Annonce
Sydjylland

Q-Star Energy A/S genopstår med stærk lokal ejerkreds

Henrik Hansen (t.h) og Orla Rasmussen (t.v) har syv år efter at de solgte til en kapitalfond nu købt sig tilbage og vil i fremtiden benytte det tidligere navn og brand, Q-Star Energy A/S,  Samtidig træder Esbjerg-parret Mette og Søren Frandsen ind som nye medejere. Foto: Niels Husted
Olie- og gassektoren er trængt af klimadagsorden, lavere oliepris og corona-restriktioner, men med en ny, lokalt baseret ejerkreds er Esbjerg-virksomheden Q-Star Energy A/S klar til at opfylde den høje efterspørgsel efter arbejdskraft på særligt det norske marked. Virksomheden beskæftiger nu over 200 medarbejdere og forventer en vækst på mindst 50 procent i dette regnskabsår.

Esbjerg: Efter knap syv år med en kapitalfond som hovedaktionær i spidsen for andre investorer er ALL Energy Oil & Gas AS overtaget af to af de oprindelige stiftere af virksomheden for 30 år siden, Henrik Hansen og Niels Orla Rasmussen. Samtidig træder Esbjerg-parret Mette og Søren Frandsen ind som nye medejere. Selskabet vil i fremtiden benytte det tidligere navn og brand, Q-Star Energy A/S, hedder det i en pressemeddelelse.

Ejerskiftet åbner for en bredere funderet strategi, hvor olie- og gasindustrien i Danmark og Norge fortsat vil være kerneforretningen, men andre brancher med behov for specialiseret arbejdskraft vil blive afsøgt med henblik på at skabe ny vækst.

- Vi havde et hårdt år i 2020 på grund af først og fremmest de begrænsninger i mobiliteten på det norske marked, som coronaen medførte. Nu er vi sat fri, og vores klare forventning er, at vi kommer tilbage på sporet allerede i dette regnskabsår med en vækst på mindst 50 procent. Fremgangen vil være baseret på både vores kerneområde, olie og gas, den øvrige energibranche og nye områder, hvor vi kan bringe vores erfaring i spil. Vi bevarer ved ejerskiftet en meget dygtig og agil stab af rekrutteringsfolk, siger Henrik Hansen.

Annonce

Masser af job inden for olie og gas

Henrik Hansen vil sammen med Niels Orla Rasmussen fortsat udgøre direktionen i Q-Star Energy A/S, der har eksisteret som selvstændigt selskab i den enhed, som kapitalfonden, Via Venture Partners, i 2016 formede sammen med equity-investorer under navnet All Energy. Den erfarne stab i Stormgade i Esbjerg består foruden de to ejere af ni funktionærer med gennemsnitligt over 15 års anciennitet.


Ideen er opstået af Mettes nære relation til Q-Star Energy, som jeg opfatter som en spændende virksomhed præget af ordentlighed og nærvær. Vi er gennem årene kommet til at holde meget af Esbjerg og vil gerne bruge vores kapital på at fastholde og udbygge lokale arbejdspladser.

Søren Frandsen, medejer, Q-Star Energy


Q-Star Energy udlejer medarbejdere til og indgår i mindre projekter hos de store virksomheder inden for hovedsageligt ISO-fagene (isolering – stillads – overfladebehandling) i dansk og norsk sektor. Derudover formidles teknikere og specialister til job i den danske del af Nordsøen. Staben er aktuelt på cirka 200 medarbejdere.

- Efterspørgslen efter arbejdskraft er meget høj i norsk sektor, hvor det hele begyndte for 30 år siden, og vi mærker en enorm opbakning og loyalitet fra kunder. De senere års nedgang i olie- og gasindustrien og klimadagsordenen åbner nye muligheder for os, og vi har en stor opgave i at få uddannet og tiltrække nye medarbejdere til en industri, hvor der fortsat vil være aktivitet frem til 2050, siger Niels Orla Rasmussen.

Annonce

Nye investorer har hjertet med

En af de nye investorer, Mette Frandsen, 47 år, har tidligere været ansat i selskabet. Hun vender 1. september tilbage i en ny rolle som Operational Manager, blandt andet med opgaven at opdyrke nye kundegrupper.

- Jeg ser meget frem til at komme tilbage til Q-Star Energy, hvor jeg havde fantastiske arbejdsår. Tidligere beskæftigede jeg mig med mandskab til vindmøllebranchen, og nu skal jeg til at sætte mig dybere ind i olie- og gassektoren samt dyrke mulighederne i andre brancher, siger Mette Frandsen.

i ejerskabet bag det nye revitaliserede Q-Star Energy beskæftiger nu over 200 medarbejdere og forventer en vækst på mindst 50 procent i dette regnskabsår. Foto: Niels Husted

Sammen med sin mand, Søren Frandsen, har hun valgt at indtræde som investorer i det revitaliserede Q-Star Energy A/S. Investeringen foregår gennem parrets investeringsselskab, Frandsens Invest MS, hvis kapital hidrører fra salget af IT virksomheden Mentor IT A/S for godt to år siden. Søren Frandsen fortsætter uændret som administrerende direktør i Mentor IT og indtræder derudover som bestyrelsesformand i Q-Star Energy A/S.

- Ideen er opstået af Mettes nære relation til Q-Star Energy, som jeg opfatter som en spændende virksomhed præget af ordentlighed og nærvær. Vi er gennem årene kommet til at holde meget af Esbjerg og vil gerne bruge vores kapital på at fastholde og udbygge lokale arbejdspladser, siger Søren Frandsen.

De nye ejere har indskudt to millioner kroner i selskabet, så egenkapitalen er positiv med 1,25 millioner kroner. Ejerskiftet i Q-Star Energy er gennemført med virkning fra den 2. august 2021.

Annonce
Annonce
Fødevarer

Markedet for plantebaserede fødevarer skal vindes på smag: Plantekompagniet etablerer produktion for at kunne udvikle nye produkter

Annonce
VÆKST

Preben har vækst i sit livsværk nummer to: - Min kone mente ikke, jeg var klar til at gå pension

Annonce
Fødevarer

Populær remoulade får bedre produktionsforhold

Annonce
Forsiden netop nu
BYGGERI

HPH Totalbyg i fremgang - øger omsætning med 50 procent

Lov & ret

Klumme: Momsfritagelse af transportydelser kræver direkte tilknytning

Randers

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Erhverv For abonnenter

Stærke sager: Andreas og Emil satser stort på produktion af sennep i Svendborg

Østjylland

Marketingbureauet ZUPA ZITA overtager Norlys' inhouse bureau

ØKONOMI

Regeringen styrker lånemulighederne for små erhvervsdrivende

Annonce