Annonce
Sydjylland

Nyt kapitel for et kridhvidt blikfang

Værelserne, som Tina Lûck, der står for hotellets salg og marketing, og Lars Svensen her præsenterer, er indrettet i enkel og rustik stil. Foto: Carsten B. Grubach
Hostrups Hotel er genåbnet efter en omfattende renovering af høj kvalitet.

TØNDER: En solbeskinnet septemberdag sidder fire mennesker ved to borde på terrassen og nyder frokost og udsigt til Vidåen. Bag den ligger marskens vidder, som man bedre kan se, hvis man bor på første eller anden sal på hotellet, som terrassen tilhører.

Hostrups Hotel i Tønder har en historie, der går helt tilbage til 1850’erne. Nu skrives der et nyt kapitel, som er noget mere opmuntrende end det forrige. Det endte nemlig med en konkurs, som efterlod hotellet i en forfærdelig forfatning.

– Der var rådne vinduer, råddent tag, råddent gulv, ja næsten overalt var der råddent. Så vi besluttede at bygge det hele om, siger Lars Svensen, der i juli 2018 købte konkursboet sammen med sin kone, Kirsten. De er naboer til hotellet og ejede i forvejen også en tilstødende grund.

Han har erfaring med byggeri og ejendomme, som han er ved at opføre en del af i København. Derfor var han også byggeleder på projektet. Hun har sammen med en stylist stået for indretningen, der matcher hotellets gamle stil med velour, messing, zink, møbler designet af bysbarnet Hans J. Wegner og fortidens gesvejsninger, og der er ikke gået kompromis på kvaliteten i en eneste millimeter. Alle materialer er af høj kvalitet.

Købspris og omkostninger for renoveringen, der tog otte måneder, ligger ifølge Lars Svensen samlet i den nedre ende af et tocifret millionbeløb. Lokale håndværkere har givet hotellet i Søndergade den kærlige hånd, det havde brug for, og der står nu 25 værelser og en restaurant – som nævnt med terrasse ud mod åen – klar til at tage imod gæster.

– I restauranten satser vi på regionale råvarer. Vi kalder den ikke for en gourmetrestaurant, for dem har Tønder nok af, men vi lader den mad, vi tror, folk kan godt lide. Tapas og steaks. Vi er stærke på vin, vores bestyrer Jannie Andersen ved rigtig meget om vin, og det udnytter vi.

Annonce
Der var rådne vinduer, råddent tag, råddent gulv, ja næsten overalt var der råddent. Så vi besluttede at bygge det hele om.

Lars Svensen, hotelejer

En fin start

Værelserne er alle forskellige, de er malet i tre forskellige slags farver, og vi har været rundt på hoteller i London og Paris for at hente inspiration. Prisniveauet er lavt, og vi satser både på erhvervslivet og på turister – for eksempel til Sort Sol forår og efterår og håber at kunne bruge vores terrasse til julemarkedet, som jo er stort her i Tønder.

Hotellet, der har 19 ansatte i administration, i køkken og til hoteldrift, har fået tilskud til facaderenovering af kommunen og har nu et kridhvidt blikfang, man ikke kan undgå at bemærke, når man passerer på den modsatte bred af Vidåen.

Starten har været fin. – På 56 dage har vi klaret os bedre end i hele 2017. Men det er svært at sige, hvad vi kommer ud med i år, når vi ikke har haft åbent så længe, påpeger Lars Svensen, der ikke har kalkuleret med noget større overskud.

Opholdspakker, overnatninger i forbindelse med julemarkedet og familiefester i selskabslokalerne, der har plads til op til 110 personer, skal blandt andet være med til at øge belægningsprocent og omsætning i Tønders nyrenoverede kvalitetshotel.

Dametoilettet, som hotelejer Latrs Svensen og den mandlige fotograf tillod sig at kigge ind i i et ledigt øjeblik, er indrettet i gammel stil med respekt for hotellets historie. Foto: Carsten B. Grubach
Restauranten er som hotelværelserne indrettet i en enkel og rustik stil. Foto: Carsten B. Grubach
Hostrups Hotel er igen kommet til ære og værdighed efter en omfattende renovering, der tog otte måneder. Foto: Carsten B. Grubach
Gæsterne kan sidde på terrassen og nyde mad og drikke med fin udsigt til Vidåen. Foto: Carsten B. Grubach
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce