Annonce
Fyn

Podcast: Da Tokes datter måtte genoplives, gav han sig til at hjælpe andre

For Toke Halskov Kristensen har det givet mening at stifte den socialøkonomiske virksomhed Minihospitalet for at hjælpe andre børn og familier, der er ramt af alvorlig sygdom og derfor har særlige behov. Virksomheden udvikler og producerer selv det hospitalsrelaterede legetøj, han selv og familien manglede undervejs i deres forløb. Foto: Trine Grauholm
Da Toke Halskov Kristensens datter viste sig at have en alvorlig hjertefejl, begyndte et dramatisk forløb, som han senere har bearbejdet ved at stifte virksomheden Minihospitalet for derigennem at gøre en forskel for andre familier med sygdom eller særlige behov.

Podcast: Toke Halskov Kristensen har altid været fascineret af iværksættere og deres krøllede hjerner, der på forskellig vis får ting til at ske.

Derfor var det også et drømmejob, han havde landet på Syddansk Universitet i Odense, hvor han skulle være med til at opbygge hele iværksætterindsatsen omkring Cortex Lab.

Jeg har arbejdet med iværksætteri, siden jeg blev færdig på universitetet, så det med at arbejde med nye ideer, eksekvere på idéerne og få dem ud i virkeligheden, er den tilgang, jeg har haft til rigtigt mange ting.

Toke Halskov Kristensen, Minihospitalet

Nogle gange tager livet imidlertid en drejning, og for Toke Halskov Kristensen skete det, da hans lille datter blev indlagt på Rigshospitalet, fik konstateret en alvorlig hjertefejl og måtte igennem et alvorligt sygdomsforløb med flere operationer og mange indlæggelser.

Annonce

Den slags oplevelser kan man bearbejde på flere måder.

For Toke Halskov Kristensen blev løsningen at stifte en virksomhed, og han driver i dag Minihospitalet, der er en socialøkonomisk virksomhed, hvor overskuddet fra almindeligt hospitalsrelateret legetøj bliver brugt til at udvikle speciallegetøj til børn og familier med særlige behov.

- Jeg har arbejdet med iværksætteri, siden jeg blev færdig på universitetet, så det med at arbejde med nye ideer, eksekvere på idéerne og få dem ud i virkeligheden, er den tilgang, jeg har haft til rigtigt mange ting. Andre ville måske have sat sig ned og skrevet en bog og på den måde have fået behandlet de oplevelser, man selv har stået med, men for mig var det at starte en virksomhed min egen bearbejdningsproces af, hvad vi havde været igennem som familie med Fione. For mig virker det naturligt at kaste sig ud i det her, forklarer han.

Du kan høre Toke Halskov Kristensen fortælle hele historien i Erhverv+-podcasten Balancen, der gerne vil have dig til at reflektere over dit eget arbejdsliv og måske endda blive klogere på det.

Minihospitalet

  • Minihospitalet blev stiftet i 2019 som en socialøkonomisk virksomhed, der udvikler og producerer legetøj til børn med sygdom og særlige behov, så de gennem leg lettere kan forholde sig til det, der har ramt dem.
  • Det socialøkonomiske aspekt handler om at hjælpe familier og børn i en særlig situation. Overskuddet fra de mere gængse produkter, gør det muligt at udvikle specielle legetøjsprodukter til de børn og deres søskende, hvor det hospitalsudstyr, de møder på hospitalet, ikke findes i miniformat.
  • Virksomheden drives af Toke Halskov Kristensen, Majbrit Halskov og en medarbejder til at tage sig af for eksempel sociale medier og forskellige former for samarbejder.
  • På sigt er det meningen, at websitet skal suppleres med en form for fysisk butik og allerede i løbet af et år regner Minihospitalet med også at gå ind på det tyske og svenske marked med virksomhedens produkter.
Annonce
Annonce
Vestjylland For abonnenter

I 2010 var de seks medarbejdere - nu er der 100 og en omsætning på over 100 millioner kroner: Det er lidt en vild historie

Annonce
Erhverv

Erhvervsredaktøren: Hurra, nu kommer der et nyt mærke på din mad

Annonce
Erhverv

83 års industrihistorie på danske hænder er slut: Kolding-virksomhed er blevet opkøbt og 135 ansatte får ny ledelse

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Klumme: De midtjyske virksomheder mangler arbejdskraft - Her er otte gode råd

Erhverv

Klumme: I København betaler virksomhederne bare, men det gør de ikke i resten af landet

Erhverv

Klumme: Solceller på erhvervsbygninger – skattemæssig afskrivning

Erhverv

Restauranter og barkonge efter rekrutteringsproblemer: Nu hyrer vi igen masser af personale

Erhverv

Lyt: Striden om Valdemars Slot er stadig uforløst - køberne står fortsat i kø

Østjylland

Handskefabrikkens vilde udvikling: Randers er blevet til Rhanders og vil være Danmarks Gucci

Annonce