Annonce
Erhverv

Profilen skærpes: Hverdagen og nybyggeriet skal være grønnere

I montagelhallen i Sealing System kan kunderne få demonstreret de robotløsninger, de har købt. Foto: Carsten B. Grubach
Sealing System gør sig klar til at blive udfordret på miljøområdet.

GRINDSTED: Der er travlt hos Sealing System A/S. Ordrebogen er fyldt hos virksomheden, der er en af Skandinaviens førende leverandører af komplette pakke- og palletteringsanlæg. Med god hjælp af den nyeste teknologi og omkring 100 ansatte, som på 5500 kvadratmeter arbejder med system- og maskinløsninger.

Og de 5500 kvadratmeter skal på grund af den stigende vækst gerne senest om et år være udvidet med et nybyggeri på mellem 1500 og 2000 kvadratmeter, og her ser fabrikschef Henrik Skytte Raahede gerne, at der kan blive plads til flere grønne løsninger.

Sealing System har meldt sig til det grønne netværk, som Billund ErhvervsFremme har dannet, og det bliver i første omgang for at sparre med og lære af andre virksomheder. På længere sigt skal det danne grundlag for en grønnere profil og det grønne regnskab, som om nogle år vil være et krav til virksomheden fra kunder og leverandører.

Annonce

- Vi meldte os til netværket for ikke at stå alene med den grønne omstilling, for der er ingen tvivl om, at vi skal det her, vi ønsker en grøn profil. Vi tænker allerede mange af de rigtige ting ind i hverdagen, siger Henrik Skytte Raahede, der ikke har haft mulighed for at være med i de første møder om CO2-regnskabet, men er med, når netværket samles næste gang i december.

Men selv om det grønne regnskab må vente lidt, tænkes der grønt på det produktive plan:

- Vi tænker blandt andet på at levere løsninger til vores kunder med servodrev frem for trykluftcylindre. Det kan være nogle gange være en dyrere løsning, men så er vi nødt til at have en dialog med kunden, for mange kigger stadig væk på prisen, siger fabrikschefen.

Fokus og strategi blev ændret

  • Sealing System A/S blev grundlagt i 1998 af Rolf Tange og Kjeld Østergaard Jensen, der stadig står i spidsen for virksomheden. I begyndelsen var der fokus på salg af pakkemaskiner fra blandt andre Lantech, men med store ambitioner og drømme om at blive bedst til komplette pakkelinjer.
  • Fra 2003 blev strategien ændret til produktion af komplette pakke- og palletteringslinjer, blandt andet med etablering af egen elafdeling samt konstruktion og produktion af egne, interne transportsystemer og salg af Okura-palletteringsrobotter.
  • Senere blev egen HMI udviklet med øget fokus på robotteknologi. CPS og Ishida produkter indgik i Sealing Systems produktprogram efter overtagelse af TH Consult A/S.
  • I 2017 blev alle Sealing System-aktiviteter samlet i Grindsted på Hedemarken 1. Virksomheden har i dag serviceafdelinger i Norge og Belgien med fokus på Okura-robotter.
  • Sealing System A/S modtog dagbladet Børsens Gazelle-pris i 2003, 2016 og 2017.

- Vi køber de nyeste robotter, som bruger mindre strøm og erstatter hele tiden udstyret med noget, der er mere energirigtigt, så virksomhederne kan reducere omkostningerne, og vi sorterer affaldet, spraydåser, plastik og pap, men det kan da godt være, vi kan spare mere her. Vi har udskiftet, så vi har led-pærer overalt, og vi har besluttet, at samtlige nye firmabiler som minimum skal være hybrid. Vi ved jo, at vi kommer til at blive udfordret af vores kunder på vores grønne profil, siger Henrik Skytte Raahede.

Sealing System sælger Kuka-robotter, der produceres i Tyskland. Foto: Carsten B. Grubach

Den grønne profil forsøges også tænkt ind i nybyggeriet, som gerne skulle stå færdigt om et års tid.

- Det bliver et stramt budget, men vi skal i dialog med bygherren, og jeg håber, at der bliver råd til grønne løsninger. Der er naturgas på Hedemarken, hvor vi bor, og det vil være naturligt at vælge naturgas igen, men måske skulle man vælge en mere grøn løsning med en varmepumpe og solceller på taget. Det skal vi have med i vores overvejelser -– men det er alt sammen noget, der har en omkostning.

Vi meldte os til netværket for ikke at stå alene med den grønne omstilling, for der er ingen tvivl om, at vi skal det her, vi ønsker en grøn profil.

Henrik Skytte Raahede, fabrikschef, Sealing System A/S

Fabrikschefen hos Sealing System A/S kan dog rose sig selv for et grønt tiltag, der dog allerede er ved at blive overhalet af den miljøbevidste virkelighed.

- Vi har sat seks lade standere op på vores parkeringsplads til medarbejdere, kunder og leverandører. Og jeg har set, at de alle har været i brug samtidig, så seks er ikke nok. Det skal vi så have tænkt ind i forbindelse med nybyggeriet, hvor vi skal etablere flere parkeringspladser, siger Henrik Skytte Raahede, der ser frem til et 2022, hvor dagsordenen domineres af nybyggeri og grøn omstilling.

Annonce
Annonce
Fødevarer

Markedet for plantebaserede fødevarer skal vindes på smag: Plantekompagniet etablerer produktion for at kunne udvikle nye produkter

Annonce
VÆKST

Preben har vækst i sit livsværk nummer to: - Min kone mente ikke, jeg var klar til at gå pension

Annonce
Fødevarer

Populær remoulade får bedre produktionsforhold

Annonce
Forsiden netop nu
BYGGERI

HPH Totalbyg i fremgang - øger omsætning med 50 procent

Lov & ret

Klumme: Momsfritagelse af transportydelser kræver direkte tilknytning

Randers

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Erhverv For abonnenter

Stærke sager: Andreas og Emil satser stort på produktion af sennep i Svendborg

Østjylland

Marketingbureauet ZUPA ZITA overtager Norlys' inhouse bureau

ØKONOMI

Regeringen styrker lånemulighederne for små erhvervsdrivende

Annonce