Annonce
Erhverv

Robotterne er flyttet ind hos Abena - og der er stadig brug for alle ansatte

- Vi producerer jo mere med den samme arbejdsstyrke, vi får faktisk det dobbelte ud af en maskine, men bevarer altså antallet af medarbejdere, forklarer Abena-direktør Arne Terp Nielsen. Arkivfoto: Søren Gylling
Bleproducenten fra Aabenraa investerer 100 millioner kroner i flere maskiner og undgår igen fyringer.
Annonce

AABENRAA: Det er 15 år siden, Abena A/S, en af de førende bleproducenter på markedet, begyndte at automatisere. 15 år, hvor virksomheden i Aabenraa er vokset betragteligt og har rundet en årlig omsætning på 4,2 milliarder kroner.

Trods robotter og andre automatiske maskiners indtog er det sket uden en eneste fyring af de 400 ansatte, der i stedet har fået andre funktioner i den stigende produktion, som den maskinelle effektivisering har givet.

- Vi har gjort det sted by step, fortæller Arne Terp-Nielsen, direktør, medejer og produktionsansvarlig i Abena A/S, der er Aabenraa Kommunes største privatejede arbejdsplads.

- Først fik vi udstyr til at pakke poser automatisk, så fik vi pakkemaskiner, automatiske palletteringsrobotter, så fik vi sat rullebaner op til alle maskiner, så pallerne kunne køres fuldautomatisk ud til højlageret og blive ekspederet ud til bilerne.

- I dag er næsten alle maskinerne fuldt automatiserede. Vi har kun en enkelt maskine, som skal betjenes halvmanuelt. Vi har hele tiden beholdt antallet af medarbejdere på 400, og salget og kapaciteten er vokset år efter år, påpeger direktøren, der langt fra er færdig med den automatisering, Abena A/S har haft så gode erfaringer med.

Annonce

Stor investering i maskiner

- Vi er klar til at investere 100 millioner kroner i tre nye maskiner til børnebleer, vådservietter til babyer og til inkontinens. Det giver så yderligere kapacitet og automatisering, og vi regner med, at vi kun skal øge medarbejderskaren her ganske lidt. Vi producerer jo mere med den samme arbejdsstyrke, vi får faktisk det dobbelte ud af en maskine, men bevarer altså antallet af medarbejdere, siger Arne Terp-Nielsen.


Vi har rigtig mange faglærte håndværkere ansat i produktionen - elektrikere, automekanikere og smede – og vi har altid fundet plads til dem, når vi har automatiseret, selv om der selvfølgelig også sker en udskiftning, når nogle ønsker at studere eller finder andre jobs.

Arne Terp Nielsen, direktør og medejer, Abena A/S


Og der er mere på vej.

- Det næste, vi går i gang med at automatisere, er råvare-flowet til maskinerne med selvkørende AGV’ere (førerløse trucks, red.). Det skal gå den vej, hvis vi skal klare os i den hårde konkurrence på verdensmarkedet.

- Så er der nogle truckførere, der skal lave noget andet, men der har vi nogle jobs på vores lagre. Her vil der altid været noget, der skal køres med. Det er kun i det store flow, der skal køres automatisk, understreger Arne Terp-Nielsen.

Annonce

Mere end bare en ble

Direktøren har også en fuldautomatisk overvågningsmaskine på investeringslisten. Den skal sørge for, at maskinerne regulerer sig selv og optimerer processen.

- Når vi kører 800 bleer i minuttet, skal hvert eneste produkt være 100 procent i orden. Der skal ikke være nogen slinger i valsen, så derfor skal vi blive dygtigere og dygtigere og sikre kvaliteten.

Stig Hansen, operatør og tillidsmand (th.), og Arne Terp-Nielsen, direktør og medejer, foran en af de robotter, Abena har indsat i produktionen. Foto fra Abena, da Erhverv+ ikke havde adgang til produktionen på grund af corona-restriktioner.

