Annonce
Erhverv

Salg af firmagaver: Danske sværvægtere går sammen for at udfordre den europæiske top

Delikatessekurven er altid et hit, når der skal vælges en julegave fra firmaet. Foto: Lasse Lagoni
Med Baxx & Metz får Danmark en gigant inden for promotion og firmagaver.

KOLDING/VEDBÆK: Danmarks to største leverandører af promotion artikler og firmagaver er fusioneret.

Metz A/S i Vedbæk og Baxx Promotion A/S i Kolding har med fusionen og selskabets nye navn Baxx & Metz en vision om at løfte den bæredygtige standard på internationalt niveau i en branche, hvor der stilles omfattende krav til både rådgivning og dokumentation. De to virksomheder har med base i hver sin del af andet været indædte konkurrenter og kæmpet mod hinandeni 20 år, men har altså nu besluttet at gå sammen.

Ifølge Claus Hedegaard, der er direktør i Metz A/S, har virksomheder i promotion- og firmagavebranchen et af de største leverandørnetværk deres størrelse taget i betragtning. Som virksomhed skal den kunne stå 100 procent inde for grønne produktionsmetoder i store dele af verden, validering samt rådgivning på et væld af certifikater.

Annonce

- I et meget fragmenteret marked kan det være svært at have de fornødne kompetencer til at give den rette rådgivning. Som markedsledende har både Baxx og Metz stået stærkt indenfor CSR, og fusionen giver os mulighed for at tilføre endnu flere ressourcer til området og bruge det som et springbræt til det europæiske marked, siger Claus Hedegaard.

En specialdesignet blue tooth højttaler er et af de nyere tilbud i gaveboden hos Danmarks største leverandør af firmagaver. Foto: Baxx & Metz.

- Med 70 procent af virksomhederne i C25-indekset som kunder skal vi have fuldstændig styr på alle former for certificeringer, og det er et ufravigeligt krav, at vi kan stå inde for miljørigtighed og CSR gennem hele vores forsyningskæde, pointerer han.

Store danske virksomheder som Arla, Danfoss og Vestas findes allerede i de to virksomheders kundeporteføljer, og ifølge Claus Hedegaard stiller kundernes stærke CSR-profil store krav til medarbejdernes kompetencer.

Håbet med fusionen er derfor også at blive en endnu mere attraktiv arbejdsplads, så man også i fremtiden er solidt bemandet inden for bæredygtighed og kan servicere kunderne bedst muligt.

Omsætningen skal øges

Bag fusionen ligger også konkrete vækstmål. Ambitionen er at øge totalomsætningen med 60 procent til en halv milliard kroner og udfordre den absolutte top af EU-markedet.

- I vores regnskabsafslutning pr. 30. april havde vi en samlet omsætning på 300 millioner kroner. Vi forventer en nettofortjeneste før skat på ca. 25 millioner kroner, så vi er samlet set kommet stærkt ud af 2020.

Fem gavehit til jul

Michael Eriksen fra Baxx & Metz har udvalgt fem af de mest populære gaveideer til de ansatte i julen 2021:

Sack it blue tooth højttaler.

Royal Copenhagen – kopperne er altid et hit.

Knivsæt fra Njordliv - eget brand fra Baxx & Metz udviklet sammen med tv-kokken Thomas Castberg.

Delikatessekurven - er altid populær.

Bæredygtigt sengetøj fra Uno – er bare oppe i tiden.

Sammen står vi allerede meget stærkt i Norden, og med fusionen tror vi på, at vi kan nå endnu bedre resultater. I de kommende år vil vi kigge mod flere europæiske markeder, og missionen er at lande internationale kunder med base uden for Danmark, siger Michael Eriksen, direktør i Baxx Promotion A/S.

I ekspansionen mod nye europæiske markeder vil Baxx & Metz videreføre deres totalkoncept som ”full service provider” med webshop-baserede distributionsløsninger.

Claus Hedegaard (tv.) og Michael Eriksen har med fusionen skabt en gigant inden for promotion og firmagaver. Pressefoto.

Her sendes der varer ud til hele verden fra logistikcentre på mere end 6000 kvadratmeter i Kolding, Vejen, Vedbæk og Ishøj, og kunderne tilbydes ”one point of entrance” til hele merchandise-universet.

Baxx & Metz, der har 50 ansatte i Vedbæk og 30 i Kolding plus en del løst ansatte i højsæsonen op til jul, er udadtil en lidt usynlig virksomhed. Den printer som regel andre virksomheders navne på deres produkter og får derfor sjældent selv opmærksomhed.

Valggaver til jul på to måder

Større virksomheder, der tidligt på året beslutter sig for det udvalg af gaver, de ansatte skal have, har i 2021 været inviteret til messe hos Baxx og Metz A/S på Tirsbæk Gods ved Vejle. Her kan der på nettet vælges mellem 50 forskellige gaver i prislejet 300-800 kroner.

Mindre virksomheder, der først beslutter sig i efteråret, får en kode udleveret til de ansatte, som så kan vælge deres julegave i den store webshop, hvor der er adgang for alle.

Begge virksomheder klarede godt gennem finanskrisen, hvor reklamegave-branchen ellers generelt fik nogle drøje hug, og coronakrisen gav ifølge Michael Eriksen det hidtil bedste år i 2020, da virksomhederne valgte at give både jule- og nytårsaver til de ansatte, der ikke kunne holde julefrokost på grund af pandemien.

Direktørerne i de to fusionerede virksomheder er begge i 50’erne. Selv om de ikke ser et generationsskifte lige rundt om hjørnet, ønsker de at skabe en virksomhed med internationalt vækstpotentiale uden to ejerledere ved roret.

Som markedsledende har både Baxx og Metz stået stærkt indenfor CSR, og fusionen giver os mulighed for at tilføre endnu flere ressourcer til området og bruge det som et springbræt til det europæiske marked.

Claus Hedegaard, Baxx & Metz A/S

- Vi har begge mange gode år i os endnu, men hvis det her skal blive større end os, må vi skabe en organisme, der får sit eget liv. Det kræver en transformation, og den kickstarter vi med fusionen. Samtidig får vi nu en gylden mulighed for at løfte vores medarbejdere og professionalisere vores set up i endnu højere grad, siger Michael Eriksen.

Annonce
Annonce
Vestjylland For abonnenter

I 2010 var de seks medarbejdere - nu er der 100 og en omsætning på over 100 millioner kroner: Det er lidt en vild historie

Annonce
Erhverv

Erhvervsredaktøren: Hurra, nu kommer der et nyt mærke på din mad

Annonce
Erhverv

83 års industrihistorie på danske hænder er slut: Kolding-virksomhed er blevet opkøbt og 135 ansatte får ny ledelse

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Klumme: De midtjyske virksomheder mangler arbejdskraft - Her er otte gode råd

Erhverv

Klumme: I København betaler virksomhederne bare, men det gør de ikke i resten af landet

Erhverv

Klumme: Solceller på erhvervsbygninger – skattemæssig afskrivning

Erhverv

Restauranter og barkonge efter rekrutteringsproblemer: Nu hyrer vi igen masser af personale

Erhverv

Lyt: Striden om Valdemars Slot er stadig uforløst - køberne står fortsat i kø

Østjylland

Handskefabrikkens vilde udvikling: Randers er blevet til Rhanders og vil være Danmarks Gucci

Annonce