Annonce
Sydjylland

RotoBed satser på en stor fremtid for automatiske plejesenge

RotoBed styres med en fjernbetjening,. Det tager næsten ingen tid for brugeren at forvandle en stol til en seng eller omvendt. Direktør Martin Riis Holm ses her ved en demonstrationsmodel. På væggen et portræt af Hans Sandgren Jakobsen, der har designet sengen. Foto: Carsten B. Grubach
Færre hænder og flere ældre øger efterspørgslen på velfærdsteknologi.
Annonce

LUNDERSKOV: Tønder Kommune har købt en enkelt af de nye senge.

Der er lavet en rammeaftale om levering til Aarhus Kommune. Andre danske kommuner er potentielle kunder til en RotoBed, en automatiseret drejeseng til plejekrævende personer.

Mulighederne er mangfoldige. Derfor har ejer og direktør Martin Riis Holm, som grundlagde RotoBed, der i dag ligger på Storegade i Lunderskov vest for Kolding, også sat gang i produktionen af RotoBed Home, som kan bruges af private.

- Vi har været igennem to trin. Det første trin var, da vi henvendte os til Linak, som har stået for styringssystemet, der bruges til sengene. Vi skulle være så fremtidssikret, som man nu kan være med bluetooth og alarmer. Der skulle være alle de ønsker, man har til velfærdsteknologi, siger Martin Riis Holm.


Herhjemme er det især kommunerne, vi har som kunder. Som privat går man bare ind på vores hjemmeside og køber en seng.

Martin Riis Holm, direktør


- Det andet trin handlede om designet. Jeg har været i møbelbranchen i 25 år, ledte efter en anerkendt møbeldesigner og tog så kontakt til Hans Sandgren Jakobsen i Grenaa. Han er et stort navn i Japan og har blandt andet tegnet en skammel til det japanske marked. Jeg er vild fan af ham, fortæller Martin Riis Holm og fortsætter:

- Han har designet sengen, så vi har et rent klassisk dansk produkt. Og designet holder i Asien og Australien. Kina er et stort marked for os, og vi er på vej ind i USA. Vi har brugt coronatiden til at forberede os på at komme ind på det amerikanske marked med blandt andet en brandtest. Her laver vi en mere simpel seng, som er nemmere at få godkendt derovre.

Store ambitioner

RotoBed vil være den bedste leverandør af roterende senge. Man satser på høj kvalitet i produktionen af plejesengen RotoBed Free og den nyudviklede RotoBed Home til brugere i egne hjem.

Den nye generation af roterende senge får en højde på 32 cm over gulvet. Med en maksimal brugervægt på 190 kg er de velegnede til både overvægt og høje eller små brugere. Personer med demens, Parkinsons Syge eller sklerose kan med fordel bruge en RotoBed.

Sengenes design har vundet international opmærksomhed. I 2019 modtog RotoBed og Hans Sandgren Jakobsen den eftertragtede IF Design Award. Se og læs mere om de automatiserede plejesenge på www.rotobed.com

Martin Riis Holm får sengen produceret på en fabrik i Makedonien, og de leveres derefter til virksomhedens lager i Lunderskov. I alt syv ansatte sørger for regnskab, salg, kommunikation og lager/logistik.

En af de nye home senge er lige blevet solgt til Indien til en privat mand via nettet. Prisen for sengene inklusive madras ligger fra 30.000 til 50.000 kroner.

Martin Riis Holm ser store eksportmuligheder til større lande, da der på grund af flere plejekrævende ældre og færre hænder til at hjælpe dem er en stigende efterspørgsel på velfærdsteknologi.

Direktør Martin Riis Holm i en RotoBed, som er dansk udviklet og produceret i Makedonien. Foto: Carsten B. Grubach

- Herhjemme er det især kommunerne, vi har som kunder. Som privat går man bare ind på vores hjemmeside og køber en seng. Vi kan så levere en palle til adressen og kan som ekstra service sætte sengen op. I begyndelsen var vores salg 80 procent Danmark og 20 procent udland. Snart vil det være lige omvendt, siger Martin Riis Holm, der trods store investeringer i projektet regner med at komme ud med et overskud i år.

Han ser et stort potentiale i den brugervenlige seng, der kan indrettes hos private:

- Fru Hansen kan måske klare sig selv derhjemme, når hun har fjernbetjeningen, der også kan bruges til at tænde og slukke lyset, hvis man skal op om natten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Opgør med ”kviklån”

Annonce