Annonce
Erhverv

To robuste robotter fra fynsk robotsucces: - Vi er på vej til at indfri vores enorme potentiale

De nye robotter MIR600 og MIR1350 kan køre med tungere læs end deres forgængere. Robotterne kan programmeres til selvstændigt at køre læs fra a til b på lagre og fabrikker. PR-foto: Mobile Industrial Robots
Robotsuccesen Mobile Industrial Robots har brugt det seneste halvandet år på at udvikle to robotter, der både kan løfte tungere og holde til mere end deres forgængere. Dermed kan de arbejde steder, forgængerne ikke kunne, og direktøren ser dem som en vigtig brik i at udløse virksomhedens fulde potentiale.

Odense: En af robotbranchens tunge drenge, Mobile Industrial Robots (MIR) i Odense, har netop løftet sløret for to nye logistikrobotter, der virkelig kan tage det tunge læs i eksempelvis lagerhaller og fabrikker.

MIR600 og MIR1350 hedder robotterne, fordi de kan køre med op til henholdsvis 600 og 1350 kilogram på toppen.

- De er en kraftig opgradering af MIR500 og MIR1000, som de skal supplere, siger Søren E. Nielsen, direktør for MIR.

Annonce

Det udvider mulighederne for, hvad robotterne kan bruges til, at de kan tage tungere læs. Specielt MIR1350 er vigtig, fordi den nu kan køre med en fuldt læsset europalle, som må bære op til 1200 kilogram.

- Vi har haft et hul, fordi vores robotter ikke kunne køre med den samlede vægt, som pallerne var standardiseret til at kunne klare. Det er det åbenlyse, men der er noget andet ved de nye robotter, der er mere vigtigt.

Ny miljøklasse

- Der, hvor vi virkelig har opgraderet, er, at vi har ændret den indvendige konstruktion af mekanik og elektrisk hardware, så vi kan nå en specifikation - og nu bliver det lidt teknisk - der hedder miljøklasse IP52, fortæller Søren E. Nielsen.

De ældre modeller tilhører miljøklasse IP21.

- Det betyder, at de nye robotter kan køre rundt i områder, der er våde og støvede, og hvis vi kører med en last af fint pulver eller væske, der pludselig bliver utæt, så er det ikke længere noget problem.

Søren E. Nielsen og MIR har netop kunnet aflevere et flot regnskab for andet kvartal, hvor MIR solgte for 100 millioner kroner - 41 procent mere end samme kvartal året før. PR-foto: Mobile Industrial Robots

Det skaber nye muligheder, fordi MIR's robotter ikke længere er begrænset til rene produktionsgulve, og dermed kan virksomheder i højere grad bruge robotter til at håndtere al logistik.

- Det er ret væsentligt for os, for pludselig kan vi køre alle de steder, hvor en gaffeltruck kører, forklarer Søren E. Nielsen og pointerer, at der også skal bruges langt mindre tid på rengøring af de nye robotter.

Annonce

Halvandet år undervejs

Den største udfordring ved at udvikle de nye robotter har været at indkapsle alle kabler og elektronik i robotten i sådan grad, at man uden problemer kan udsætte den for vand.

Løsningen er at pakke robottens indmad ned i en kasse med aktiv køling.


Vores produkter er ved at være så gode, at markedet for alvor åbner sig op. Det er et vidnesbyrd om, at vi er på vej til at indfri vores enorme potentiale.

Søren E. Nielsen, direktør


Så vidt Søren E. Nielsen ved, er MIR's nye robotter de første i verden, der har den førnævnte miljøspecifikation. Det har da også krævet sit at udvikle dem.

MIRs robotter har indtil nu ikke kunnet tage det fulde læs, som en europalle kan bære. Med MIR1350-robotten ændrer det sig, og samtidig gør den øgede robusthed robotten i stand til at køre i samme miljøer som en gaffeltruck. PR-foto: Mobile Industrial Robots

- Da vi startede, troede vi, vi kunne gøre det på et halvt år, men det endte med at tage halvandet. Der har været mange mand involveret, så det har været et stort projekt. Det skyldes, at vi også har lavet sikkerhedsforbedringer på robotterne, så de stemmer overens med ny sikkerhedsstandard for robotter, forklarer Søren E. Nielsen.

Holdet, der har udviklet de nye robotter, er nu ved at lave nogle af de samme opgraderinger på de mindre modeller.

Søren E. Nielsen kan heller ikke udelukke, at der på et tidspunkt kommer varianter af de gamle robotter, der tilhører samme miljøklasse som de nye.

Annonce

Større flåde

MIR har allerede solgt de første tre MIR600-robotter, der sammen med MIR1350 tilslutter sig et katalog, der også tæller de mindre robotter MIR100, MIR200 og MIR250.

Flere af MIR's kunder har i dag mellem 30 og 50 robotter kørende, og tre har mere end 100 robotter. Det er et eksempel på en udvikling i kundernes købsvaner, der har ændret sig, siden Søren E. Nielsen startede hos MIR i 2018.

Fra venstre mod højre ser man MIR's fulde robotkatalog fra største til mindste. Robotten i midten, MIR250, er virksomhedens mest populære. PR-foto: Mobile Industrial Robots.

- Dengang var det en stor ordre, hvis en kunde købte fem robotter. Kunderne gav dem noget meningsfuldt arbejde at lave og evaluerede dem bagefter. Over tid har mange afsluttet den fase, og mange er kommet tilbage og har sagt, at de er klar til at gøre sig afhængige af vores produkter.

- Det, at vores produkter har nået en modenhed, hvor nogen gør sig afhængige af dem og køber store flåder, betyder, at vores produkter er ved at være så gode, at markedet for alvor åbner sig op. Det er et vidnesbyrd om, at vi er på vej til at indfri vores enorme potentiale. Det lover godt for vores fremtid, siger Søren E. Nielsen.

Annonce
Annonce
Østjylland

Dansk firstmover på genbrug af plast i opråb: Genanvend nu i stedet for at brænde plastik af

Annonce
Fyn

Podcast: Da Tokes datter måtte genoplives, gav han sig til at hjælpe andre

Annonce
Østjylland

Arkitektfirma skiftede navn for at komme mere i øjenhøjde med kunderne: Nu er de nomineret til pris

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Droner bruges mere og mere til transport: Om ti år er de lige så almindelige som biler

Erhverv

Reick Møbler kørte fint forbi coronaen

Erhverv

Klumme: Er din direktør lønnen værd? Hvad med 155.000 kroner om dagen?

Erhverv

Klumme: 60 mio. kr. til digitalisering af SMV’er - Sådan får du del i puljerne

Erhverv

Klumme: Efter coronaen - Afviklingen af moms- og A-skattelån

Fyn

Sagde prestigejobbet op uden at vide, hvad der skulle ske: Nu er prisbelønnet journalist årets iværksætter på Nordfyn

Annonce