Annonce
Erhverv

Omsatte for over 800 millioner kroner på Covid-19-kviktest: Nu vil Carelink åbne nyt koncept med privat sundhedscenter i Kolding

Carelink åbner 1. november 2021 et sundhedscenter i Kolding som led i et nyt koncept. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Firmaet Carelink omsatte for over 800 millioner kroner som udbyder af kviktest. Nu åbner firmaet et sundhedscenter i Kolding som led i et nyt koncept.

Kolding: Hvis man har prøvet en Covid-19-hurtigtest i enten Kolding eller i det syd- og sønderjyske, har man sandsynligvis stiftet bekendtskab med firmaet Carelink.

Virksomheden fik sit store gennembrud som en af flere udbydere af kviktest, og undertiden nåede man at omsætte for over 800 millioner kroner.

Men forleden lukkede det sidste hurtigtestcenter i Danmark. Det betyder, at blandt andre Carelink kigger sig om efter nye forretningsområder, og her kommer Kolding til at være omdrejningspunkt for et nyt koncept.

Annonce

Konceptet går ud på at oprette private sundhedscentre, hvor borgere kan få foretaget et motionstjek, et sundhedstjek, blive testet for allergi eller eksempelvis få en gratis influenza-vaccine, hvis man er over 65 år eller har en kronisk sygdom.

- Man går ikke uden videre ind til sin praktiserende læge og får foretaget et større sundhedstjek, fordi der sjældent er tid og ressourcer til det. Her vil vi gerne byde ind, og vi udpegede fra start Kolding som det rigtige sted at starte, forklarer Brian Rosenberg, der er administrerende direktør for Carelink A/S.

Han fortæller, at der i kviktestperioden var ansat op mod 700 personer i Kolding og området ved byen. Så mange bliver der dog slet ikke behov for i det nye sundhedscenter, når det åbner den 1. november 2021. I stedet kommer det til at bestå af to sygeplejersker, to sekretærer og en enkelt læge.

Kort om Carelink

Grundlagt i 2007 af sygeplejerske Mette Lynggren i Aarhus. I dag ligger hovedsædet i Randers. 

Carelink er et vikarbureau indenfor sundhedssektoren, som især landskendt som en af flere udbydere af kviktest til Covid-19, som var et område, der for alvor tog fart i løbet af 2021, og som mundede ud i 6,6 millioner næsetest udført på 160 testcentre og af 3500 medarbejdere. Med indgangen til oktober 2021 var der under 50 podere tilbage i Carelink-regi. 

Virksomheder starter 1. november 2021 et nyt koncept med sundhedscentre, og det første center åbner i Kolding i det såkaldte Kolding Midtpunkt i Bredgade.

Det er Carelinks ambition, at konceptet skal udbredes til flere byer i den kommende tid.

- Vi kommer løbende til at evaluere på det nye koncept og sikre, at vi rammer den efterspørgsel, der måtte være. Den kan godt være forskellig fra landsdel til landsdel, og det vil vi afprøve. Men vi går 100 procent ind i det her og tror meget på konceptet, siger Carelink-direktøren.

En presset offentlig sektor

Åbningen af det private sundhedscenter kommer i kølvandet på en periode, hvor først et stort antal Covid-19-patienter og så en landsdækkende strejke blandt sygeplejersker har sat det offentlige sundhedsvæsen under pres.

- Selv om vi opretter et privat sundhedscenter, kan vi være med til at aflaste det offentlige i forhold til blandt andet de her sundheds- og motionstjek, som stadig flere efterspørger, men hvor de i dag føler, at det kan være svært at få en tid i det offentlige. Med andre ord vil flere tage styringen over deres egen sundhedstilstand, og det reagerer vi nu på, fortæller Brian Rosenberg.

Annonce

Kolding er først - men næppe sidst

Ifølge direktøren ligger Kolding godt i forhold til dels at rekruttere sygeplejersker og plejepersonale, og dels i forhold til at være en mellemstor by med et ganske stort opland.

- Kolding bliver den første by, hvor vi tester konceptet af, men jeg forventer bestemt, at Kolding ikke bliver den sidste by, siger Brian Rosenberg.


Annonce
Annonce
Vestjylland For abonnenter

I 2010 var de seks medarbejdere - nu er der 100 og en omsætning på over 100 millioner kroner: Det er lidt en vild historie

Annonce
Erhverv

Erhvervsredaktøren: Hurra, nu kommer der et nyt mærke på din mad

Annonce
Erhverv

83 års industrihistorie på danske hænder er slut: Kolding-virksomhed er blevet opkøbt og 135 ansatte får ny ledelse

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Klumme: De midtjyske virksomheder mangler arbejdskraft - Her er otte gode råd

Erhverv

Klumme: I København betaler virksomhederne bare, men det gør de ikke i resten af landet

Erhverv

Klumme: Solceller på erhvervsbygninger – skattemæssig afskrivning

Erhverv

Restauranter og barkonge efter rekrutteringsproblemer: Nu hyrer vi igen masser af personale

Erhverv

Lyt: Striden om Valdemars Slot er stadig uforløst - køberne står fortsat i kø

Østjylland

Handskefabrikkens vilde udvikling: Randers er blevet til Rhanders og vil være Danmarks Gucci

Annonce