Annonce
BYGGERI

Private investeringer baner vej for 18 nye rækkehuse i Holstebro: - Der er fast arbejde til 10 mand i et år

18 nye rækkehuse er på vej på den gamle slagterigrund i Holstebro. De røde huse kommer til at ligge på den nye vej "Trinbrættet". Illustration: Gjørtz/Andersen/Arkitekter
Claus Ørts Byg har hul på næste etape af boligbyggeri i midten af Holstebro. Og investorerne er allerede på plads.

HOLSTEBRO: Reaktionerne var blandede, da Claus Ørts og forretningspartneren Kris Andersen gik i gang med at opføre boliger i midten af Holstebro.

Kan man virkelig få nogen til at bo på den grund, som førhen husede et svineslagteri? Og er der overhovedet et marked for store og halvdyre lejeboliger i Holstebro? Svarene skulle vise sig at være ”ja” og ”ja”.

- Vi fik solgt den første etape for cirka halvandet år siden, og nu er vi endelig klar til at gå i gang med næste etape. Det bliver 18 boliger i to etager, lige som den første etape, men denne gang på 100 kvadratmeter, altså lidt mindre end de første boliger, fortæller Claus Ørts.

Annonce

Han kunne godt vælge at sige ”hvad sagde jeg?” til skeptikerne, men det gør han ikke. Han er bare glad og taknemmelig for, at private investorer også har set lyset i den nye bydel på Slagterigrunden, blandt andet i kraft af kommunens satsning på udvikling af hele området.

- Vi har haft en rigtig god dialog med kommunen. Jeg havde måske nok håbet og troet, at nogle ville gå ind og bygge punkthuse på nogle af parcellerne, men det har de ikke gjort endnu. Det håber jeg stadig, at nogle vil. Det vil kun gøre området mere attraktivt, siger Claus Ørts, som dermed strækker hånden ud mod andre entreprenører i byen.

Private penge skaber job

Det er det aarhusianske ejendomsinvesteringsselskab Imbro, som – med hjælp fra private, danske investorer – har købt de første rækkehuse, som Claus Ørts og Kris Andersen byggede.

Imbro fortæller til Erhverv+, at de allerede har fundet investorer, som er klar til at købe næste etape også, så snart Claus Ørts Byg og partner på etape to, Bønnergaard VVS, er færdig med at opføre dem.

Etape to vil give fast arbejde til 10 mand i et år.

Claus Ørts, entreprenør

På den måde er det altså private investorer, som baner vej for flere lejeboliger i Holstebro. Og som skaber job i byen.

- Etape to vil give fast arbejde til 10 mand i et år hos os. Vi har samtidig også lige afleveret et bilhus i Herning, og vi går i gang med at bygge endnu et bilhus i Silkeborg, og så bygger vi nogle parcelhuse også. Så jo, ordrebogen er godt fyldt op, fortæller Claus Ørts.

Annonce

Plads til lærlinge

Aktiviteterne betyder også, at der er opgaver nok til, at Claus Ørts kan bidrage til at oplære fremtidens arbejdskraft.

- Vi har to lærlinge. Der skal helst ikke være flere, for der skal være tid og plads til, at de kan få en god uddannelse, så vi tager altså to lærlinge ad gangen. Den ene er færdigudlært til september, og så regner jeg med, at vi skal have en ny, siger Claus Ørts.

Den første etape af rækkehuse på den gamle slagterigrund er på 134 kvadratmeter og udlejes via Aarhus-firmaet Taurus Ejendomsadministration, mens den næste etape, som påbegyndes nu på slagterigrunden, bliver boliger på 100 kvadratmeter. De nye boliger vil blive solgt til investorer for knap 38 millioner kroner.

Annonce
Annonce
VIRKSOMHEDER

Fra vild efterspørgselhåndsprit til total opbremsning inden ny bølge: Kiilto har været gennem to års turbulent rutsjebanetur

Annonce
Arbejdsmarked

Klumme: Mens vi venter på reformerne

Annonce
Østjylland

Visma udvider portføljen og opkøber Sofus Døgndata

Annonce
Forsiden netop nu
Uddannelse

Lasse og Henrik vil lærlingemangel til livs: - Det skal være fedt at være håndværker igen

Erhverv

Byggebranchen nærmer sig overophedning og højeste niveau i over 40 år

Sydjylland

Transport-kæmpe: - Ringe bilsalg koster os adskillige millioner, så vi må skrue fragtpriserne op

Uddannelse

Hos Ungdommens Uddannelsesvejledning i Randers vejer mors mening stadig tungt, når de unge skal vælge vej

Erhverv For abonnenter

Elbiler skal give Odense-fabrik kraftig vækst: Jorgensen vil være dobbelt så stor

Østjylland

Østjylland halter efter - færre nye, små virksomheder i 2021

Annonce