Annonce
Sydjylland

Sønnen er blevet sin fars største kunde

Mads Vesterby Hansen (tv.) og Troels Johansson satser på at komme længere ud i Europa med deres akustiske panelvægge. Foto: Carsten B. Grubach
Mads Vesterby Hansen arbejder på halv tid i to firmaer og har succes med sin bæredygtige og lyddæmpende opfindelse.

RIBE: - Hvad har de gang I?

Når man hører firmanavnet Woodupp, kan det i forbifarten meget nemt blive til What’s up? Og Mads Vesterby Hansen og Troels Johansson har virkelig gang i noget på Industrivej i Ribe.

Her holder PVH Finer også til. Et firma, der tilhører Per Vesterby Hansen, far til Mads.

Faderen er i dag underleverandør af træ til sin søns firma, og Woodupp er faktisk blevet hans største kunde. Og Mads er med i begge firmaer.

Forvirret? Forklaring følger her. Mads har ordet:

- Min far har haft firmaet i 25 år, så jeg er vokset op med det, ja, faktisk boede vi en overgang her. Jeg tog så til Aarhus for at læse til markedsføringsøkonom på erhvervsakademiet i Viby. Jeg var på iværksætterlinjen og skulle så i praktik, og det må man godt i sit eget firma, så jeg tog hjem og fik så ideen til at sætte træ op på væggen - deraf navnet Woodupp.

Annonce

Nomineret til EY Entrepreneur Of The Year

Woodupp IVS fra Ribe er nomineret til EY Entrepreneur Of The Year 2019 i startup-kategorien.

Kriterierne for at være med her er:

  • Virksomheden skal have aflagt ét og maksimalt fire regnskaber.

  • Virksomheden skal have et skalerbart produkt, ide og potentiale.

  • Der skal være "proof of business" og "proof of concept".

  • Virksomheden har gerne rejst venture-/seed-kapital og/eller kapital fra private investorer (Business Angels), eller via fremmedfinansiering – bank, Vækstfonden med videre. Dette er ikke er krav, men velanset.

  • Virksomheden skal have en solid forretningsmodel.

  • Der vil ligeledes lagt vægt på virksomhedens evne til at eksekvere, deres CSR-strategi og ledelseskompetence.

Leveret til Parken

- Det var min mening at lave et slutprodukt til forbrugeren og sælge det i en webshop. Det skulle være et simpelt produkt, og så fandt jeg på et akustisk træpanel, fortæller Mads Vesterby Hansen og fortsætter:

- Jeg opgav at læse videre, da jeg var færdig på akademiet i 2016, og arbejdede så på min fars kontor. Det gik stille og roligt med salget i webshoppen, og for halvandet tog det for alvor fart, efter der var blevet reklameret for træpanelet på Facebook og Instagram.

- Jeg fik så brug for hjælp til administration og ansatte så Troels. Han arbejdede i reklamebureauet Asento i Kolding, som hjælper os med markedsføringen. Troels er kæreste med min søster, så jeg kendte ham i forvejen, siger Mads med et skævt smil.

- Og her 1. oktober ansætter vi en mere, som kan hjælpe til med kundeservice og administration, så Troels kan få mere gang i markedsføringen. Troels har købt sig ind i firmaet, så vi bliver et anpartsselskab. Forhandlerne er selv begyndt at kontakte os, fordi de har hørt om vores bæredygtige produkter af private kunder, og vi har kontakt til en stor tysk forhandler, der har 60 butikker, og der er flere forhandlere herhjemme, blandt andre RackBuddy i Esbjerg. Og vi har også haft større ordrer, blandt andre til Parken Sport & Entertainment i København.

Vokseværk på vej

Mads Vesterby Hansen er stadig ansat på halv tid i sin fars firma, men han regner med, at Woodupp om et års tid er vokset, så der er fem ansatte.

– Og så er vi ude i hele Europa, supplerer Troels, der ud over Tyskland har travlt med at ekspedere ordrer til kunder i Norge, England, Irland og altså Tyskland.

– Telefonen ringer hele tiden, og der er masser af mails, der skal bevares hver dag.

- Herhjemme kører vi selv ud med de mindre ordrer i vores lille Woodupp-bil. Onsdag er det Jylland, torsdag er det Sjælland og Fyn. Vi har to skoleelever, der har taget et sabbatår, der arbejder som chauffører for os, siger de to kommende kompagnoner.

De lyddæmpende listevægge, der både er bæredygtige og dekorative og nemt og hurtigt kan sættes op uden brug af søm og skruer, fås i forskellige træsorter og farver, og selv om Woodupp også sælger skydedøre, er det panelet, folk efterspørger. Så Mads Vesterby Hansen kan med succes fortsætte med at handle med sig selv i Woodupp og PVH Finer.

Mads Vesterby Hansen har succes med at handle med sig selv i Woodupp og PVH Finer. Foto: Carsten B. Grubach
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce