Annonce
Erhverv

Søren tilhører generation selvstændig: - Lærerne husker os ikke som de klogeste

 Vestjysk ydmyghed gjorde, at 27-årige Søren Arnth ikke turde sætte forventninger for højt, men siden opstarten i januar i år har han haft fuld kalender, og han har endda måttet udvide med en ekstra mand. Foto: Jacob Schultz
Søren Arnth startede egen virksomhed i januar og har haft fuld kalender lige siden. Nu har han udvidet med en ekstra mand i firmaet for at dække behovet.

Outrup: - Vi er jo en flok drenge, og hvis du spørger lærerne, husker de os ikke som de klogeste. Vi havde krudt i røven, det krudt har udviklet sig godt.

27-årige Søren Arnth fortæller om tiden i folkeskolen og om et netværk af kammerater, der dengang blev smidt uden for døren i timerne, men som i dag klarer sig godt som selvstændige.

Han kalder dem en generation af selvstændige, for bare i lokalområdet kan han tælle syv kammerater, der alle driver gode forretninger.

- Min bedste ven, der dengang nok var den værste, har i dag 12 ansatte i sit firma, så det er da endt ret godt, siger Søren Arnth, og for at understrege sin pointe tilføjer han:

- Det, jeg prøver at sige, er, at unge mennesker sagtens kan få stor succes, også selvom de måske ikke var de skarpeste i folkeskolen.

Turde tage springet

Fælles for Søren Arnth og kammeraterne fra folkeskolen er, at de alle har valgt at uddanne sig inden for et håndværksfag. Der er murer, tømrer, landmænd og Søren Arnth, som er landbrugsmekaniker.

Når samtlige af dem ovenikøbet har valgt at blive i lokalområdet, har det den fordel, at de kan hjælpe hinanden med alt lige fra regnskabsprogrammer til reparation af firmabiler.

Søren Arnth er ved at renovere sit værksted, for der skal være højere til loftet og sættes en større port i til de store maskiner. Til at hjælpe sig har han Gunnar Gjaldbæk Madsen. Foto: Jacob Schultz

Søren Arnth er netop i gang med at renovere sit værksted, og til arbejdet får han hjælp af en kammerat, der er tømrer.

- Så har han arbejde til en hel uge, og så hyrer han mig, når han skal have sine biler repareret, fortæller Søren Arnth og forklarer, at de på den måde kan hjælpe hinandens virksomheder med at vækste.

Det var netop netværket af kammerater, der var med til at give Søren Arnth modet til at springe ud som selvstændig. Siden 2017 har han udført mekaniker- og smedearbejde i sin fritid ved siden af studierne, men da han blev udlært landmand og landbrugsmaskinmekaniker, besluttede han i januar i år at gøre fritid til fuld tid og oprettede sin virksomhed SA Multiservice.

Her var det en aftale med en kammerat, som har et murerfirma, der gav ham et sikkerhedsnet, så han turde satse på et liv som selvstændig.

- Vi havde en aftale om, at han kunne leje mig, hvis jeg ikke kunne finde andre opgaver. Det gav mig en sikkerhed, siger Søren Arnth.

Annonce

Undervurderet travlheden

Søren Arnth lejer sig ind i en fløj på forældrenes gård på Lundtangvej uden for Outrup. Her har han både egen bolig og et værksted.

Mens han uddannede sig, købte han meget værktøj, og det har sparet ham for en række udgifter i dag. Ligeledes har han siden 2017 opbygget en kundekreds i lokalområdet, men alligevel blev han overrasket over, hvor travlt han fik lige fra dag ét med SA Multiservice.

- Jeg havde fuldstændig undervurderet travlheden. Før havde jeg arbejde i cirka to timer hver aften, så jeg forberedte mig på, at jeg skulle leje mig ud til min kammerat, fortæller Søren Arnth, der var villig til at lave hvad som helst, så længe han kunne fylde sin kalender ud.

Søren Arnth har alt, hvad han skal bruge til at udføre sit arbejde, i sin bil, så han kan nemt køre ud til kunderne, når deres maskiner er brudt sammen og har brug for reparation. Foto: Jacob Schultz

Hans far sagde flere gange til ham, at han nok skulle få noget at lave, men Søren Arnth ville ikke sætte sine forventninger for højt.

- Jeg er meget overrasket over, hvor meget der har været at lave, og jeg har måttet sige til min kammerat, der er murer, at jeg ikke kommer til at arbejde for ham alligevel, siger han.

Annonce

Bliver det hverdag?

Travlheden har betydet, at Søren Arnth allerede efter tre måneder udvidede med en ekstra mand i firmaet. Han har allieret sig med Gunnar Madsen, der også er uddannet landbrugsmaskinmekaniker.

Sammen laver de reparationer af biler, landbrugs- og entreprenørmaskiner og udfører smede- og montagearbejde. Opgaverne spænder vidt, men især meget akutte problemer med biler og maskiner, der er brudt sammen, fylder meget. Det betyder, at det er svært at planlægge en uge, for når telefonen ringer, så er det ofte afsted ud til kunden med det samme.

- For mange af kunderne afhænger deres arbejde af, at maskinerne fungerer. En tømrersvend kan for eksempel ikke undvære sin bil, så der kan jeg hjælpe dem videre, forklarer Søren Arnth.

I værkstedet på Lundtangvej ved Outrup arbejder Søren Arnth sammen med Gunnar Gjaldbæk Madsen. Foto: Jacob Schultz

Den kommende tid skal Søren Arnth bruge energi og penge på at bygge virksomheden op, og sammen med Gunnar Madsen skal han finde det rette spor for SA Multiservice. Selvom det i sidste ende handler om at tjene penge, så er en vild vækst og mange ansatte ikke Søren Arnths drøm.

- Så bliver man pludselig bundet, og lige nu nyder jeg friheden i selv at kunne bestemme, siger han og understreger, at selv ikke 12 timer lange arbejdsdage gør ham noget, så længe han laver det, som han godt kan lide.

- Jeg tænker, om det mon nogensinde bare bliver hverdag, for det kan jo ikke blive ved med at være hyggeligt. Men når jeg laver det, jeg kan lide, så gør det måske, siger Søren Arnth.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce