Annonce
Erhverv

Opfindere fra Løvens Hule på vej til at indtage det tyske marked

Iværksætterne Kevin  Christensen og Christian Olsen, der er fra henholdsvis Rødding og Vejen, har fået  hjælp af The Trade Council til at komme ind på det tyske marked med deres svejserobot. Arkivfoto: Martin Ravn
Med økonomisk støtte fra TV-løver og ekspertise fra The Trade Council er Christian Olsen og Kevin Christensen klar til at prøve kræfter med europas største marked inden for rørsvejsning.

Vejen: Sammen har iværksætterne Christian Olsen og Kevin Christensen udviklet en unik svejserobot, som de i efteråret 2019 præsenterede i DR-programmet Løvens Hule.

Det gik så godt, at deres fælles firma, Weldingdroid, kunne gå fra hulen med Jacob Risgaard og Jesper Buch som investorer og 400.000 kroner til at forløse robottens potentiale.

Tyskland er Europas største marked for rørsvejsning, så det er interessant for de to opfindere.

Annonce

- Men når man hverken kan sproget eller kender markedet, så er det svært at vide, hvor man skal starte, siger Kevin Christensen i en pressemeddelelse.

For knap et år siden tog han og Christian Olsen derfor kontakt til The Trade Council, der er en del af Udenrigsministeriet og løser opgaver for private virksomheder.

- Det har betydet meget, at de rådgivere, vi arbejder med, også har haft en teknisk viden. Man skal selvfølgelig kunne tale sproget, men hvis man ikke ved, hvad en TIG-svejsning er, så kommer man ikke langt i Tyskland, forklarer Kevin Christensen.

Mod på mere

Med hjælp fra The Trade Council fik Weldingdroid udarbejdet en strategi for, hvordan virksomheden skulle gribe det tyske markedet an. Det gælder blandt andet i  forhold til hvilken type kunder, der skulle kontaktes, og til hvordan samarbejdet med tyske forhandlere bedst muligt organiseres.

De lokale iværksættere er overbeviste om, at The Trade Councils ekspertise har været afgørende for, at virksomheden har fundet den rigtige vej ind på det tyske marked.


Det har betydet meget, at de rådgivere, vi arbejder med, også har haft en teknisk viden. Man skal selvfølgelig kunne tale sproget, men hvis man ikke ved, hvad en TIG-svejsning er, så kommer man ikke langt i Tyskland.

Kevin Christensen, Weldingdroid


- Og så betyder det noget, når man kommer med repræsentanter fra det danske Udenrigsministerie. Det er helt klart en blåstempling, som tyskerne har respekt for, siger Kevin Christensen.

I dag forhandles Weldingdroid i seks lande uden for Danmark. Lige nu arbejdes der på at stifte et datterselskab i USA. Det er planen, at The Trade Council også skal være med til at etablere Vejen-virksomheden på det amerikanske marked.

Svejserobot

  • Christian Olsen og Kevin Christensen har udviklet en unik svejserobot.  Ideen opstod for otte-ni år siden, mens Christian Olsen arbejdede som smed. Her mærkede han på egen krop, at det er benhårdt at svejse rør sammen.
  • I 2019 stod den første robot klar, og Weldingdroid blev stiftet.
  • Med robotten slipper smedene for ergonomisk ukorrekte arbejdsstillinger og den frigør tid.
  • Samtidig sikrer opfindelsen større ensartethed i svejsningerne, den minimerer risiko for fejl og medfører en seksdobling af produktionshastigheden. Derved spares på energi og gas, samtidig gemmer robotten alle svejsedata.
  • The Trade Council er den del af Udenrigsministeriet, som løser opgaver for private virksomheder inden for eksport, innovation, internationalisering og investeringsfremme.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Forfatter Peter Borbergs har været fascineret af Piet Hein siden 1990'erne: Må knibe sig selv i armen over kildematerialet til stor biografi

Annonce