Annonce
Fyn

Optimisme i Næsby og Ningbo: Sammenlægning giver mulighed for at levere en større pakke

Salgschef Henrik Bøgh fra Quick Tube NMF Industries nyder, at han igen kan komme ud at besøge kunderne og forklare dem om de muligheder, virksomheden fra Odense N kan tilbyde på grund af virksomhedens mange moderne maskiner. Samtidig ser han store perspektiver i sammenlægningen af Quick Tube og Næsbe Maskinfabrik. Foto: Trine Grauholm
Efter en årrække som selvstændige organisationer med samme ejer, blev Quick Tube og Næsby Maskinfabrik i slutningen af 2020 igen en samlet organisation. Det giver optimisme hos virksomheden, der har investeret store millionbeløb i topmoderne rørlaserskærere og nu mærker stigende efterspørgsel fra både vind- og byggebranchen.

Næsby: David Ellekær buldrer gennem den kinesiske storby Ningbo ved Det Østkinesiske Hav. Efter 14 dages isolation oven på ankomsten til Kina har han netop fået lov til at forlade sit hotelværelse og tage hul på arbejdet med at optimere Quick Tube NMF Industries' fabrik i Kina og besøge kunderne i den genåbnede folkerepublik.

På vej tilbage fra et kundebesøg, gennem metroens insisterende lydkulisse, melder han om fremgang og optimisme, som blandt andet bunder i, at Quick Tube og Næsby Maskinfabrik efter en årrække som selvstændige virksomheder igen blev til én i slutningen af 2020 under navnet Quick Tube NMF Industries. Fabrikken i Kina er samtidig et vigtigt parameter i bestræbelserne på at tiltrække flere kunder ved at kunne tilbyde en bredere palet indenfor både 2D og 3D rørlaserskæring, svejsning og pladebearbejdning.

- Tidligere koncentrerede man sig i Quick Tube om rørlaserskæring, mens Næsby Maskinfabrik lavede alle mulige andre ting som pladebearbejdning og svejsning. Ved at slå de kompetencer sammen, kan vi tilbyde en meget bredere pakke til kunderne, og det giver os adgang til en bredere palet af kunder. Førhen har Quick Tube haft mange mindre kunder, mens Næsby Maskinfabrik har haft færre, men store kunder. Ved at slå det hele sammen, satser vi på at kunne levere mere til flere, forklarer direktør David Ellekær fra Kina.

Der bruger han omkring halvdelen af sin arbejdstid på at optimere fabrikken i Ningbo, hvor der er omkring 70 medarbejdere.

- Vi har haft lidt bølgegang herude gennem nogle år, hvor der er blevet skiftet ud i organisationen, men der er kommet styr på det. Vi har en velfungerende fabrik, og det ser ud som om, ordremængden boomer vældigt godt herude. Vi får mere og mere travlt, og derfor lægger jeg mine ressourcer herude, forklarer han gennem telefonen til virksomhedens lokaler på Egestubben i det nordlige Odense.

Tilbyder hele processen

Der går salgschef Henrik Bøgh rundt og smiler over de muligheder, der åbner sig, nu hvor han efter nedlukningen igen får lov at rejse rundt og præsentere muligheder for kunderne. En proces, han nyder endnu mere, fordi han med sammenlægningen af de to organisationer kan tilbyde at løse hele processer - og ikke kun dele af dem - for kunderne.

- Jeg kan næsten ikke få armene ned over alt det, vi kan levere. Nu kan vi servicere kunderne fra A til Z. Det har højnet vores niveau, og jeg tænker, at vi er langt mere interessante som én leverandør, siger Henrik Bøgh.

Virksomheden leverer til både vindbranchen, offshore, stålkonstruktioner, byggebranchen og maskinindustrien. Fabrikken i Kina giver mulighed for at konkurrere på prisen på de opgaver, der kan tåle en relativ lang leveringstid, mens virksomheden med setup'et på flere adresser i Næsby også kan tage de opgaver, hvor hastighed er et vigtigt parameter.

Samtidig har Skovsager-familien med først Frank og nu Majbritt Skovsager som ejer været villig til at investere store millionbeløb i en maskinpark, der ikke ses magen til mange steder.

Et faktum, Henrik Bøgh brænder for at formidle.

Han slynger om sig med tekniske termer, der for det utrænede øre kan lyde som et ukendt kodesprog, men som dækker over muligheder og ikke mindst hastighed, som imponerer.


Jeg havde nok glemt det store arbejde, der er i at implementere teknologien ude i de små virksomheder. Vi har skullet starte forfra igen, for vi havde ikke noget kundesegment, da vi købte maskinen. Kunderne kunne ikke forholde sig til mulighederne, for de havde aldrig set dem før. Så jeg skulle ud i marken og få folk til at se mulighederne.

