Annonce
Vestjylland

På vej mod ny milepæl: Forventer at tjene en milliard i 2021

CEO hos Faerch Group, Lars Gade Hansen, forventer, at indtjeningen for første gang runder en milliard kroner i 2021. Arkivfoto: Kristian Grøndahl
Coronapandemien har givet ekstra travlhed hos plastgiganten Faerch Group, der forventer at komme ud af 2021 med en indtjening omkring en milliard kroner.

Holstebro: 2021 tegner til at blive et indbringende år for Faerch Group.

Det bedste i firmaets 52-årige historie.

- Vi forventer at lande en indtjening mellem 900 millioner kroner og en milliard kroner i år, lyder vurderingen fra Faerch Groups koncernchef Lars Gade Hansen godt halvvejs inde i regnskabsåret 2021.

Annonce

- Vi oplever en stor vækst, og vi har meget travlt. Coronaen har givet ekstra vækst. Vi har virkelig momentum, siger Lars Gade Hansen.

Flere og flere vælger produkter fra Faerch, der kan levere genanvendelig emballage til fødevarer, hvilket er i høj kurs. Der er også flere pressede konkurrenter på det europæiske marked, hvor Holstebro-virksomheden er førende med omkring 20 procent af markedet. Faerchs portefølje blev markant udvidet for godt et halvt år siden, da en italiensk konkurrent med fem fabrikker i Sydeuropa blev opkøbt.


Vi skal meget snart beslutte, om vi skal udvide fabrikkerne rundt i Europa. Vi mangler ganske enkelt plads. Vi kommer til at se store investere i fremtiden

Lars Gade Hansen, koncernchef


I 2020 var indtjeningen på knap 700 millioner kroner. Hovedsædet er i Holstebro med fabrikker i England, Frankrig, Spanien, Tjekkiet, Italien, Polen, Holland. Mandag blev kortet udvidet med en fabrik i USA og Israel.

Mangler plads

Men der er grænser for væksten. Kapaciteten er ganske enkelt udnyttet til det maksimale rundt omkring på fabrikkerne.

- Vi skal meget snart beslutte, om vi skal udvide fabrikkerne rundt i Europa. Vi mangler ganske enkelt plads. Vi kommer til at se store investere i fremtiden, forudser Lars Gade Hansen.

Det er også på dagsordenen, om der skal bygges flere "genbrugsfabrikker". I dag har Faerch en enkelt af den slags i Holland. Det skal der også tages stilling til i efteråret.

Den største udfordring i det aktuelle marked er høje råvarepriser, men det er ikke noget, der for alvor kan bremse vækstplanerne hos Faerch Group, der blev opkøbt af A. P. Møller Holding i december. En handel der endelig faldt på plads i marts.

Annonce
Annonce
Erhverv

Vindmølle-vokseværk i Munkebo: Lorc er gået fra nul til 25 megawatt på syv år - og er klar til at bygge endnu større

Annonce
Erhverv For abonnenter

Kro må afvise gæster og lukke tre af ugens dage: Kokke og tjenere er ikke vendt tilbage efter genåbningen

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Eventyret på Industrisvinget: Fra lys idé til succesfuld forretning

Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland For abonnenter

Brødre har ramt en guldåre i roboteventyr: Markrobot giver kæmpe vækst hos sydjysk virksomhed

Erhverv

Aarhus-firma hyrer flere medarbejdere: Computerspil sælger for 365 millioner før det er udgivet

Erhverv For abonnenter

285 mand var sendt hjem, alligevel satte fynsk fabrik rekord i overskud

Erhverv For abonnenter

Dansk erhvervsliv mister sine enhjørninger til udlandet

Erhverv For abonnenter

Lastbilchaufføren Lasse er møgtræt af ulovligt parkerede campingvogne på motorvejs-rastepladser: Er blevet svinet til, når han har påpeget problemet

Erhverv

Sunde kunder hjælper Danske Bank til større milliardoverskud

Annonce