Annonce
Erhverv

Rekordomsætning: Vestjyllands Andel sender 40 millioner kroner i overskud til medlemmerne

Bestyrelsesformand Leif Haubjerg (tv) og adm. direktør Steen Bitsch er godt tilfreds med Vestjyllands Andels årsregnskab, som giver plads til overskudsdeling med andelshaverne. Foto: Vestjyllands Andel
Grovvareselskabet satte omsætningsrekord på 2,3 milliarder kroner og sender stort overskud til andelshaverne.

HERNING: Vestjyllands Andel glæder sig over fortsat fremgang på toplinjen i det forgangne regnskabsår. Grovvareselskabet har præsenteret et koncernresultat på 74 millioner kroner før skat, og bestyrelsen lægger dermed op til endnu en flot overskudsudlodning til medlemmerne, denne gang på 40 millioner kroner.

Vestjyllands Andel fortsætter med at skabe vækst i kerneforretningen. I regnskabsåret 2020/2021 har grovvareselskabet således haft en rekordstor omsætning på 2,301 milliarder kroner mod 2,283 milliarder året før. Koncernresultatet ender på 74,087 millioner kroner før skat - næsten lige så meget som året før.

Det samlede resultat er tilfredsstillende – året taget i betragtning.

Bestyrelsesformand Leif Haubjerg, Vestjyllands Andel

Resultatet er blevet til på trods af et udfordrende år, hvor tre hovedfaktorer påvirkede regnskabet negativt med i alt 28 millioner kroner. Størst påvirkning havde den manglende forsyning af økologisk sojakage fra Kina, som Vestjyllands Andel måtte anskaffe andetsteds til betydeligt højere priser.

Annonce

Derudover var en tør høst ensbetydende med manglende behandlingsindtægter, og slutteligt betød en omfattende konvertering af dansk mælkeproduktion til non-GM, at prisen på GM-frie proteiner blev sendt på himmelflugt.

- Det samlede resultat er tilfredsstillende - året taget i betragtning. Uforudsigelige faktorer såsom forsyningsvanskelighederne på det globale marked har ganske vist haft konsekvenser for selskabets bundlinje. Til gengæld er vores kunder i den sammenhæng holdt skadesløse, hvilket naturligvis er glædeligt, påpeger Leif Haubjerg, bestyrelsesformand i Vestjyllands Andel.

Ét skridt foran

Også direktør Steen Bitsch kalder årets resultat for tilfredsstillende. Han glæder sig i den forbindelse over vækst i kerneforretningen, hvilket blandt andet skyldes et fortsat stigende fodersalg.

- Vestjyllands Andel har opbygget et stærkt brand i branchen. Vi leverer kvalitetsprodukter og -rådgivning, som er med til at sikre udvikling i kerneforretningen, og vi søger konstant udvikling inden for den grønne omstilling i dansk landbrug. Her er vi ét skridt foran, og den position vil vi naturligvis gerne fastholde, lyder det fra Steen Bitsch.

”Ét skridt foran” er desuden undertitlen på Vestjyllands Andels Strategi 2025. Med denne har grovvareselskabet formuleret en række mål, som skal sikre fortsat udvikling i alle dele af forretningen.

- Vi er allerede godt i gang med at levere på Strategi 2025, men det er også en nødvendighed for at være på forkant med de store forandringer, som dansk landbrug undergår i øjeblikket. Hvad enten det handler om digitalisering, den grønne omstilling eller udvikling af fødevarer til fremtidens forbrugere, ønsker vi at være blandt frontløberne, siger Steen Bitsch.

Bestyrelsen i Vestjyllands Andel foreslår på selskabets generalforsamling 3. november 2021 en overskudsudlodning på 40 millioner kroner til medlemmerne.

Annonce
Annonce
Østjylland

Dansk firstmover på genbrug af plast i opråb: Genanvend nu i stedet for at brænde plastik af

Annonce
Fyn

Podcast: Da Tokes datter måtte genoplives, gav han sig til at hjælpe andre

Annonce
Østjylland

Arkitektfirma skiftede navn for at komme mere i øjenhøjde med kunderne: Nu er de nomineret til pris

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Droner bruges mere og mere til transport: Om ti år er de lige så almindelige som biler

Erhverv

Reick Møbler kørte fint forbi coronaen

Erhverv

Klumme: Er din direktør lønnen værd? Hvad med 155.000 kroner om dagen?

Erhverv

Klumme: 60 mio. kr. til digitalisering af SMV’er - Sådan får du del i puljerne

Erhverv

Klumme: Efter coronaen - Afviklingen af moms- og A-skattelån

Fyn

Sagde prestigejobbet op uden at vide, hvad der skulle ske: Nu er prisbelønnet journalist årets iværksætter på Nordfyn

Annonce