Annonce
Vestjylland

Ros fra lokal DI-formand: Ansvarlige medarbejdere har beskyttet virksomhederne under coronaen

Claus Arbjerg, direktør for Hvidbjerg Vinduet og formand for DI MidtVest, er taknemmelig over, at det er lykkedes at opretholde industriens produktion under coronaen. Foto: Thomas Maxe
DI-analyse viser, at midtjysk erhvervsliv er sluppet nådigst gennem corona. 45 procent siger ligefrem, at de er kommet styrket ud af krisen.

MIDTJYLLAND: Dansk Industri har spurgt de 2100 medlemmer af DI’s Virksomhedspanel om, hvordan de har klaret sig gennem det første år med Corona som fast dansepartner. Det er heldigvis gået langt bedre end frygtet: Blot 14 procent af danske virksomheder vurderer, at de står svagere end for et år siden, mens 21 procent ligefrem vurderer, at de er kommet styrke ud af krisen.

Ser man på de regionale forskelle, skiller Region Midtjylland sig meget positivt ud: Her er det blot syv procent, som står svagere, mens hele 45 procent - landets højeste andel - vurderer, at de her et år efter, at coronakrisen ramte Danmark, står stærkere end før.

Claus Arberg, der er formand for DI Midt Vest, er taknemmelig over det foreløbige resultat, men minder om, at krisen har ramt meget uens.

Annonce

- Nogle brancher har været rigtig hårdt ramt, for eksempel rejsebranchen, restaurationer og alt, hvad der har med turisme at gøre. Nogle har også været ramt af nedlukninger, mens vi i industrien heldigvis har kunnet fortsætte på næsten normalt niveau, siger Claus Arberg.

Danmarks maskinrum

Han er ikke helt overrasket over, at man i den midtjyske region har klaret sig bedre end landsgennemsnittet.


Det ligger nok i vores natur, at hvis vi møder en udfordring, der gør det nødvendigt at omstille os – jamen, så er det bare dét, vi gør.

Claus Arberg, formand for DI Midt Vest


- Her i Midt- og Vestjylland kalder vi os ofte for ”Danmarks maskinrum”, fordi der er rigtig meget produktion i vores område. Her er vi er vant til at være lidt pressede, så det ligger nok i vores natur, at hvis vi møder en udfordring, der gør det nødvendigt at omstille os - jamen, så er det bare dét, vi gør. Virksomhederne i vores område er meget omstillingsparate og dygtige til at bruge båden viden og maskiner effektivt, vurderer den lokale DI-formand.

Han synes, at både virksomhedsledere og de mange medarbejdere fortjener masser af ros for, at det - trods alt - ikke er gået værre i Danmark.

- Virksomhederne og medarbejderne fortjener stor ros for, at de har taget de mange restriktioner og vejledninger seriøst - ikke bare på arbejde, men også i fritiden. Det har været nødvendigt for at holde produktionen kørende, og det har faktisk også betydet, at der har været mindre smitte blandt de danskere, som har gået på arbejde under hele pandemien end hos dem, der har gået hjemme, fortæller Claus Arberg.

Annonce

Dygtige og effektive

Han giver også et stort skulderklap til sine medlemmer i Dansk Industri.

- Arbejdskraften i Danmark er på et meget højt niveau, både i forhold til uddannelser og i den forstand, at man som medarbejder tager medansvar for virksomhedens udvikling. Ledelse og medarbejdere er ikke hinandens modstandere. Alle står sammen i en krisetid og tager et fælles ansvar. Det gør en stor forskel, siger DI-lokalformanden.

Seks ud af 10 virksomheder har ifølge Dansk Industris rundspørge været ramt af faldende omsætning i kortere eller længere perioder. Generelt har de største virksomheder været hurtigst til at vende modgang til medgang.

Tre fjerdedele (73 procent) af landets virksomheder forventer at være ovenpå igen (eller bedre) senest i år. Også her går det bedst i Region Midtjylland, hvor 85 procent siger, at de allerede har sat kursen på fuld kraft fremad.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Forfatter Peter Borbergs har været fascineret af Piet Hein siden 1990'erne: Må knibe sig selv i armen over kildematerialet til stor biografi

Annonce