Annonce
Erhverv

Så er det officielt: I morgen kan du grænsehandle igen

Indrejsende fra gule lande eller regioner behøver ikke gå i karantæne i ti dage, og i den nyeste rejsevejledning fra Udenrigsministeriet er Slesvig-Holsten en gul region. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)
Smitten i Slesvig-Holsten er nu på et niveau, så delstaten i den opdaterede rejsevejledning fra Udenrigsministeriet er blevet farvet gul. Det betyder, at der fra lørdag klokken 16 ikke længere er krav om karantæne i ti dage, hvis du har været over grænsen og kommer retur til Danmark.

Rejsevejledning: Så er det bekræftet. Fra lørdag klokken 16 kan du med god samvittighed køre over grænsen og fylde bagagerummet med billig øl, sodavand og slik.

Siden 14. maj har det været muligt at rejse ind i Danmark fra lande med coronasmitte af alvorsgraden "gul" i Udenrigsministeriets rejsevejledning uden efterfølgende at gå i karantæne.

Hele Tyskland har dog siden da fortsat været et orange land, og derfor har det den seneste uge kun været færdigvaccinerede danskere, som har kunnet køre frem og tilbage over grænsen uden krav om ti dages karantæne.

Annonce


Vi er klar. Alle butikkerne er åbne og i drift, og vi glæder os til at tage imod vores kunder igen.

Lars Mose Iversen, administrerende direktør i Fleggaard- og Calle-butikkerne


Men i fredagens opdaterede rejsevejledning er Slesvig-Holsten altså nu kun et gult område - som den eneste region i Tyskland. Og det betyder, at kravet om karantæne ikke længere gælder fra lørdag klokken 16, hvis du har været i den tyske delstat og returnerer til Danmark.

"Da Tyskland tillader ophold/grænsetrafik af mindre end 24 timers varighed uden særlige restriktioner, så bliver grænsehandel igen muligt. Ved længere ophold skal rejsende være opmærksomme på tyske indrejsekrav", skriver Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Fleggaard-butikker genåbnede

Fleggaard har under den seneste nedlukning haft nogle af sine butikker syd for grænsen lukkede, men koncernen har allerede åbnet alle sine 16 Fleggaard- og Calle-butikker igen, fordi det var forventet, at der denne weekend ville blive genåbnet for grænsehandlen. Derfor er koncernen også lige nu på jagt efter cirka 100 nye medarbejdere til sine 16 forretninger i Tyskland.

Nogle af butikkerne har nemlig været nedlukkede og derfor har en række medarbejdere fundet andre jobs. Men ifølge administrerende direktør for Calle- og Fleggaard-butikkerne er medarbejderne klar til større aktivitet.

- Vi er klar. Alle butikkerne er åbne og i drift, og vi glæder os til at tage imod vores kunder igen, sagde Lars Mose Iversen til avisen tidligere på ugen.

Annonce

Fleksible medarbejdere

Samme melding har Coop, som driver Faktas butikker syd for grænsen, givet.

- Det er ikke et spørgsmål, om vi er klar. Vi er meget klar. Medarbejderne er kaldt ind. Vi har forberedt os på det her i lang tid. Og vores medarbejdere har været enormt fleksible, fordi vi løbende har skullet vurdere, hvor mange medarbejdere der var behov for, sagde salgsdirektør Per Boesen for et par dage siden.

Annonce
Annonce
Erhverv

Vindmølle-vokseværk i Munkebo: Lorc er gået fra nul til 25 megawatt på syv år - og er klar til at bygge endnu større

Annonce
Erhverv For abonnenter

Kro må afvise gæster og lukke tre af ugens dage: Kokke og tjenere er ikke vendt tilbage efter genåbningen

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Eventyret på Industrisvinget: Fra lys idé til succesfuld forretning

Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland For abonnenter

Brødre har ramt en guldåre i roboteventyr: Markrobot giver kæmpe vækst hos sydjysk virksomhed

Erhverv

Aarhus-firma hyrer flere medarbejdere: Computerspil sælger for 365 millioner før det er udgivet

Erhverv For abonnenter

285 mand var sendt hjem, alligevel satte fynsk fabrik rekord i overskud

Erhverv

Sunde kunder hjælper Danske Bank til større milliardoverskud

Erhverv

Ulovligt parkerede campingvogne sætter lastbiler i dilemma på rastepladser: Enten skal de parkere ulovligt eller bryde regler om køre- og hviletid

Erhverv For abonnenter

Dansk erhvervsliv mister sine enhjørninger til udlandet

Annonce