Annonce
Erhverv

Restauranter og barkonge efter rekrutteringsproblemer: Nu hyrer vi igen masser af personale

Flere restauranter i Kolding er tilbage til normalen med hensyn til at ansætte personale. Og den kommende juletid bliver tilmed endnu mere travl, end før coronaen ramte restaurationsbranchen hårdt. Arkivfoto: Morten Stricker.
Flere restauranter og kendt diskotek i Kolding har lagt problemerne med at finde personale bag sig og kigger ind en julesæson, som kommer til at overgå tiden før, coronaen ramte hårdt.

Kolding: Nedlukning, begrænsede åbningstider, mangel på arbejdskraft og Covid-19-testcentre med høj løn og attraktive arbejdstider for især de unge har været ingredienserne til en cocktail, som har været svær at sluge for restaurationsbranchen - også i Kolding.

Men situationen er vendt hos flere store aktører i Kolding, der er ved at være tilbage på normal bemanding med hensyn tjenere i takt med, at de sidste restriktioner er faldet bort, de offentligt betalte kviktest-centre er lukket, og at november og december snart melder sig med julefrokoster. Det har igen gjort det nemmere at hyre personale.

En af dem, som igen ser en lysere tid for sig, er Christian Lund, driftsdirektør for den Kolding-baserede restaurantskæde Flammen med 16 restauranter rundt om i Danmark - heraf afdelingen i Kolding.

Annonce

- Vores bemanding er ved at være tilbage til normalen, og vi har en julefrokostsæson i vente, som kommer til at overgå den, vi havde før coronaen brød ud. Så vi skal ansætte yderligere for at være gearet til en meget travl periode fra november og frem til lille juleaften, siger Christian Lund.

Jul og ny restaurant kræver flere

Også hos den koldingensiske erhvervsmand Morten Strøh, der ejer en del af både Marinaen, Vinbaren i A.L. Passagen og The Mokka Café, er tidligere tiders problemer med rekruttering næsten et overstået kapitel.

- Vi er kravlet over 90 procent i forhold til, hvad vi lige nu skal bruge hos vores etablerede steder. Hertil åbner vi snart smørrebrødsstedet Restaurant Johansens i A.L. Passagen, som også skal på jagt efter personale. I kombination med den travle julesæson, går vi en rigtig travl tid i møde, siger Morten Strøh.

Han påpeger dog, at mens det på tjenersiden går rigtig godt, er situationen en anden ude i køkkenet.

- Vi og flere andre kolleger i branchen mangler i stor stil kokke og har gjort det længe. Kokkemanglen er problematisk, og det er stadig årsagen til, at vores restaurant Marinaen er lukket mandag og tirsdag. Men mange andre står i en lignende situation, forklarer Morten Strøh.

Vores bemanding er ved at være tilbage til normalen, og vi har en julefrokostsæson i vente, som kommer til at overgå den, vi havde før coronaen brød ud.

Christian Lund, driftsdirektør hos Restaurant Flammen
Annonce

Barkonge skal hyre flere end før

Thomas Lunderskov, der foruden at være formand for Hotelvært- og restauratørforeningen i Kolding også er medejer af diskoteket Tordenskiold, mangler stadig personale. Men det skyldes mere, at diskoteket lige nu ikke kan følge med efterspørgslen efter fester og arrangementer i diskoteketslokaler oven på den fulde genåbning af nattelivet.

- Vi mangler omkring 10 flere medarbejdere, end vi har lige nu, for at imødekomme den meget store lyst til at feste efter coronanedlukningen. Jeg vil meget gerne op at ramme 50 ansatte, og det er et niveau, vi ikke har været på før. Så vi står med et luksusproblem i øjeblikket forud for et meget travlt efterår og jul, siger Thomas Lunderskov og tilføjer:

- Dog betyder mange nye kolleger, at der går en del mere tid med oplæring, end tidligere, så det trækker selvfølgelig lidt flere ressourcer ud end normalt, men det er en overgangsperiode.

Annonce
Annonce
Vestjylland For abonnenter

Kronprinsen og fodboldstjernerne går i tøj fra Ringkøbing: Frederik og Casper sælger eksklusive jakker til de kendte

Annonce
Erhverv

Klumme: Familieoverdragelse af fast ejendom kan fremover ske efter en +/-20%-regel

Annonce
Erhverv

Klumme: Højt afkast til lav risiko - undervurderer du også din tidshorisont?

Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Juryen måtte skride til afstemning for at finde en vinder: Cane-Line er Fyns bedste til vækst

Erhverv

Midtjyske iværksættere har fundet en god opskrift: Solenergi giver sundere og bæredygtig madlavning i Afrika

Erhverv

Klumme: Ønskelisten til den danske investorkultur

INSPIRATIONSPRISEN

Torben Larsen viser vejen i kampen mod mangel på arbejdskraft: Derfor fortjener han Inspirationsprisen

Østjylland

Ny bog guider: Sådan undgår du, at din klimatale bliver tom snak

INSPIRATIONSPRISEN

Jesper Refning modtager Inspirationsprisen på Fyn: Han tror på mennesket og sætte kollegerne fri til at lede selv

Annonce