Annonce
Sydjylland

Skjoldmø Gin om nyt salgsværktøj: Et lille håb for fremtiden

Skjoldmø Gin blev stiftet efter Søren Wissing havde lavet gin til sin hustru, Britt. Nu er ginen til salg via Coops Crowdfunding-platform. Foto: Søren Gylling
Mere end 100 danske fødevareproducenter, der normalt afsætter deres varer til restauranter, kantiner og specialbutikker, har de sidste uger solgt specialvarer direkte til forbrugere på Coops hjemmeside.
Annonce

KUSTRUP: Skjoldmø Gin fra Kustrup på Vestfyn er blandt de fødevarer som forbrugerne har købt direkte via Coops crowfunding-platform.

På få uger har mere end 100 producenter oprettet sig på platformen, hvor de gebyrfrit kan sælge deres varer direkte til forbrugerne. Den samlede omsætning har indtil videre rundet 700.000 kroner.

- Vi har været i kontakt med rigtigt mange producenter, som står til at miste en stor del af deres omsætning, og da vi allerede har en platform på Coop Crowdfunding, som kan håndtere mødet mellem forbruger og virksomhed, har vi stillet den til rådighed for de producenter, som havde brug for at sætte gang i et direkte salg til forbrugere, fortæller formand for Coop Lasse Bolander i en pressemeddelelse.

På fire uger har tusindvis af forbrugere over hele landet købt kød fra ungarske uldgrise, økologisk honning, æblecider fra Fanø og mange andre lokale specialiteter på Coop Crowdfundings hjemmeside.

Annonce

Skjoldmø Gin

En af de producenter, der har benyttet det nye salgsværktøj, er Skjoldmø Gin, som indtil nu har rejst for over 13.500 kroner fra 33 backers. Det giver et lille håb for fremtiden.

- Vi sælger vores gin i flere supermarkeder, men vi har alligevel mærket et fald i omsætning på omkring 95 procent. Det skyldes, at vi ikke har mulighed for at komme ud og lave smagsprøver og hjælpe ginen af sted, som vi plejer, forklarer Søren Wissing fra Skjoldmø og fortsætter:

- Det har været med til, at vi har kunnet holde dampen oppe her, indtil vi kan få gang i hjulene igen. Folk har skrevet, at de er glade for at kunne støtte på den her måde, og det luner da.

De fem bedst sælgende fødevareproducenter på Coop Crowdfunding under coronakrisen er Birthesminde, sjællandsk griseproducent, NicecreamCPH, økologisk vegansk is, Kannegaard Økologi, Horneks Odde ApS, nordjysk jomfruhummersupper og Gyldensteen Trading IVS, æblecider fra Fyn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Opgør med ”kviklån”

Annonce