Annonce
Vestjylland

Ringkjøbing Landbobank holder fast i lokal profil: - Hellere stor lokal bank end ”lille storbank”

Verner Sekkelund er et kendt ansigt i Holstebro. Det store netværk er en styrke i jobbet som afdelingsdirektør i Ringkjøbing Landbobank. Foto: Morten Stricker
Nærhed og synlighed i lokalområdet er vigtigt for Ringkjøbing Landbobank.

HOLSTEBRO: Målt i kroner og ører, så er Ringkjøbing Landbobank ifølge Mybanker.dk den sjettestørste bank i Danmark.

Men set fra afdelingsdirektør Verner Sekkelunds stol i Holstebro, så er Ringkjøbing Landbobank først og fremmest en lokal bank. Og det er han rigtig stolt af.

- Jeg ved godt, det kan lyde lidt gammeldags, men jeg kan godt lide, at vi holder fast i nogle af de gamle dyder. For nu at give et eksempel: Når du ringer hertil, så skal du ikke først gennem ”tryk 1” og ”tast 2” og så videre. Hvis du ringer direkte til mig, og jeg ikke selv er ved telefonen, så er det en af mine kolleger her i afdelingen, der tager telefonen, og som enten kan hjælpe dig eller ved, hvornår jeg er tilbage, siger Verner Sekkelund.

Han er direktør for afdelingen i Holstebro med 14 rådgivere. Meget dygtige medarbejdere, understreger han.

- Der er ingen, der bliver kunde alene, fordi man er ”lokal”. Vi vægter kompetencer meget højt, og Landbobanken er især kendt for at give en rigtig god pensionsrådgivning både til privat- og erhvervskunder. Især for erhvervskunder kan det være svært at planlægge det optimale tidspunkt at trække sig tilbage, forklarer Verner Sekkelund.

Annonce

Netværk åbner døre

Han er selv et af de mest kendte ansigter i det lokale erhvervsliv og deltager flittigt i netværk og foreningsliv.

- Det begyndte helt tilbage, da jeg i sin tid kom til Holstebro. Så fik jeg en bestyrelsespost i HB (Holstebro Boldklub, red.) på et tidspunkt, da man havde professionelle spillere – og i løbet af tre måneder, så havde jeg jo lært 500 mennesker at kende, siger Verner Sekkelund.

Ringkjøbing Landbobank i Holstebro

  • Ringkjøbing Landbobank blev stiftet i 1886. De første 100 år var banken meget lokal, indtil man i 1995 åbnede en filial i Herning.
  •  I dag har banken 27 filialer, flest i Midt-, Vest- og Nordjylland, men også i Vejle, Aarhus, Holte og København.
  • I 2018 fusionerede Ringkjøbing Landbobank med Nordjyske Bank, som har beholdt sit navn.
  • Ringkjøbing Landbobank har seks filialer i Midt- og Vestjylland. Afdelingen i Holstebro har 14 rådgivere og et eksperthold at trække både. Filialen betjener både erhvervskunder og privatkunder.
  • www.landbobanken.dk

Senere var han bestyrelsesmedlem for TTH Holstebro i den periode, hvor håndboldklubben var på vej til at få ny hjemmebane i Gråkjær Arena. Og han er fortsat kasserer i Holstebro Industri- og Håndværkerforening, medlem af Nordvestjysk Lederforum og aktiv i Rotary. Og så er Landbobanken en flittig sponsor for mange lokale foreninger.

Er netværk og foreningslivet et godt sted at kapre nye kunder?

- Vi vil meget gerne være synlige, men altså… Du skal jo ikke rende rundt i Gråkjær Arena og plage folk ved at spørge dem: ”Skal du ikke lige være kunde hos mig?” Der er folk jo kommet for at se håndbold! Men du kan møde mennesker gennem netværk, lære dem at kende og opbygge et tillidsforhold over tid. Hvis de kan se, at du opfører dig fornuftigt, og du har en god bank i ryggen, så er det en konstellation, som man kan have tillid til, forklarer Verner Sekkelund om det lange seje træk, der ligger i at pleje kunderelationer.

Annonce

Nærhed er vigtig

Tillid og nærhed er nogle af de begreber, som samtalen kredser omkring, når han skal forklare betydningen af at være en lokal bank.


Jo længere vi kommer østpå i Danmark, jo mere populært er det at fortælle, at man kommer fra Ringkjøbing Landbobank. Vi er en solid bank, både økonomisk og værdimæssigt. Det kan folk godt lide.

Afdelingsdirektør Verner Sekkelund, Ringkjøbing Landbobank


- Det er jo ikke, fordi kunderne kommer herind til kassen hele tiden. Vi har de samme digitale løsninger, som alle andre banker har, og dem bruger kunderne flittigt i det daglige. Men der er alligevel situationer i livet, hvor du skal tage større beslutninger: Køb af hus, pension, investeringer og livsbegivenheder, hvor det er vigtigt og trygt, at du kan tale med en bank, som kender dig, siger Verner Sekkelund.

Hvad siger kunderne egentlig til, at en bank i Holstebro hedder Ringkjøbing Landbobank – det er vel ikke særlig lokalt?

- Vi er jo vestjyder både i Ringkøbing og i Holstebro. Det var nok noget andet, hvis vi hed ”Holbæk Bank”. Vores ledelse sidder også i Ringkøbing, så det er folk, der kender vores område, og de særlige forhold, som kendetegner Midt- og Vestjylland. Der er en høj grad af selvstyre i filialerne og kort vej fra beslutning til handling, så en Holstebro-kunde vil opfatte os som en meget lokal bank, siger Verner Sekkelund og fortsætter:

- I Landbobanken lægger vi stor vægt på de vestjyske værdier – for eksempel, at ”et ord er et ord”. Det er jo også værdier, man identificerer sig med her i Holstebro. Og såmænd også andre steder. Faktisk er det sådan, at jo længere vi kommer østpå i Danmark, jo mere populært er det at fortælle, at man kommer fra Ringkjøbing Landbobank. Vi er en solid bank, både økonomisk og værdimæssigt. Det kan folk godt lide.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce