Annonce
Erhverv

Padel-tennis var kun starten: Erhvervsfolk er gået sammen om høje ambitioner for byudvikling i Lemvig

Nu skal der ske noget i Lemvig! Michael Rosenberg Madsen er en af fire erhvervsfolk, som investerer i ambitiøst erhvervs-udviklingsprojekt. Foto: Thomas Maxe
De mødtes tilfældigt om en idé til en tennishal. Resultatet kan blive, at Lemvig vokser sig ud af byen.

LEMVIG: Der er gode oversigtsforhold i det store vejkryds, når man nærmer sig Lemvig by sydfra – her hvor vejen deler sig: Enten svinger du til venstre og fortsætter i retning mod eksempelvis Thyborøn og Harboøre, eller også kører du ”ind til byen”.

Nu har lokale erhvervsfolk sammen lagt så ambitiøse planer for byudvikling, at det kan ende med at flytte bygrænsen.

- Vi har allerede henvendelse fra en virksomhed, som overvejer at bygge domicil på hjørnegrunden ud mod krydset. Og der er også interesse for en af de andre grunde, siger Michael Rosenberg Madsen og peger på et kort over et 15.000 kvadratmeter stort område sydvest for det kryds, hvor hovedvej 28 mod Ringkøbing møder Sønderbjerg – den stejle bakke ned mod Lemvig centrum.

Annonce

Michael Rosenberg Madsen er en af fire lokale erhvervsfolk, der sammen har stiftet udviklingsselskabet Saturn Gruppen A/S. Og selv om han beskedent beskriver sig selv om en ”klassisk landsbytømrer” i et firma, der siden 1965 har løst opgaver i Lemvig og omegn, så har han meget høje ambitioner for udviklingen af sin hjemby, Lemvig.

Fra padel til store planer

Sammen har de købt det store jordareal af kommunen. Håbet er, at de ikke kun skal sælge jorden videre, men at de også skal hjælpe med at bygge nyt til erhverv, sport og fritid og – hvem ved? - måske også et sted, hvor man kan købe noget hurtig mad efter et spil padel-tennis.

- Det begyndte jo med en hal til padel-tennis. Jeg har bygget en del sammen med IBG (lokal storentreprenør, red.), og jeg kender Jan Mikkelsen fra min tid i bestyrelsen for Nordvestjysk Lederforum. Og så er der den fjerde investor, Jans genbo, Torben Sørensen. Han var sammen med Rasmus Porup kommet på ideen med, at vi skulle have en padel-hal i Lemvig, fortæller Michael Rosenberg Madsen.

Rosenberg Madsen, Lemvig A/S

  • Tømrervirksomheden i Lemvig udfører alle typer opgaver inden for byggeri, fra småopgaver for fru Jensen til større erhvervsentrepriser. De fleste opgaver løses i en radius af 40-50 kilometer fra Holstebro.
  • Virksomheden blev etableret i 1965, og har siden 1988 været ejet og ledet af anden generation, Michael Rosenberg Madsen.
  • Firmaet beskæftiger 20 ansatte, heraf tre tømrerlærlinge.
  • Rosenberg Madsen A/S ejes af MRM Holding ApS, som deltager i flere lokale projekter.
  • Michael Rosenberg Madsen er medstifter af udviklingsselskabet Saturn Gruppen, ejet med lige anparter sammen med tre andre erhvervsfolk: Jan Kjeldgård Mikkelsen, Torben Lunddahl Sørensen og Torben Jensen.
  • Hjemmeside: www.rosenberg-madsen.dk

Og som han med et skævt smil siger, så ”har tingene det med at tage til”, når først gode venner mødes, og ideerne begynder at blomstre.

- Det her projekt er så vildt spændende at følge, hvad det kan blive til. Vi har fire forskellige indgangsvinkler til et nyt område, og det giver noget helt særligt, når vi arbejder sammen. Det sender selvfølgelig også et godt signal, at vi står sammen her i Lemvig, siger Michael Rosenberg Madsen.

Annonce

Kommunen rykker hurtigt

Grunden ved vejkrydset har været tom i mange, mange år, men det gik meget hurtigt med at få lavet en ny lokalplan.


Det bliver spændende, når området er bebygget. Nu varer det jo ikke længe, før Lemvig og Rom er smeltet helt sammen.

Michael Rosenberg Madsen, medinvestor i Saturn Gruppen


- Grundens placering, byggetilladelser, plan for tilslutning af el og vand – jamen, det hele! Lemvig Kommune har bare været superhurtige, det fortjener de altså ros for! På allerførste møde troppede de op med fem-seks mand, og vi kunne mærke, at der var en meget stor velvilje for at hjælpe os med at få det her til at lykkes, siger Michael Rosenberg Madsen.

Den kommende hal til padel-tennis er foreløbig den eneste bygning, der er lagt konkrete planer for opførelsen af. Men det kan gå hurtigt, når først området er byggemodnet.

- Det bliver spændende, når området er bebygget. Nu varer det jo ikke længe, før Lemvig og Rom er smeltet helt sammen, siger Michael Rosenberg Madsen med henvisning til de mange produktionsarbejdspladser i Lemvig-forstaden Rom.

Annonce

Gode ideer velkommen

Byrådet i Lemvig Kommune har af hensyn til handelen i centrum besluttet, at der ikke må opføres dagligvarebutikker i det nye erhvervsområde. Men ellers er der forholdsvis vide grænser for fantasien.

Michael Rosenberg Madsen håber da også, at det bliver det første af flere store udviklingsprojekter for Saturn Gruppen.

- Vi vil helst sikkert gerne udføre flere projekter sammen. Og jo, vi har da allerede kig på det næste område, hvor vi kunne tænke os at bygge. Men det må vi nok hellere vente med at snakke om til, når vi har fyldt den første grund ud, siger han med et glimt i øjet.

Den nye hal til padel-tennis får navnet ”Jysk Energi Boxen”. Den forventes at stå klar til indvielse på Grundlovsdag, 5. juni.

Saturn Gruppen hører meget gerne om det, hvis nogen brænder for en god idé til grunden i det nye erhvervsområde.

Annonce
Annonce
Randers

Kabinefabrik kræver ikke, at medarbejdere viser coronapas, men alternativet er krav om mundbind

Annonce
Østjylland For abonnenter

Holch Povlsen og prins Joachim taber penge i Horsens-selskab: Omsætningen dykkede efter Wedells exit

Annonce
Erhverv

Lizette Risgaard: De Konservatives finanslov er gift for vores samfund

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Erhvervsredaktøren: Nu trækker vi lod om den grønne omstilling

Fyn

Kendt erhvervsmand lod drømmejobbet i efterretningstjenesten ligge for at blive iværksætter: Jeg stræber altid efter at gøre tingene lidt bedre

Østjylland

Stærkere sammen: Konkurrerende firmaer hjælper hinanden med rottebekæmpelsen landet over

Erhverv For abonnenter

Frygtet svinesygdom rykker nærmere og nærmere Danmark: Rigtig mange bønder er her ikke i morgen, hvis den krydser grænsen

Vestjylland

Offshore-møller har givet RG Rom Gummi vind i sejlene: - Vi håber at kunne åbne en afdeling i USA

Vestjylland

Søren V. Jensen vælger vækst på vestjysk: - Vi har ikke glemt, hvordan det var i 2008

Annonce