Annonce
Erhverv

Plastglas er fremtiden: Glassforever vil ride endnu mere med på genbrugsbølgen

Dennis Grydholdt (tv.) og Jack Bang går nu i offensiven med salget af genanvendeligt plastglas. Til venstre glas produceret i Kina, til højre dansk-produceret glas, som der satses mere på. Foto: Carsten B. Grubach
Plastglas, der kan vaskes op til 2000 gange, er fremtiden.

VEJLE: De var forud for deres tid, de fire natklubejere, der i 2008 grundlagde Glassforever. De var trætte af alle de knuste shot-glas og fik derfor sat en produktion af plast i gang.

Det var bæredygtighed, inden ordet blev taget i danske munde, og genbrugstanken blev rigtig populær.

Med 100 procent genanvendeligt plastglas, som produceres i Danmark, Tyskland og Kina, har Glassforever, der i dag er et anpartsselskab med fem ejere og holder til på Andkærvej i Vejle, for alvor fået fart på. Der skal efter ansættelsen af en ny salgsdirektør nu satses stort på det tyske marked, hvor genbrugstanken for alvor er slået igennem.

Annonce

- Vi er oppe på 200 forskellige mærker inden for glas, kander og kopper, og vi leverer hovedsageligt til storkøkkener, kantiner og cateringfirmaer, men vi har også store kunder som Mærsk, Vestas, Siemens, de store hotelkæder og de store revisionsfirmaer fortæller Dennis Grydholdt, en af de fem ejere og ansvarlig for produktudviklingen og den nye salgsdirektør Jack Bang.

Jack Bang og Dennis Grydholdt sælger i Glassforever 200 mærker inden for glas, kopper og kander. Foto: Carsten B. Grubach

- Vores plastglas er splintfri og har en høj kvalitet. De kan holde i årevis, så det er ikke så tit, vi ser vores kunder. Plasten er ikke nedbrydelig, men genanvendelig og et meget stort alternativ til engangsglas og papkopper, og vi ser jo, at engangsemballage som for eksempel sugerør bliver forbudt, så her er der en fremtid for os.

Vores plastemballage, som ligner rigtigt glas, kan vaskes op til 2000 gange, og når kunden er færdig med at bruge den. Så knuses den, og der bliver lavet nye produkter. Det er noget, folk i dag går meget op i, og derfor tror vi, at vi kan vækste meget mere, siger ejeren og salgsdirektøren.

Miljøvenligt plastglas

Glassforever giver fem års garanti mod revner i, skår eller brud på glas.

Plastglasset er CE-mærket og godkendt til fødevarer.

Man kan nemt stable glassene oven på hinanden.

Plastglasset kan vaskes lige som traditionelle glas-produkter og har en høj isoleringsevne – det tager hverken imod varme eller kulde og kan fryses på fem minutter.

Pandemien satte en stopper for væksten på grund af de mange nedlukninger. Det var ifølge Dennis Grydholdt kun gang i ganske få virksomhedskantiner, så Glassforever, der eksporterer omkring halvdelen af sine varer, måtte en overgang sende nogle af de otte ansatte hjem.

- Men vi er kommet tilbage for fuld styrke, understreger han.

Salgsdirektør Jack Bang har store planer for det kommende år:

- Vi skal mere ind på det tyske marked, vi skal have ansat en håndfuld sælgere, og vores omsætning skal stige med 40-50 procent. Frankrig og Spanien, hvor man jo ikke bruger rigtigt glas ved strandene, er også spændende markeder. Nye kundesegmenter herhjemme kan ifølge Jack Bang være store koncertarrangører og forlystelsesparker

Glassforever vil gerne være så dansk som muligt. Derfor produceres det meste plastglas på fabrikker i Herning og Stoholm, og plasten, som købes tilbage hos kunden, knuses hos Aage Vestergaard Larsen i Mariager. Planen er, at importen fra Kina skal minimeres.

Vi skal mere ind på det tyske marked, vi skal have ansat en håndfuld sælgere, og vores omsætning skal stige med 40-50 procent.

Jack Bang, salgsdirektør, Glassforever

Vejle-virksomheden slår i sine salgsargumenter også på arbejdsmiljøet, for plastglas er ikke så tungt at transportere, som rigtigt glas er, og Dennis Grydholdt ser nye produktionsmuligheder i madskåle, fade og takeaway-bokse. Så der skal investeres oven på pandemien, og 2021 ser foreløbig så økonomisk fornuftig ud, at den ligner situationen, inden samfundet gik delvist i stå.

Annonce
Annonce
Randers

Kabinefabrik kræver ikke, at medarbejdere viser coronapas, men alternativet er krav om mundbind

Annonce
Østjylland For abonnenter

Holch Povlsen og prins Joachim taber penge i Horsens-selskab: Omsætningen dykkede efter Wedells exit

Annonce
Erhverv

Lizette Risgaard: De Konservatives finanslov er gift for vores samfund

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Erhvervsredaktøren: Nu trækker vi lod om den grønne omstilling

Fyn

Kendt erhvervsmand lod drømmejobbet i efterretningstjenesten ligge for at blive iværksætter: Jeg stræber altid efter at gøre tingene lidt bedre

Erhverv For abonnenter

Frygtet svinesygdom rykker nærmere og nærmere Danmark: Rigtig mange bønder er her ikke i morgen, hvis den krydser grænsen

Vestjylland

Offshore-møller har givet RG Rom Gummi vind i sejlene: - Vi håber at kunne åbne en afdeling i USA

Vestjylland

Søren V. Jensen vælger vækst på vestjysk: - Vi har ikke glemt, hvordan det var i 2008

Østjylland

Stærkere sammen: Konkurrerende firmaer hjælper hinanden med rottebekæmpelsen landet over

Annonce