Annonce
Sydjylland

Overlevelseskamp får tøjbutik til at flytte ud af storcenter: Vi bliver ikke de eneste

Bolette Olesen har flyttet sin tøjbutik væk fra Esbjerg Storcenter, og hun mener, at corona vil medføre, at mange andre mindre, selvstændige butikker i fremtiden ikke vil høre hjemme i storcentrene. Privatfoto
Ejeren af den corona-pressede tøjbutik Regal de Lux siger, at hun sparer 40.000 kroner hver måned ved at flytte fra sit lejemål i Esbjerg Storcenter. Corona har lært hende, at fremtiden ligeså meget ligger i netsalg som en fysisk butik, og hun er overbevist om, at mindre selvstændige tøjbutikker ikke har nogen fremtid i storcentrene.
Annonce

Esbjerg: Små butikker overlever ikke i landets indkøbscentre hverken nu eller på den anden side af coronakrisen.

Det er den brutale konklusion, som Bolette Olesen, indehaver af tøjbutikken Regal de Lux, er kommet frem til efter snart et års prøvelser med få en lille tøjforretning til at hænge sammen økonomisk, siden statsministeren dikterede den første nedlukning af Danmark i begyndelsen af marts sidste år.

Nu har hun taget konsekvensen og forladt sit lejemål i Esbjerg Storcenter og byttet det ud med et billigere et af slagsen i Varde. Flytningen sparer hende hver måned for omkring 40.000 kroner, oplyser hun.

- Kompensationerne dækker jo langt fra alle udgifter og omkostninger. Jeg har måttet vende hver en krone, og i indkøbscentrene har vi været ekstra hårdt ramt af nedlukningerne. Jeg har gjort det, der er nødvendigt for, at min forretning kan overleve, forklarer indehaveren af Regal de Lux.

Annonce

Kunderne vil netsalg

Hendes dystre udmelding kommer samtidig med at selv de helt store aktører i branchen – tøjgiganten Bestseller - forleden var ude med budskabet om, at modebranchen kan blive den næste minkskandale, hvis ikke branchen får en konkret plan for en ansvarlig og effektiv genåbning i takt med, at smittetallene herhjemme falder.

Personligt tror indehaveren af Regal de Lux ikke, at en genåbning er lige på trapperne.


Jeg tror desværre ikke på en genåbning for os den 28. februar,

Bolette Olesen, ejer, Regal de Lux


- Jeg tror desværre ikke på en genåbning for os den 28. februar, fastslår hun.

Med til Bolette Olesens beslutning om at fraflytte Esbjerg Storcenter hører også, at hun allerede i begyndelsen af pandemien fik succes med salg via webshop og ikke mindst livesalg på Facebook.

- Tendensen er åbenlyst, at forbrugerne gerne vil sidde derhjemme og shoppe, og det vil også fortsætte i fremtiden, siger Bolette Olesen og kommer med et eksempel:

- Den anden dag havde vi et salg med helt vilde priser på varer, vi bare skulle af med. Alt blev solgt rub og stub. I butikken i centret kunne vi have stået i to dage for at opnå det samme salg.

Annonce

Beholder fysisk butik

Hun peger også på, at hun nu i højere grad er ”herre i eget hus”, og at hun ikke behøver at betale fællesudgifter til Esbjerg Storcenter – udgifter, som hun i forvejen ikke føler, at hun får noget ud af.

Imidlertid har indehaveren af Regal de Lux ikke helt opgivet den fysiske butik, som nu er placeret med adresse ved Vesterport i Varde.

- Der er også nogle fordele ved at have en fysisk butik, hvor du har dine varer, ligesom det er rart at have sit arbejde adskilt fra sin bopæl, siger Bolette Olesen, der nu er færd med at skabe en lille hyggelig butik, som hun er meget bevidst om skal være et modstykke til de store kæder, som alle har et mere eller mindre identisk udtryk og udseende.

Annonce

Centerchef er uenig

I Esbjerg Storcenter beklager centerchef Verner Thomsen, at Regal de Lux ikke længere er om bord. Han erkender også, at coronakrisen i nogen grad kommer til at forandre detailhandlen, men han tror og håber, at mindre selvstændige kan se det fornuftige i at være med i et center, hvor man er en del af et samlet marked med forskellige butikker.

- For eksempel kunne vores Super Brugsen op til jul klart mærke, at man også var afhængig af de andre butikker i centret, som var blevet lukket, siger centerchefen og fortsætter:

- Jeg tror virkelig, at man skal have et stærkt brand for at overleve for sig selv derude, men dermed ikke sagt, at vi ikke skal være bedre på fælles online-platform, som også mere tilgodeser centrets mindre butikker.

Verner Thomsen mener også, at hans mange parkeringspladser foran centret samt oplevelser, der skal tiltrække kunder, har en stor betydning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Velkomment politisk fokus på digitalisering

Annonce