Annonce
Sydjylland

Sønderjysk byggefirma har en fyldt ordrebog

Kjeld Hansen koncentrerer sig i dag mest om salget og at skaffe nye opgaver til Søgård Byg A/S, som han grundlagde helt tilbage i 1989. Foto: Carsten B. Grubach
Søgård Byg A/S har travlt med både privat- og erhvervsbyggeri.

SØGÅRD: Der bygges for Faaborg Fjernvarme, et parcelhus i Svendborg er ved at blive opført, der er gang i en totalrenovering af otte boligblokke i Sønderborg, Aller Aqua ved Christiansfeld skal have udvidet en kontorbygning, og så skal der bygges et lastbilværksted for Eurobulk i Padborg.

Og så er der også lige en brandskade, der skal ordnes i Sønder Hygum for en af de store kunder, Danish Agro.

Kjeld Hansen læser op af en ordrebog, der er immun over for den sundhedskrise, som har lammet det meste af det danske samfund i dette forår.

Den 57-årige bygmester kan som eneejer af Søgård Byg A/S kun være tilfreds med aktiviteterne i den virksomhed, han selv grundlagde i 1989 – dengang han, der er udlært tømrer, var den eneste ansatte.

- Vi har i alt 47 millioner kroner i ordrebeholdning, det er godt halvdelen af det, vi regner med at have i omsætning i år, og vi er jo kun i maj, konstaterer Kjeld Hansen med et tilfreds blik på det printede papirark.

Annonce
Bygmesteren i Søgård bor naturskønt ned til søen og er langsomt ved at forberede sin afgang om nogle år. Foto: Carsten B. Grubach:

Fra landbrug til parcel

- Vi har ikke mærket krisen ret meget. Jo, lige da grænsen blev lukket, og frem til påske var der stille, men siden har vi kørt på normal vis. Men der er da altid plads til lidt ekstra, siger bygmesteren, der har i alt 50 ansatte, 11 på kontoret og 39 ude i marken.

- Jeg startede først med landbrugsbyggeri, men da der blev krise der i 90’erne, begyndte jeg at bygge parcelhuse, ikke typehuse, men arkitekttegnede huse, og dem laver vi vel 15-20 stykker om året af i dag, men vi har også en del erhvervsbyggeri. Vi havde sidste år en omsætning på 80 millioner kroner, og deraf var 60 procent erhvervsbyggeri. Vi byder ind som hoved- og totalentreprenør og har så en fast stab af underleverandører, og vi bygger så over det meste af Jylland og på Fyn.

Kjeld Hansen, der har sin kone Elke til at hjælpe sig med blandt andet lønningsregnskabet, tager sig i dag af salget og finder nye opgaver til Søgård Byg A/S. Han har med egne ord slæbt de tagplader og støbt de fundamenter, han skulle, og har planer om at få en partner i løbet af året og langsomt trappe ned i de kommende år.

Synlig reklame

Det 1500 kvadratmeter store lager og værksted ligger inde i Kliplev, mens Søgård Byg A/S styres fra kontoret på Flensborg Landevej i Søgård, hvor Kjeld Hansen med en fornem renovering af den gamle mølle med tilhørende kostald, hvor der i dag er kontor, har gjort særdeles synlig reklame for det kvalitetsbyggeri, han har levet af i 31 år.

De flotte, hvidkalkede bygninger med sorte tage, som også rummer familien Hansens private bolig, ligger naturskønt ned mod Søgård Sø.

I marts ansatte Kjeld Hansen en kloakmester, der med et sjak af specialiserede jord- og betonarbejdere, gør denne form for arbejde mere fleksibel, når der skal bygges. Og bygget bliver der i en grad, så bygmesteren fra Søgård ikke behøver at frygte samme nedtur som under finanskrisen i 2009.

- Dengang havde jeg flere end 100, og vi måtte ned på 20-22 mand. Det var en barsk omgang at fyre så mange.

Kjeld Hansen kan i dag glæde sig over, at mange både små og store kunder komme igen.

- Der er en familie, hvis medlemmer jeg har bygget fire huse til, og der er en familie i Gråsten, som jeg nu for tredje gang skal bygge et hus til.

Den gamle kostald er totalrenoveret og er i dag kontor for Søgård Byg A/S. Foto: Carsten B. Grubach

Annonce
Annonce
Erhverv

Blikkenslager er blevet kistemager

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Digital hjælp er blevet gratis

Sydjylland

Samarbejde uden skriftlig aftale var omfattet af handelsagentloven: Enkeltmandsvirksomhed fik en halv mio. kroner i godtgørelse

Annonce