Annonce
Sydjylland

Millionoverskud i Vamdrup: Coronakrisen giver travlhed ved kasseapparatet i ABC Lavpris

Overskuddet i ABC Lavpris er næsten tredoblet fra 943.328 kroner til et overskud på 2,7 millioner kroner.  - Der har været travlt på grund af corona, og det gælder alle butikker, siger Ejvind Okholm, der er direktør i ABC Lavpris-kæden. Arkivfoto: Annelene Petersen / Ritzau Scanpix
Coronakrisen har betydet, at de har haft travlt ved kasseapparatet hos ABC Lavpris i Vamdrup, hvor supermarkedet lander det bedste resultat i mange år.
Annonce

Vamdrup: Det har været en lukrativ forretning at drive supermarked i Vamdrup for den familieejede supermarkedskæde ABC Lavpris. Overskuddet er næsten tredoblet fra 943.328 kroner til et overskud på 2,7 millioner kroner, og det er butikkens største resultat de seneste otte år.

Supermarkedskæden ABC Lavpris, der er ejet af to grene af Tobiasen-familien, står bag 14 butikker i Jylland og på Fyn. Kæden har afsluttet et regnskab, der viser et samlet resultat på næsten 47 millioner kroner, der er hjulpet på vej af ekstra stor vækst i omsætningen på grund af corona fra marts og frem.

- Omsætningen er vækstet en del, og især fra starten af marts og frem har vores kunder puttet en del mere i vognene, udtaler Ejvind Okholm, der er direktør i ABC Lavpris-kæden.

Travlheden har også ramt i Vamdrup.

- Vamdrup har ligesom de andre butikker bidraget rigtig godt til resultatet. Butikken ligger omkring gennemsnittet i sammenligning med de andre butikker. Der har været travlt på grund af corona, og det gælder alle butikker, siger Ejvind Okholm.


Vamdrup har ligesom de andre butikker bidraget rigtig godt til resultatet.

Ejvind Okholm, direktør i ABC Lavpris-kæden.


Kæden er dermed på linje med hele dagligvarebranchen, der har oplevet vækst i omsætningen under coronakrisen, mens restauranterne har været lukket ned.

- Det er en veldrevet butik i Vamdrup, og det har det været i mange år, så der er ikke nogen store nyheder på vej i Vamdrup, siger Ejvind Okholm.

Annonce

Bygger i Fredericia

Bruttofortjenesten for ABC Lavpris i Vamdrup er steget 2,5 millioner kroner til 11,8 millioner kroner i regnskabet, der løber til udgangen af september, og for hele koncernen er omsætningen nu tæt på 1,5 milliarder kroner. Kæden vil vokse yderligere de kommende år, når det næste supermarked står færdig. Lavpriskæden begynder efter påske at bygge en ABC Lavpris i Fredericia, som åbner i 2022.

Har I planer om flere butikker i Kolding-området?

- Nej, ikke for nuværende. Vi vil gerne til Kolding, men vi har ikke planer lige nu. Vi arbejder hele tiden med nye projekter, men det er ikke alt, der bliver til noget. Lige nu kigger vi også på at udvide nogle af de bestående butikker, siger Ejvind Okholm og fortsætter:

- Vi udvider med en butik hvert andet eller tredje år, så vi har ikke travlt med nye butikker, når nu Fredericia kommer med i 2022. Så de planer, vi har, rækker et godt stykke ud i fremtiden, siger Ejvind Okholm.

På grund af forventningen om et lille fald i omsætningen samt større investeringer i det indeværende år forventer ledelsen et resultat for hele kæden på et lidt lavere niveau næste år.

Kort om ABC Lavpris

ABC Lavpris-kæden er startet i 1981 af fætrene Esper og Henning Tobiasen, der købte et minimarked i Videbæk. I dag består ABC Lavpris af 14 store lavprissupermarkeder med en samlet årlig omsætning på godt og vel 1,5 milliard kroner.

 Kæden er stadig 100 procent ejet af de to Tobiasen-familier, mens ansvaret for kædens drift varetages af direktør Ejvind Okholm.

ABC Lavpris Vamdrup åbnede i november måned 2003 på Industrivej. I 2012 blev butikken udvidet, og butikken råder i dag over mere end 3.000 kvadratmeter. Personalet i Vamdrup tæller omkring 66 ansatte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Velkomment politisk fokus på digitalisering

Annonce