Annonce
erhvervplus

Sønderjysk slagter: Bygningen er opført, så den passer til vores arbejdsgange

Renlighed er vigtig i pølsemageriet, der er indrettet, så medarbejderne kun behøver at operere i deres egen afdeling. Foto. Carsten B. Grubach
Slagter Lampe er fremtidssikret efter flytning til nyt pølsemageri.
Annonce

HAMMELEV: Bag glasfacaden kunne der godt gemme sig en it-virksomhed, et kontorfællesskab eller et domicil for et forsikringsselskab.

Skiltet med Slagter Lampe leder os på sporet – bag glasset gemmer der sig et hypermoderne pølsemageri, hvor alt er gennemtænkt ned til de mindste detaljer.

Det er nu to år siden, Slagter Lampe flyttede fra trange lokaler på Kløvervej i Haderslev til den 4500 kvadratmeter store nybygning i Hammelev Erhvervspark vest for Haderslev. Steen Lampe, tredje generation i det sønderjyske familiefirma, er som ejer yderst tilfreds med udflytningen:

- Vi var inden flytningen igennem en Lean-proces med vores 40 medarbejdere, og bygningen er opført, så den passer til vores arbejdsgange. Vi har sluser til vores pakkeri, til vores produktion og til vores vareindlevering, og der er ingen af medarbejderne, der behøver at bevæge sig fra den ene afdeling til den anden. Det betyder meget for logistik, effektivitet og renlighed. Og det har samtidig øget produktiviteten, at vi har fået tilknyttet en massør og en diætist.


Vi har sluser til vores pakkeri, til vores produktion og til vores vareindlevering, og der er ingen af medarbejderne, der behøver at bevæge sig fra den ene afdeling til den anden.

Steen Lampe, indehaver af Slagter Lampe


- Da vi byggede, sikrede vi os udvidelsesmuligheder på 800 kvadratmeter tre steder. Så til efteråret går vi i gang med at lave nyt kølerum, arkiv og mere lagerplads, siger Steen Lampe, der også har fået indrette røg-ovnene, så pølserne kan køres igennem og dermed undgår at skulle trækkes baglæns ud.

Intet overlades til tilfældighederne i det moderne pølsemageri, hvor det manuelle og det maskinelle deles om opgaverne. Foto: Carsten B. Grubach

Det går godt med pølsesalget hos Slagter Lampe, der helt tilbage i 1996 opgav at have egen butik og i stedet satsede på at servicere detailhandlen, så man i dag finder de sønderjyske pølser i butikker over hele landet.

Annonce

Chefen får idéerne

Varemærket er specialiteter, så man kan sætte tænderne i meget andet end Slagter Lampes velkendte ringriderpølse, som for eksempel altid er et must, når man er til speedway i Vojens få kilometer fra det nybyggede pølsemageri, og kålpølsen, som er et julehit på mange danske spiseborde. Og det er ofte chefen selv, der får ideerne til de nye produkter – om de så er røgede, spegede eller kogte.

Danmarks bedste grillpølse

  • Det er højsæson for grillmad, og Slagter Lampe sælger ikke færre end 12 forskellige slags grillpølser.
  • Danske Slagtermestre og danske forbrugere har kåret Cheese BBQ-frankfurter med cheddarost og barbecuekrydderi fra Slagter Lampe til “Danmarks Bedste Grillpølse” i 2018.
  • Flere af grillpølserne fra det sønderjyske pølsemageri har vundet internationale priser for deres gode smag og kvalitet.
  • Flere oplysninger fås på www.slagterlampe.dk

Medarbejderne møder forskudt ind, så de ansatte i produktionsafdelingen har pølserne klar til kollegerne i pakkeriet, når de møder lidt senere. Og om eftermiddagen åbnes så en sluse til lastbilerne, der kører varerne ud til butikker, hoteller, kantiner og restauranter.

Kødet købes hos tyske og danske slagterier, og der gås ikke på kompromis med kvaliteten. Slagter Lampe skærer selv kødet ud, så det er helt fri for sener.

Steen Lampe har med udflytningen af pølsemageriet sikret fremtiden for Slagter Lampe. Foto.: Carsten B. Grubach

- Vi er blevet IFS-certificeret, IFS står for International Food Standard, og er med de forhold, vi har fået i dag, fremtidssikret, siger Steen Lampe, der har en driftschef til at stå for den daglige produktion.

Han har ud over at være den øverste ansvarlige stadig lidt tid til at udvikle nye produkter.

Så der er en grovhakket pølse fra Slagter Lampe på vej ud til kølemontrerne i butikkerne til efteråret.

Annonce