Annonce
Fyn

Sørens iværksætterdrøm vokser med rekordfart: Millionomsætning og flere ansatte efter første leveår

Søren Bøje Christoffersen, Horne Entreprenøren. Foto: Maria Retoft Pedersen
I oktober 2020 blev 32-årige Søren Bøje Christoffersen selvstændig med Horne Entreprenøren. Og så gik det ellers stærkt. Efter et lille år har han måttet ansætte folk for at kunne følge med.

Horne: Da Søren Bøje Christoffersen sprang ud som selvstændig i oktober 2020, var det egentlig tanken, at Horne Entreprenøren skulle være en enkeltmandsvirksomhed, hvor han kunne leje sin arbejdskraft ud til større firmaer.

Allerede først på sommeren i 2021 havde Søren Bøje Christoffersen dog så travlt med egne projekter, at han måtte opgive den plan. Han havde simpelthen ikke tid til leje sin arbejdskraft ud.

Jeg er noget overrasket over, at det er gået så stærkt. Jeg vidste godt, at der var gang i den i branchen, men at stå her et år efter, hvor jeg har to fastansatte, to biler, gravemaskine og det hele, det havde jeg godt nok ikke regnet med.

Søren Bøje Christoffersen

- Jeg brugte alle aftener og weekender for at kunne følge med, og til sidste måtte jeg erkende, at det kunne jeg ikke forsvare overfor min familie, siger han.

Annonce

I dag - efter et år opstarten - har han to mand ansat og når et pænt stykke over en millionomsætning i firmaets første leveår

- Jeg er noget overrasket over, at det er gået så stærkt. Jeg vidste godt, at der var gang i den i branchen, men at stå her et år efter, hvor jeg har to fastansatte, to biler, gravemaskine og det hele, det havde jeg godt nok ikke regnet med, lyder det fra Søren Bøje Christoffersen.

Flere store projekter

Han er selv uddannet anlægsstruktør og kloakmester og har over 10 års erfaring i entreprenørfaget. Horne Entreprenøren løser opgaver over hele Fyn, især indenfor kloakering og belægning.

Drømmen om at blive selvstændig havde spiret i nogle år.

- Jeg trængte til, at der skulle ske noget nyt. Jeg drømte om at skabe min egen arbejdsplads, hvor tingene fungerer, som jeg ville have det. Så jeg tog fat i nogle af de kontakter jeg havde, og de sagde, jeg bare skulle springe ud i det, siger Søren Bøje Christoffersen.

Og det gjorde han så. Både hans og hustruens indefrosne feriepenge blev hevet ud og brugt til at betale for de nødvendige tilladelser, bil mm. Og så gik det ellers slag i slag.

Kunderne er en blanding af private og erhvervskunder over hele Fyn, og han samarbejder gerne med områdets øvrige entreprenører.

- Jeg har været rigtig heldig at få nogle store byggeprojekter i Odense. Lige nu er vi ved at færdiggøre et større kloakeringsprojekt på FGU i Sanderum, hvor vi laver tagnedløb på et par tusinde kvadratmeter tag, og vi er også i gang på det gamle seminarium i Bolbro, hvor der skal laves seniorboliger. Der står vi også for regnvandskloakering, fortæller han.

Annonce

Har den rette størrelse

Søren Bøje Christoffersen er født og opvokset i Faaborg. I 2018 købte han og hustruen et nedlagt landbrug på Hornelandevej, som nu også danner rammen for virksomheden. Her er der plads til udstyr og materialer i laden.

Han får god hjælp af sin hustru, som går hjemme på barsel med parrets tredje barn. Hun hjælper med bogføring og regnskaber.

- Det er en kæmpe hjælp, for det har jeg hverken interessen for eller tiden til, siger han.

Og nu hvor virksomheden er kommet godt fra land, og der er kommet flere folk til, har Søren Bøje Christoffersen igen fået lidt fritid.

Søren Bøje Christoffersen er 32 år gammel. Foto: Maria Retoft Pedersen

- At blive selvstændig har givet en fantastisk frihed, men der er også stadig mange ting, jeg skal lære. Især nu hvor jeg også har ansvaret for, at to ansatte kan få mad på bordet. Men jeg er super glad for, at jeg tog springet. Nu kan jeg aflevere børnene om morgenen, tage med til fritidsaktiviteter om eftermiddagen og den slags. Og så går der jo også lidt tid med at holde det hele ved lige, når man har et nedlagt landbrug med to hektar jord til, siger han.

Firmaet har den rette størrelse nu og behøver ikke blive større.

- Det må aldrig blive så stort, at jeg ikke selv kan komme ud til kunder. Jeg dur ikke til at sidde i en kontorstol otte timer om dagen, forklarer han.

- Det, jeg kan forestille mig, at vi skal arbejde på fremover, er at kunne tilbyde flere forskellige ydelser, siger Søren Bøje Christoffersen.Annonce
Annonce
Vestjylland For abonnenter

I 2010 var de seks medarbejdere - nu er der 100 og en omsætning på over 100 millioner kroner: Det er lidt en vild historie

Annonce
Erhverv

Erhvervsredaktøren: Hurra, nu kommer der et nyt mærke på din mad

Annonce
Erhverv

Klumme: De midtjyske virksomheder mangler arbejdskraft - Her er otte gode råd

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Klumme: I København betaler virksomhederne bare, men det gør de ikke i resten af landet

Erhverv

Klumme: Solceller på erhvervsbygninger – skattemæssig afskrivning

Erhverv

Restauranter og barkonge efter rekrutteringsproblemer: Nu hyrer vi igen masser af personale

Erhverv

Lyt: Striden om Valdemars Slot er stadig uforløst - køberne står fortsat i kø

Erhverv

83 års industrihistorie på danske hænder er slut: Kolding-virksomhed er blevet opkøbt og 135 ansatte får ny ledelse

Østjylland

Handskefabrikkens vilde udvikling: Randers er blevet til Rhanders og vil være Danmarks Gucci

Annonce