Annonce
Erhverv

Nyt dansk-tysk samarbejde om bæredygtige fødevarer: Tre danske virksomheder er med, men der er plads til flere

Det Økologiske Mejeri Naturmælk i Tinglev er en af de danske producenter, der er med i et nyt dansk-tysk projekt med fokus på grønne og bæredygtige fødevarer. Arkivfoto: André Thorup
Et grænseoverskridende projekt skal sætte fokus på miljøvenlige fødevarer over de kommende tre år.

FØDEVARER: På den ene side af grænsen finder du Skærtoft, Naturmælk og Tvedemose. De producerer brød, mælkeprodukter og svampe.

På den anden side har du Backensholzer Hofkäserei, Joldelunder Bäckerei og Nordfriesisches Lammkontor, som producerer ost, brød og lammekød.

De seks danske og tyske virksomheder producerer alle bæredygtige/økologiske fødevarer og er derfor med i et nyt grænseoverskridende samarbejdsprojekt Positively Produced, som over tre år skal øge fokus på de miljøvenlige fødevarer i Danmark og Tyskland.

Annonce

Det er Erhvervshus Sydjylland, der er gået sammen med i alt ni tyske og danske partnere for at udvikle nye principper for en bæredygtig produktion til gavn for virksomheder, forbrugere og miljøet.

- Det er fremsynede virksomheder som Skærtoft og Naturmælk, der blandt andet har ønsket et samarbejde om bæredygtighed, og her taler vi ikke kun om økologi og grøn omstilling, men også om socio-økonomiske aspekter og at skabe en merværdi for vores produkter, siger Andreas Cæsar, projektchef fra Erhvervshus Sydjylland.

- Vi gik så ud og talte med ligesindede virksomheder og fandt pendanter på den tyske side af grænsen, og der har været udskiftninger undervejs. Og vi skal i maj så ud at finde flere, som vil være med på den bæredygtige rejse, tilføjer han.

24 flere skal med

I første omgang skal de danske og tyske partnervirksomheder danne ramme for udvikling, analyser og værktøjer, der skal opbygge viden og udbredelse af bæredygtighed, hedder det i oplægget fra Erhvervshus Sydjylland, der fra dansk side står bag projektet sammen med Erhvervshus Fyn, viden-organisationen Madkulturen, reklamebureauet Fireball og de tre udvalgte fødevarevirksomheder.

I næste trin i maj vil 24 fødevarevirksomheder fra regionen – ud over partnervirksomhederne – kunne søge om at indgå i projektet og arbejde med udvikling af deres egen bæredygtighed samt bidrage til udbredelse af bæredygtighed.


Det er fremsynede virksomheder som Skærtoft og Naturmælk, der blandt andet har ønsket et samarbejde om bæredygtighed, og her taler vi ikke kun om økologi og grøn omstilling, men også om socio-økonomiske aspekter og at skabe en merværdi for vores produkter.

Andreas Cæsar, projektchef, Erhvervshus Sydjylland.


Ved at indgå i partnernetværket, vil man være en af de første til at få besked, når projektet her i foråret åbner for ansøgning om deltagelse. Desuden vil man som netværkspartner være med til at sprede kendskab til projektet og principperne, der bliver udviklet til at fremme bæredygtig fødevareproduktion.

Hvis man vil være del af eller høre om projektet, kan man kontakte projektleder Marianne Danling i Erhvervshus Sydjylland.

Annonce

Seks webinarer

I marts og april arrangeres seks webinarer på engelsk under titlen ”Kan vi spise os til en bedre verden?” tilrettelagt af Skærtoft Akademi.

I april er de tre emner ”Frugtbar jord: Godt for klima, biodiversitet og sund mad, der smager”, ” Hvordan undgår vi madspild?” og ”Hvordan kan rester fra fødevareproduktion blive til nye produkter?”

Det tre-årige projekt er finansieret af Interreg Deutschland-Danmark med midler fra Den europæiske Fond for Regionaludvikling.

Annonce
Annonce
Fødevarer

Markedet for plantebaserede fødevarer skal vindes på smag: Plantekompagniet etablerer produktion for at kunne udvikle nye produkter

Annonce
VÆKST

Preben har vækst i sit livsværk nummer to: - Min kone mente ikke, jeg var klar til at gå pension

Annonce
Fødevarer

Populær remoulade får bedre produktionsforhold

Annonce
Forsiden netop nu
BYGGERI

HPH Totalbyg i fremgang - øger omsætning med 50 procent

Lov & ret

Klumme: Momsfritagelse af transportydelser kræver direkte tilknytning

Randers

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Erhverv For abonnenter

Stærke sager: Andreas og Emil satser stort på produktion af sennep i Svendborg

Østjylland

Marketingbureauet ZUPA ZITA overtager Norlys' inhouse bureau

ØKONOMI

Regeringen styrker lånemulighederne for små erhvervsdrivende

Annonce