Annonce
Vestjylland

På vej mod ny milepæl: Forventer at tjene en milliard i 2021

CEO hos Faerch Group, Lars Gade Hansen, forventer, at indtjeningen for første gang runder en milliard kroner i 2021. Arkivfoto: Kristian Grøndahl
Coronapandemien har givet ekstra travlhed hos plastgiganten Faerch Group, der forventer at komme ud af 2021 med en indtjening omkring en milliard kroner.

Holstebro: 2021 tegner til at blive et indbringende år for Faerch Group.

Det bedste i firmaets 52-årige historie.

- Vi forventer at lande en indtjening mellem 900 millioner kroner og en milliard kroner i år, lyder vurderingen fra Faerch Groups koncernchef Lars Gade Hansen godt halvvejs inde i regnskabsåret 2021.

Annonce

- Vi oplever en stor vækst, og vi har meget travlt. Coronaen har givet ekstra vækst. Vi har virkelig momentum, siger Lars Gade Hansen.

Flere og flere vælger produkter fra Faerch, der kan levere genanvendelig emballage til fødevarer, hvilket er i høj kurs. Der er også flere pressede konkurrenter på det europæiske marked, hvor Holstebro-virksomheden er førende med omkring 20 procent af markedet. Faerchs portefølje blev markant udvidet for godt et halvt år siden, da en italiensk konkurrent med fem fabrikker i Sydeuropa blev opkøbt.


Vi skal meget snart beslutte, om vi skal udvide fabrikkerne rundt i Europa. Vi mangler ganske enkelt plads. Vi kommer til at se store investere i fremtiden

Lars Gade Hansen, koncernchef


I 2020 var indtjeningen på knap 700 millioner kroner. Hovedsædet er i Holstebro med fabrikker i England, Frankrig, Spanien, Tjekkiet, Italien, Polen, Holland. Mandag blev kortet udvidet med en fabrik i USA og Israel.

Mangler plads

Men der er grænser for væksten. Kapaciteten er ganske enkelt udnyttet til det maksimale rundt omkring på fabrikkerne.

- Vi skal meget snart beslutte, om vi skal udvide fabrikkerne rundt i Europa. Vi mangler ganske enkelt plads. Vi kommer til at se store investere i fremtiden, forudser Lars Gade Hansen.

Det er også på dagsordenen, om der skal bygges flere "genbrugsfabrikker". I dag har Faerch en enkelt af den slags i Holland. Det skal der også tages stilling til i efteråret.

Den største udfordring i det aktuelle marked er høje råvarepriser, men det er ikke noget, der for alvor kan bremse vækstplanerne hos Faerch Group, der blev opkøbt af A. P. Møller Holding i december. En handel der endelig faldt på plads i marts.

Annonce
Annonce
Vestjylland

Thise Mejeris Hjerm-ost har vundet gourmetpris: - Den har de ramt lige bagi

Annonce
Erhverv For abonnenter

Ansatte blev fyret, da coronaen kom: Nu kan stor fynsk fabrik ikke skaffe folk nok

Annonce
Fyn

Kandidat til Odin Award: Reppy.dk vil giver din smartphone et længere liv for klimaets skyld

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Juliane sælger flagstænger på nettet

Østjylland

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Erhverv

Klumme: Typiske spørgsmål fra nye investorer

Fyn For abonnenter

Bygger ny fabrik til 25 millioner kroner efter rekordoverskud: - Vi vil være dobbelt så store om fire år

Sydjylland For abonnenter

Vejen-virksomhed med knald på købt af stor svensk koncern:  - Ingen skal frygte for deres job

Erhverv For abonnenter

Claus har indrettet sit firma med over 250 kunstværker: - Når jeg bruger flere penge end planlagt, er konen ikke glad

Annonce