Annonce
Sydjylland

Passionen for kunst og godt håndværk er drivkraften bag Poulin Design, som sælger puder og tekstiler med kunstværker på

Ægteparret Poulin har i forbindelse med deres samarbejde med væveriet Jules Pansu mødt Joan Punyet Miró (i midten), som er barnebarn til Joan Miró. Foto: Poulin
Siden 2015 har ægteparret Poulin solgt eksklusive puder med kunstværker af blandt andet Miró og Picasso på. Forretningen går godt, men det er muligheden for at komme helt tæt på kunsten, som får ægteparrets hjerter til at banke.
Annonce

KOLDING: Kunst har altid fyldt meget i Birte og Jørn Poulins liv.

Derfor var det ikke usædvanligt, at de i efteråret 2014 besøgte Picasso-museet i Antibes i Sydfrankrig. Lidt usædvanligt var det til gengæld, at Jørn Poulin købte en lille håndfuld puder med Picasso-motiver på museet.

- Jeg sagde til Birte, at hun ikke lige skulle fortælle til venner og bekendte, at jeg havde købt en hel masse puder, for det lyder jo ikke så smart, siger Jørn Poulin.

I dag har han dog ikke noget imod at blive associeret med puder, for i dag har ægteparret firmaet Poulins Design, hvor de blandt andet sælger netop de puder, som Jørn Poulin faldt for på Picasso-museet.

- Jeg kunne se, at de var noget helt specielt og i en unik kvalitet. Vævningen var fantastisk, og så har jeg jo også interesseret mig for kunst hele livet, lyder det fra Jørn Poulin, som ender med at ringe til det parisiske væveri Jules Pansu, fordi venner og bekendte begynder at spørge ind til, hvor man kan købe puderne.

Det viser sig, at Jules Pansus varer ikke bliver solgt på det skandinaviske marked, og i januar 2015 tager ægteparret Poulin til Paris for at forhandle en aftale på plads, som giver dem ret til at forhandle Jules Pansus varer på det skandinaviske og tyske marked.

Væveriet Jules Pansu blev grundlagt Paris i 1878 og er to gange blevet tildelt den prestigefyldte hædersbevisning ”Meilles Ouvrieres de France” (Frankrigs bedste håndværker). På billedet er det Leif Sylvesters “Dame med torpedofugle”, som er ved at blive vævet. Foto: Poulin
Annonce

En eksklusiv vare

Siden da er det gået stærkt, og Birte og Jørn Poulin har bygget et forhandlernetværk med over 35 eksklusive møbelforretninger og kunstmuseer op i Danmark.

- Vi tog en beslutning om, at vores puder ikke skulle ligge over det hele. Det er kvalitet. Du kan jo heller ikke købe en Rolls Royce og Lamborghini på ethvert gadehjørne. Varerne fra Jules Pansu henvender sig til folk, som er kvalitetsbevidste og villige til at betale for kvalitet, siger Jørn Poulin.

Selvom det går rigtig godt, så er det ikke købmandsgenet, der driver forretningen. Det er passionen for kunst, understreger Jørn Poulin.

- Kunst har været en stor del af vores liv, og vi har i dag en samling af moderne kunst. Med væveriet er vi kommet helt tæt på kunsten, siger Jørn Poulin og fortæller om dengang, Birte og han mødte Joan Punyet Miró , som er barnebarn af den kendte kunstner, hvis værker også kan købes på Jules Pansus puder.

Annonce

Et væveri uden sidestykke

Selve væveriet Jules Pansu er også i en liga for sig, for her er de dygtigste vævere i verden samlet, og alting laves med en enorm respekt for de originale kunstværker. Typisk tager det cirka et år fra en idé opstår, til den kommer ud af væveriet som et færdigt produkt.

- Deres tilgang til det er meget kunstnerisk. De er meget nøjagtige med det, de gør. Intet bliver hastet igennem. Ting tager den tid, det tager. Det har vi skullet vænnet os til. Processen er meget lang, men til gengæld er kvaliteten uforlignelig, lyder det fra Jørn Poulin, som ofte bliver kontaktet af kunstnere, som gerne vil have deres kunst på en pude.

Men så nemt er det ikke, for det er væveriet, som suverænt bestemmer, hvilke kunstnere de ønsker at arbejde sammen med. Indtil videre er det lykkes ægteparret Poulin at få væveriet til at gå med til at lave puder med motiver af malerier lavet at P. S. Krøyer og Lauritz Tuxen.

I forbindelse med, at Leif Sylvester fylder 80 år i april, har væveriet i Paris sagt ja til at væve maleriet “Glade Idioter”, som er et af hovedværkerne på fire kommende særudstillinger, som gobelin. Det væves kun i 50 nummererede og af Leif Sylvester signerede eksemplarer.

Det var dog ikke helt nemt at sælge idéen til Jules Pansu, men det lykkedes.

- Først sagde de nej, for de kendte ikke Leif Sylvester, men så kunne vi fortælle dem, at han havde lavet et værk i Nakskov, som dronningen af Danmark havde bedt om at se og samtidig få en snak med Leif Sylvester. Det hjalp, for når kongehuset var interesseret, så ville de gerne væve det, fortæller Jørn Poulin.

Det tager cirka et år fra en idé opstår, til et vævet produkt fra Jules Pansu kan sættes til salg. Processen er lang og indebefatter blandt andet to-tre prøvevævninger, som skal godkendes af kunstneren. Her kigger Leif Sylvester på en prøvevævning af “Fra alle sider”, mens Birte Poulin kigger på. Foto: Poulin
Annonce

En ny branche

Fra Jørn Poulin var 26-55 år, var han selvstændig i film- og musikbranchen, og til sidst havde han 25 ansatte, som han skulle brødføde i firmaet. I dag har han også et firma, men i en anden branche og med lidt andre forudsætninger.

- Den her forretning er med hjertet. Vi er kommet til et sted, hvor vi kan gøre de ting, som vi vil med hjertet. Selvfølgelig ligger der også en købmandsvinkel, men lige nu tager vi tingene i den rækkefølge, som de kommer. Vi arbejder godt sammen, og vi tager sammen ud og præsenterer nye ting for vores forhandlere. Og egentlig ser vi mere vores forhandlere som gode venner end “cool business”, siger Jørn Poulin.

Som tidligere selvstændig vidste Jørn Poulin godt, hvordan man skulle drive en forretning, da han og Birte Poulin startede Poulin Design op, men det var alligevel en smule svært at komme inde på markedet:

- Vi rykkede jo over i noget, hvor ingen kendte os. Folk kan godt blive lidt skeptiske, når der kommer et par halvgamle mennesker ud med en forretningsidé, men vi kommer med et specielt produkt, og det er der mange, som genkender. I dag bliver der jo lavet rigtig mange puder, men de er slet ikke forarbejdet og unikke på samme måde som vores.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce