Annonce
Sydjylland

Salg af stålreoler styres af et enmandskontor

Johnny Lund ved de stålreoler, Global Stålmontage netop har sat op hos Eldorado. Foto: Carsten B. Grubach
Global Stålmontage har travlt og arbejder per anbefaling.
Annonce

HADERSLEV: På Ole Rømers Vej er tre montører i fuld sving med at opsætte stålreoler hos Eldorado. Nordeuropas største grossist inden for kæledyrsartikler har pladsmangel og derfor brug for en intelligent løsning på sine logistiske problemer.

Tæt derpå i Haderslevs nordlige industrikvarter, på H.C. Ørsteds Vej, sidder Johnny Lund foran sin computer. På et bord ved siden af ligger en række sedler med opgaver, der skal klares rundt om i landet. De er dog noget mindre end den ordre på otte millioner kroner, Global Stålmontage er i gang med hos Eldorado.

Men sedlerne er et tydeligt eksempel på, at der er nok at se til for de i alt 10 montører, som kører land og rige rundt og opsætter reoler af stål, der er importeret fra Spanien og Holland. Det er pallereoler, arkivreoler, mobilreoler, trælastreoler og sikringsudstyr til reoler.

Johnny Lund, der er uddannet lagerindretningsarkitekt, har stået i spidsen for Global Stålmontage siden stiftelsen i 2003, og han har optaget sin førstemand, Jan Jensen, i ledelsen af firmaet, så han nu ejer nu en tredjedel af anpartsselskabet bag det.
- Jan tager sig af al det praktiske, siger Johnny Lund og viser sine hænder frem.
- Og så tager jeg mig af alt det administrative, tilføjer han og peger på sit hoved.
Som snart 74-årig er han set ud fra dåbsattesten pensionsmoden. Men så vidt er han langt fra.
- Hvis kunderne gider mig, bliver jeg ved, til jeg bliver 85, og kunderne gider mig stadig, pointerer enmandskontoret, der selv sørger for indkøb, salg, bogføring, fakturering, lønudbetaling og alt muligt andet administrativt arbejde.
Annonce

Ingen hjemmeside - endnu

- Jeg har altid været god til at netværke og kender rigtig mange mennesker. Blandt vores kunder har vi Danske Fragtmænds lagerhoteller over hele landet, Sydbank, Pharma Nord i Vojens, Kühne & Nagel i Tyskland, Vestas, Icopal i København og Ikast, og vi er underleverandører til Mas Høvik i Bording, hvor jeg var ansat som sælger i 23 år, og Flextek i Vejle, fortæller Johnny Lund og fortsætter:
- Vi har blandt andet arbejdet for Lego i Ungarn og Kina og får muligvis en opgave i Mexico. Vi har mange specialopgaver, blandt andet med robotter.
- Vi gør ikke meget reklame for os selv, men arbejder per anbefaling. Vi har ingen hjemmeside, men vi vil dog have lavet en, så folk kan købe overskudsmateriale på nettet. Vi har ikke noget showroom – mit showroom er mine kunder, siger Johnny Lund med et smil.
Det er svært at skaffe arbejdskraft, så Global Stålmontage oplærer de montører, de ansætter – nogle er anvist fra kommunen, og i staben er der montører fra Afghanistan og Kenya.
Til syvende og sidst handler det om at sælge stålreolerne, og her har Johnny Lund en meget enkel filosofi:
- Du kan være nok så meget supersælger og sælge en hel masse til en kunde på én gang og så ikke komme tilbage, men det handler om at kunne analysere sig frem til, hvad kunden har brug for, så du kan komme igen. Det har jeg gjort i alle årene, lyder det fra enmandskontoret, der med egne ord i 25 år har overlevet tre indkøbschefer i Sydbank med sin salgsstrategi.
Den store ordre hos Eldorado har givet Global Stålmontage endnu mere at se til. Foto: Carsten B. Grubach
Annonce
Annonce
Sydjylland

Trekantområdet rykker sammen

Annonce
Østjylland

ExamVision vokser videre

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Sydbank: Optimismen vokser efterhånden igen

Vestjylland

Arka IT har gavn af sparring

Sydjylland

Elevatorfirma i ny optur

erhvervplus

X-Yachts får motor på

Annonce