Annoncørbetalt indhold

Sådan slipper du for alger og ukrudt imellem fliser

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Få ting er så irriterende som at have gjort haven og terrassen klar til en fin dag ude, for så at opdage en masse alger og ukrudt imellem fliserne. Alger og ukrudt imellem fliser er en evig modstander for danske husejere, og ofte noget der kræver en masse tid og arbejde.


Måske er du selv i en sådan situation. Fin terrasse, men ofte med ukrudt og alger. Spørgsmålet der i så fald trænger sig på er, hvad kan man gøre? Der er ikke én mirakelkur til at slippe af med det, men følg med når vi kigger på nogle af de mest udbredte metoder.


Manuel fjernelse af ukrudt


Vi starter på ukrudtssiden. Ukrudt imellem fliser er desværre en ganske udbredt ting, og der er som sagt ikke rigtigt en mirakelkur. Den mest grundlæggende fjernelsesmetode er sådan set bare at fjerne dem med manuelt arbejde og redskaber.


Dette er tidskrævende og hårdt, men er i nogle tilfælde det eneste der virkelig virker. Vælger du denne vej er det dog vigtigt at du kommer dybt ned. Ukrudt har nemlig ofte meget lange rødder og kommer hurtigt tilbage hvis du bare fjerner toppen.


Kogende vand og eddikesyre


Et alternativ er væsker som kogende vand og eddikesyre. Kogende vand kan ofte helle imellem fliserne med gode resultater. Et smart trick er at bruge kogt vand fra madlavningen – kartoffel- og pastavand for eksempel.


Eller du kan fylde en sprayflaske med eddikesyre og spraye på ukrudtet. Dette hjælper og du er ikke i risiko for at eddikesyren har indvirkning udover hvor den skal, som det ellers kan være tilfældet med decideret gift.


Brænd det væk


Blandt de mest udbredte metoder til fjernelse af ukrudt, særligt imellem fliser, er ukrudtsbrændere. Mange husejere erhverver sig dette redskab og det er ikke svært at se hvorfor. Du sparer masser af tid og arbejde, og skal knap nok ned i knæ.


Bagsiden er, at ukrudtsbrændere ofte kun tager toppen af planten og ikke dræber hele planten. Dette er som vi så et problem, hvis du vil have et længerevarende resultat, men måske du hellere tager det lette arbejde og så gør det lidt oftere.


Sand og kost mod alger


Men en ukrudtsbrænder kan ikke altid hjælpe dig mod terrassens anden udfordring, alger. Alger er små organismer der vokser hvor der er luft, lys og fugt, så danske terrasser er gode steder for dem.


En metode til at fjerne dem manuelt er med kost og sand. Sandet stryges over fliserne og så bruger du kosten til at nærmest slibe dem af. Dette er en hård og krævende metode og det er ikke altid du får alle alger væk med den.


Fliserens


Ligesom med ukrudt og ukrudtsbrænder er der dog et redskab der kan hjælpe dig med at slippe af med algerne på fliserne. En fliserenser er ofte vejen at gå, hvis dine fliser er stærkt ramt af alger og deres følge, såkaldt flisepest.


Læs mere om fordelene ved en fliserens: www.algeteknik.dk/algebehandling-fliser


En fliserenser er helt grundlæggende en højttrykspuler der vinkler vandstrålen. Dette gør den for at skåne dine fliser da en normal højttrykspuler kan risikere at ødelægge dem. Du kan selv købe en fliserenser eller hyre professionelle til at hjælpe med det.


Forlængelse af resultatet


Uanset hvordan du slipper af med alger, er det aldrig en vedvarende sejr. Alger vil blive ved med at komme tilbage, men du kan dog gøre noget for at forlænge det gode resultat. Dette vil typisk være en algebehandling.


En algebehandling udføres typisk af professionelle, så har du hyret nogle til at rense dine fliser, er det oplagt at de også foretager en algebehandling. Algebehandlingen dræber nemlig selv mikroskopiske alger og dermed kan du være fri for alger og ukrudt imellem fliser i længere tid.

Denne artikel indholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.