- Der er en tendens til at køre tyndere og tyndere produkter, og det er en kæmpe proces at udvikle produkterne samtidig med, at produktionen skal køre, så vi har to-tre varetest hver eneste dag for at udvikle nye materialer. En ble er ikke bare en ble. Der er op til 42 forskellige råvarer i en enkelt ble.

- Vi har rigtig mange faglærte håndværkere ansat i produktionen - elektrikere, automekanikere og smede – og vi har altid fundet plads til dem, når vi har automatiseret, selv om der selvfølgelig også sker en udskiftning, når nogle ønsker at studere eller finder andre jobs, siger Arne Terp-Nielsen.

Han stiller generelt krav om teknisk forståelse og procesforståelse, når der skal ansættes nye medarbejdere i produktionen, og så er det groft skrevet ligegyldigt hvilken faguddannelse, de har.

Annonce

Nervøsitet i begyndelsen

Stig Hansen er uddannet som maskinsnedker, men arbejder i dag som maskinoperatør i Abena A/S, hvor han også er tillidsmand for operatørerne.

- I begyndelsen, da vi fik robotterne ind, var der da lidt nervøsitet at spore hos nogle medarbejdere, som troede, at de måske ville blive fyret, når de nu overtog deres jobs.

- Det har de jo også delvist gjort, men så har medarbejderne bare fået noget andet at lave. Det har ikke kostet arbejdspladser, men vi har fået nedgjort noget manuelt og monotont arbejde, som robotterne har overtaget, siger Stig Hansen.

Det er 15 år siden, Abena A/S, en af de førende bleproducenter på markedet, begyndte at automatisere. Foto: Abena

Han nævner som eksempel produktionen af den intelligente ble, Abena har opfundet:

- Her har vi før skullet indsætte sensorer manuelt, det klares nu automatisk, så det er blevet nemmere at få placeret sensorerne. Nu kan vi nøjes med at registrere, at sensorerne er sat ind, så de kan registrere, når bleen bliver brugt.

Annonce

Færre arbejdsskader i dag

Stig Hansen bruger som operatør i dag lige som sine kolleger mere sine øjne end sine hænder, og udvikling har givet færre arbejdsskader og et generelt bedre arbejdsmiljø.

- Men man vil aldrig kunne undgå, at nogle kommer til at skære sig med en saks eller en hobbykniv eller kommer til skade med en palleløfter. Og man skal altid være supermeget opmærksom på truckkørsel på de farligste steder, advarer Stig Hansen, der er tillidsmand for en broget skare af fagforeningsmedlemmer – fra blandt andre 3F, Dansk El-Forbund og de såkaldte gule fagforeninger.

Fælles for mange af dem er, at de som Stig Hansen i dag på grund af en bedre teknologi og automatisering har mere opsyn med produktet for at sikre kvaliteten end selve håndteringen af det.

- Produktet er det samme, det er arbejdsgangen sådan set også. Den er bare gjort lettere, pointerer Stig Hansen.

Bleer i flere end 80 lande

  • Abena A/S i Aabenraa er en af de førende bleproducenter på markedet med en årlig omsætning på 4,2 milliarder kroner.
  • Overskuddet i seneste regnskabsår fra maj 2019  til maj 2020 var på 113 millioner kroner.
  • Største konkurrenter er firmaer i Sverige og USA.
  • Abenas produkter sælges i dag i flere end 80 lande verden over, og der er etableret datterselskaber i en lang række lande.
  • Bleerne til børn og voksne udgør 40 procent af omsætningen. 80 procent af produktionen eksporteres.
  • 800 af Abenas 1800 ansatte er i udlandet.
  • I Danmark er der oprettet et lager i Høje Taastrup for at være tættere på markedet i hovedstaden, hvor der også sælges bleer af mærkerne Bambo, Abena og Abena Nova, som er en intelligent løsning, hvor bleen kan sende et signal til en app, når bleen er blevet våd.
  • Abena, der har adresse både på Egelund og Erik Jessens Vej i Aabenraa, forhandler også sæbe, kaffebægere, fryse- og stegeposer, stearinlys og sårbehandlingsprodukter.
  • Læs mere om Abena på www.abena.dk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Velkomment politisk fokus på digitalisering

Annonce