Annonce
Erhverv

Omikron skaber usikkerhed om vinterens flyrejser

Både rejseselskabet Spies og forsikringsselskabet Alm. Brand melder om nedgang i efterspørgsel og flere bekymrede kunder. (Arkivfoto). Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Lufthavn frygter, at Omikron skader vinterens rejseaktivitet. Flyselskaber melder om mindre efterspørgsel.

Selv om rejseaktiviteten i de seneste måneder har været ganske høj i Københavns Lufthavn, skaber den nye virusvariant nu tvivl om vinterens rejseaktivitet.

Varianten er "dårligt nyt for rejsebranchen". Det siger kommerciel direktør i lufthavnen Peter Krogsgaard i en pressemeddelelse.

- Allerede nu melder flere flyselskaber om en afmatning i efterspørgslen på flybilletter.

Annonce

- Siden juli har vi dagligt kunnet notere voksende aktivitet og masser af liv i terminalerne. Men Omikron-varianten er lige nu dårligt nyt for rejsebranchen. Og vi ved reelt ikke, hvilken fremtid vi kigger ind i i de kommende vintermåneder, udtaler han.

Rejseselskabet Spies oplever i øjeblikket en nedgang på cirka 30 procent i antallet af bestillinger, fortæller pressechef Sofie Lund.

- Det er klart, vi har set en opbremsning i de seneste par uger, efter at den nye variant kom. Men vi forventer, at det er noget, der kommer til at ændre sig positivt igen.

Hun forklarer, at kunderne lytter til de meldinger, der kommer fra myndigheder, og det kan hurtigt ses i antallet af bookinger.

Pressemeddelelse Københavns Lufthavn

- Folk er selvfølgelig påvirkelige af de her ting. Vores gæster er dog gode til at sortere i overskrifter og vil gerne rejse. 95 procent af vores gæster tager vores egne charterfly direkte fra Danmark og til destinationen.

Pressechefen fortæller da også, at "der ikke er panik" hos de rejsende.

- Det er ikke alarmerende, og folk booker stadigvæk. Men der er selvfølgelig nogle, der vil høre, om de kan ombooke. Men charterferie er en tryg måde at rejse på, og det har fået en opblomstring i det hele taget, siger hun.

Omikron-variantens indflydelse kan også mærkes hos pensions- og forsikringsselskabet Alm. Brand. Det har fået 30 procent flere opkald fra bekymrede kunder, siden Omikron blev opdaget i november. Det skriver Alm. Brand i en pressemeddelelse.

Antallet af afbestillinger "er fulgt med i samme omfang", lyder det.

Det er især shoppingture til London, weekendture til Tyskland og juleferier i Norge, Schweiz og Østrig, der bliver aflyst, oplyser Maria Bitsch, der er skadechef for person- og specialskade i Alm. Brand.

Ser man på rejseaktiviteten i lufthavnen i november, var ganske mange passagerer dog igennem terminalerne. 1,3 millioner passagerer rejste igennem Københavns Lufthavn i den periode.

Pressemeddelelse fra Alm. Brand

Det er 300.000 færre end oktober. Her kom 1,6 millioner igennem lufthavnen. Det skabte den travleste måned i lufthavnen, siden corona ramte for første gang sidste år.

Tallene er dog fortsat langt fra 2019-niveauet inden coronakrisen. For eksempel rejste 2,7 millioner passagerer igennem Københavns Lufthavn i oktober 2019.

Peter Krogsgaard understreger, at lufthavnen har stor fokus på tryghed.

/ritzau/

Annonce
Annonce
VIRKSOMHEDER

Fra vild efterspørgselhåndsprit til total opbremsning inden ny bølge: Kiilto har været gennem to års turbulent rutsjebanetur

Annonce
Arbejdsmarked

Klumme: Mens vi venter på reformerne

Annonce
Østjylland

Visma udvider portføljen og opkøber Sofus Døgndata

Annonce
Forsiden netop nu
Uddannelse

Lasse og Henrik vil lærlingemangel til livs: - Det skal være fedt at være håndværker igen

Erhverv

Byggebranchen nærmer sig overophedning og højeste niveau i over 40 år

Sydjylland

Transport-kæmpe: - Ringe bilsalg koster os adskillige millioner, så vi må skrue fragtpriserne op

Uddannelse

Hos Ungdommens Uddannelsesvejledning i Randers vejer mors mening stadig tungt, når de unge skal vælge vej

Erhverv For abonnenter

Elbiler skal give Odense-fabrik kraftig vækst: Jorgensen vil være dobbelt så stor

Østjylland

Østjylland halter efter - færre nye, små virksomheder i 2021

Annonce