Annonce
Sydjylland

Omsætningen er tæt på fordoblet hos stor pålægsfabrik - alligevel ringer alarmklokkerne

Salget til detailhandlen er steget under coronakrisen, mens salget til gastronomisektoren omvendt er faldet drastisk. Samlet set betyder det en stor omsætning til Skare Food, mens overskuddet på bundlinjen er mere begrænset. Arkivfoto: Lotte Højstrøm
I det seneste regnskabsår er omsætning næsten fordoblet til 459 millioner kroner hos pålægsfabrikken Skare Food. På koncern-niveau tegner der sig dog et noget mere negativt billede, hvor den kortsigtede likviditet omtales som "stram og væsentlig begrænset".

Christiansfeld: På ét år er omsætningen tæt på fordoblet hos pålægsfabrikken Skare Food i Christiansfeld, der hører under den sydjyske fødevarekoncern Skare.

I det seneste regnskabsår, der løb frem til den 30. september 2020, er virksomheden noteret for en omsætning på 459 millioner kroner. Året før lå omsætningen på 246 millioner kroner.

Den øgede omsætning skyldes blandt andet overtagelsen af den østjyske fødevarefabrik Defco i august 2019, mens man også har oplevet en stigende efterspørgsel fra detailhandlen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra administrerende direktør Lars Andersen inden deadline, men til onlinemediet Fødevarewatch siger han:

- Det har været et godt år for os, da detailhandlen har været stigende, og derfor er det gået godt med vores pålæg. Folk har spist en masse derhjemme under nedlukningen og har måske valgt lidt ekstra gode sager, som er vores segment.

Mindre fremgang i årsresultatet

Trods den store stigning i omsætningen er overskuddet på bundlinjen mere begrænset. Her ses en lille stigning til 2,2 millioner kroner mod 1,6 millioner kroner året før.

Det kan ifølge ledelsesberetningen, som det fremgår af regnskabet, blandt andet tilskrives netop overtagelsen af Defco. Overtagelsen har nemlig betydet, at virksomheden bruger en del penge på at etablere et nyt fabriksanlæg i Viby ved Aarhus, hvilket dog er trukket i langdrag grundet coronakrisen.

Samtidig fortæller administrerende direktør Lars Andersen til Fødevarewatch, at omsætningen fra den tilkøbte Defco-virksomhed til dels også har været påvirket af corona, da salget til gastronomisektoren traditionelt set har fyldt mere her end hos Skare Food.

- Defco-delen har til dels været ramt på foodservice, men vi forventer, at det kommer op igen efter genåbningen, udtaler han til mediet.

Samlet set vurderer ledelsen dog årets resultat som tilfredsstillende.

Annonce

En presset koncern

Ser man på hele koncernen, som Skare Food hører til, ringer alarmklokkerne dog. Her tegner sig nemlig et billede af en koncern under pres.

I regnskabet fremhæver revisoren blandt andet, at "koncernens kortsigtede likviditet er stram og væsentlig begrænset". Samtidig fremgår det, at det skyldes lageropbygning grundet manglende afsætning samt investeringer, der er foretaget inden for Skare-gruppen.

Det vurderes i regnskabet, at koncernens samlede likividtet er tilstrækkelig i det nuværende regnskabsår. Samtidig understreges det, at det dog er forudsat en nedbringelse af varelagre, indgåelse af en afdragsordning med Skat samt fortsat udnyttelse af covid-19-hjælpepakker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce