Annonce
Vestjylland

Så ta'r vi cyklerne frem - BikeWithUs fik succes i første turistsæson

Naturen langs vestkysten er skøn - også i Harboøre, hvor Stine og Malte bor. Nu deler de oplevelsen med cykelturister i det succesfulde koncept BikeWithUs. Foto: Thomas Maxe
Unge iværksættere fra Harboøre har udviklet populært koncept for cykelturister. Nu bliver konceptet udvidet med vandreture.

HARBOØRE: Det er først, når man sætter farten ned – og frem for alt stiger ud af bilen – at man virkelig mærker, hvor storslået naturen er langs det Vesterhav, som Nephew i sin hyldestsang kalder for ”min hjertestarter”.

Og hvilken bedre måde at opleve vestkysten på end på to hjul, på en cykelferie?

Jooh, men –der er jo så meget bøvl med bagagen og den slags. Og hvor skal man overnatte?

Den gordiske knude er løst af det unge Harboøre-par Stine Andersen Holm og Malthe Krarup Andersen. Sammen har de etableret virksomheden BikeWithUs (”cykl med os” for de ikke-engelsk-kyndige).

Her kan man med få klik på hjemmesiden bestille en overkommelig ruteplan med fire cykeletaper, og så er der styr på både overnatning og bagagetransport fra by til by. Og når turen langs kysten er gennemført, bliver man som en anden cykelrytter kørt i minibus tilbage til startpunktet. Man kan sågar leje en cykel – med eller uden el-hjælpemotor.

BikeWithUs er netop ved at runde den allerførste sommersæson af.

- Det er gået over al forventning, ikke mindst vejret taget i betragtning. Vi har afviklet både pakketure og skræddersyede ture. Der har været både familier med børn ned til otte år og en hel del i +55 år-segmentet, og vi har fået meget positiv feedback fra dem alle sammen, fortæller Stine Andersen Holm, som sammen med kæresten har serviceret 200 cyklende turister i sæsonen fra 1. maj til 1. september.

Annonce

BikeWithUs

BikeWithUs arrangerer cykelferie langs den jyske vestkyst – både skræddersyede ture og pakketure.

Pakketurene er på fire dage med tre overnatninger. Turen begynder i Vedersø, går nordover og slutter i Hanstholm, inden cyklisterne bliver kørt i bil retur til Vedersø.

Med i pakketuren er overnatning, og der er mulighed for at tilkøbe transport af bagage fra by til by, så cyklen ikke er så tungt lastet på de daglige etaper på 35-55 kilometer.

Bag firmaet står det unge kærestepar Stine og Malte fra Harboøre. De håber at udvide konceptet til blandt andet også at omfatte vandreture.

Læs mere på www.bikewithus.dk.

Tyskere skal på Rad-Urlaub

Selv om det ikke altid er helt let at træde i pedalerne i den friske natur langs kysten, så har det vist sig, at den første sæsons turister især har været de lidt ældre cyklister. Og flest af gæsterne har været danskere.

Det kan dog ændre sig til næste år, vurderer Malthe Krarup Andersen.

- Vi har været spændt på at afprøve konceptet her i sommer, og nu skal vi til at markedsføre os for alvor frem mod næste sæson. Vi vil blandt andet forsøge at nå ud til de tyske turister, siger han.

Parret har fået rigtig god rådgivning hos Startvækst Lemvig og Lemvig Turistforening. Sidstnævnte har stillet et booking- og betalingssystem til rådighed for BikeWithUs og kan også dele ud af sine gode erfaringer med at servicere de mange tusind turister, som hvert år besøger Lemvig Kommune.

Ud over at skrue op for markedsføringen, så bliver der dog også brug for at justere lidt på konceptet, erkender de nye iværksættere.

- Vi har nok sat prisen en smule for lavt, så den bliver justeret en lille smule. Og så har vi en udfordring med bagagen. Vi tager 450 kroner for transport pr. kuffert, men vi har erfaret, at en familie kan pakke rigtigt meget i én, meget stor og tung kuffert… Det er tidskrævende og dyrt, hvis vi skal køre over 100 kilometer med kun én eller to kufferter, så vi må nok finde en anden måde at afregne på, siger Malte Krarup Andersen.

Også vandreture

Derudover overvejer BikeWithUs også at udvide sæsonen. Og så skal cyklisterne måske have selskab.

- Vi tænker på at tilbyde vandreture efter samme koncept, hvor vi tilbyder en planlagt rute, og hvor vi sørger for at booke overnatning og for transport af bagage. Det bliver dog ikke ture på 50 kilometer om dagen, siger Stine Andersen Holm og smiler.

Parret kan endnu ikke leve hele året af firmaet. Så der venter formentlig nogle vagter som handicaphjælper og cafémedhjælper i efterår og vinter, inden det igen bliver tid til at tage cyklerne frem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce