt et specialfirma på Fyn, som renoverer bindingsværker, et firma, der importerer gammelt tømmer og saver det til plankeborde og et firma fra Aarhus, der arbejder i Robinietræ til sandkasser.

- For ikke så længe siden solgte jeg et savværk. Kunden ringede så og sagde, at han måtte springe fra handlen. Ikke fordi, han ikke ville købe noget, men fordi han siden bestillingen blev foretaget, havde fået en del flere opgaver ind, så han måtte købe en endnu større model i stedet, siger han.

Annonce

Kun de mindre

Helt rosenrødt er det hele dog - trods alt - ikke. For coronakrisen har gjort det vanskeligere for Mejdal-virksomheden at holde varelageret oppe på samme niveau som førhen.

- Så det betyder, at jeg har et mindre udvalg end før. Men det rammer typisk kun salget til de privatpersoner, der vil købe de mindre maskiner, da alle større modeller til virksomheder næsten altid skal speciallaves alligevel, siger han.

Ved siden af forretningen og hundepensionen, ejer parret udstykningen på Tingager Enge, hvorfra de ligeledes sælger byggegrunde, bygger og udlejer huse.

- Og det er jo det, og så den her hundepension, jeg primært har brugt min tid på, indtil jeg for to år siden for alvor fik gang i - og tid til - firmaet her, siger Steffen Søndergaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce