Erhverv

Robotter rengør operationsudstyr

Sterilcentralen på Regionshospital Viborg efter ombygningen. Foto Agata Lenczewska-Madsen
Også på Regionshospitalet Viborg har de taget robotter i brug for at effektivisere og afhjælpe tunge løft.

VIBORG/BROBY: Regionshospitalet Viborg har for ganske nyligt gennemført første etape af en ombygning af hospitalets sterilcentral, hvor redskaber til operationer rengøres og steriliseres.

Første etape består af to fynske robotter fra Mobile Industrial Robots og fem fynskproducerede sterilvaskemaskiner fra KEN Hygiene Systems. Den nye arbejdsstation forvasker nu alle hospitalets cirka 37.000 redskaber centralt på sterilcentralen i modsætning til før, hvor redskaberne blev forvasket på de enkelte afdelinger.

Næste etape af ombygningen af sterilcentralen kommer til at bestå af endnu flere fynske robotter og vaskemaskiner, der skal stå for helt automatisk at sterilisere instrumenterne. Nu hvor robotterne har taget en stor del af flytningen af instrumenterne, fjerner det mange af de tunge løft, som sterilsygeplejerskerne før lavede. Og når ombygningen er helt færdig, slipper sterilsygeplejerskerne for at løfte mange ton henover en uge.

- En bakke fyldt med redskaber og instrumenter i stål kan hurtigt veje 20 kilo. Meget af det løftearbejde tager robotterne og vaskemaskinerne sig nu af, sagde direktør i KEN Hygiene Systems, John Veje Olesen, da ErhvervPlus besøgte virksomheden i efteråret.

På Regionshospitalet Viborg er sterilsygeplejerskerne tilfredse med, at deres arbejdsmiljø nu får et lille løft, med hjælp af robotterne:

- Vi kan undgå mange tunge løft, gentagne bevægelser og vrid i kroppen. Og det betyder også, at vi kan bruge tiden på specialiserede opgaver frem for simple opgaver med at flytte rundt på instrumenterne, siger afdelingssygeplejerske Karina Vestergaard Jensen til Viborg Stifts Folkeblad.

0/0
Annonce
Vestjylland

Ny taxalov: Skal hoteller selv køre taxa med gæsterne?

Annonce
Østjylland

Den 3-stjernede salami er fortsat en favorit på frokostbordet

Annonce
Erhverv

Chefen søgte sin egen stilling

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

En 100-årig i familien

Sydjylland

Verdens bedste festival fylder 45 år

Vestjylland

Anders og Sebastian har byttet pucken ud med god kaffe

Sydjylland

Sparepengene satses på ambitiøst 3D-firma

Fyn

Uddannelse er vidensamfundets vigtigste råstof

Østjylland

Daniel sagde ja i Løvens hule - men nej til kontrakten med Stadil og Buch

Annonce