Henrik Bøgh, salgschef Quick Tube NMF Industries


Michael Ørvad Jensen, værkfører, Offshore & Stålkonstruktion, på Maskinfabrikken Fuglsangs Eftf. i Aalborg er ikke i tvivl om, at den nordjyske virksomhed sparer store mængder tid ved at lægge opgaver i Odense N i stedet for selv at save rør til de rammer, er senere skal støbes vindmøllevinger i.

Quick Tube har investeret markante to-cifrede millionbeløb i moderne maskiner. Blandt andet har virksomheden en af Nordeuropas største rørlaserskærere. Nu gælder det blot om at få forklaret kunderne, hvad det giver af potentiale og muligheder. Foto: Yilmaz Polat


- Hvis vi skulle save det, ville vi vel bruge et kvarter på hvert emne. Her kan det gøres nærmest på sekunder. I nogle af vores konstruktioner, har vi 600 emner, så der er mange stumper. Derfor er det er det her, vi skal, siger han, mens han følger arbejdet med de mange nummererede rør.

Annonce

Potentialet skal forklares

I hallerne på Egestubben i Næsby har Quick Tube NMF Industries både 2d og 3D-rørlaserskærere. En af Nordeuropas største 3D rørlaserskærere har sågar sin egen hal, hvor den 37 meter lange maskine kan håndtere elementer i en størrelse, man sjældent ser.

Som pionér på området er det imidlertid ikke nok at have maskinerne til rådighed. Man er også nødt til at få spredt budskabet om mulighederne ud.

Quick Tube NMF Industries

  • Quick Tube NMF Industries er en del af Skovsager Group, som er en familieejet koncern med hovedsæde i Danmark. Koncernen har gennem årene investeret markant i moderne maskiner for at være førende på nye teknologier.
  • Frank Skovsager købte koncernen i 1999. I dag er det hans datter, Majbritt Skovsager, der ejer koncernen.
  • Quick Tube blev grundlagt i 2010 som en del af koncernen, men fra 2014 til 2020 havde Quick Tube selvstændigt cvr-nummer. I 2020 blev virksomhederne samlet under navnet Quick Tube NMF Industries. Foruden hovedsædet i Odense, har virksomheden også en fabrik i Kina, hvor omkring halvdelen af de 140 medarbejdere arbejder.
  • Quick Tube har blandt andet leveret til den københavnske metro og til Hauge Gruppen, der har leveret stålkonstruktion til Den blå kant i Svendborg; byens nye byrum ved vandet.
  • NFM Industries kom ud af 2019 med et underskud på knap fem millioner kroner efter skat.

Henrik Bøgh kom til virksomheden i 2010 og oplevede i 2013, hvordan det krævede en del at forklare kunderne potentialet i en 3D-rørlaserskærer. Da virksomheden i 2017 investerede i den største af maskinerne, gentog mønstret sig, for hvordan skal man efterspørge en ydelse, hvis man ikke ved, den findes?

- Jeg havde nok glemt det store arbejde, der er i at implementere teknologien ude i de små virksomheder. Vi har skullet starte forfra igen, for vi havde ikke noget kundesegment, da vi købte maskinen. Kunderne kunne ikke forholde sig til mulighederne, for de havde aldrig set dem før. Så jeg skulle ud i marken og få folk til at se mulighederne, forklarer Henrik Bøgh.

Han inviterer også gerne kunder og samarbejdspartnere ind til inspirationsaftener i Odense, hvor han fortæller om mulighederne, og selv om han både oplever virksomheder, der slet ikke kender til teknologien, findes der også det modsatte.

Salgschef Henrik Bøgh er fascineret af teknologiens muligheder, og en del af hans arbejde går ud på at formidle den fascination til kunderne, som skal have øjnene op for mulighederne ved at bruge laserskærere fremfor manuelle arbejdsgange. Foto: Yilmaz Polat


- De her rørlaserskærere er jo nærmest Guds gave til Dansk Industri, for de er med til at flytte os, og teknologien er kommet for at blive. Der er heldigvis flere og flere, der gør brug af teknologien, for den gør processen langt nemmere og hurtigere. Men det er ikke kun smedene, der skal se lyset. Det er hele virksomheden, der skal være omstillingsparat, for man skal også have tegnere, der kan levere de Step-filer, vi skærer efter, forklarer Henrik Bøgh.

Annonce

Tror på sorte tal

Han har først og fremmest fokus på det danske marked, selv om virksomheden tidligere har kigget ud over grænserne.

- Som udgangspunkt er der et rigtigt stort behov i Danmark, og det er det, vi skal have fokus på, men vi har også kunder i både Norge og Sverige, siger han.

Især travlheden i byggebranchen kan mærkes på ordrebøgerne i Næsby og Ningbo, hvor optimismen er stor, selv om virksomheden samtidig med de massive investeringer i en moderne maskinpark har kørt med store underskud i 2018 og 2019.

- Jeg er fortrøstningsfuld. Vi er på rette vej, og der skal nok komme plus igen. Det er jeg ikke i tvivl om, lyder det fra David Ellekær i Kina.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce