Annonce
Sydjylland

Nyt bryghus snart klar til afgang i gammel remise

Lars Nielsen, Steen Sahl og Mark Vind blæser snart til start for ølbryggeriet i den gamle remise. Arkivfoto: Martin Ravn
Trio satser på millionprojekt som fritidsjob.
Annonce

RIBE: Den ene kalder sig brygmester, den anden er voksenlærling på ubestemt tid, mens den tredje såmænd er noget så fornemt som teknisk direktør. Både humoren og arbejdsfordelingen er i orden hos Lars Nielsen, Steen Sahl og Mark Vind, der siden 2006 har stået bag Ribe Bryghus.

Der er gennem årene brygget over en million liter øl i det lille fritidsbryggeri i Skolegade tæt på domkirken i det centrale Ribe. Nu tager trioen et stort skridt med både øget produktion og flere udadvendte aktiviteter.

Brygmester Nielsen, voksenlærling Sahl og direktør Vind er i fuld sving med at flytte ind i den gamle remise på Seminarievej. De købte den noget forfaldne bygning ved jernbaneoverskæringen af Esbjerg Kommune i sommeren 2018 og indledte et millionprojekt med en omfattende restaurering, så der kan skabes lyt liv til bryggeri og events, hvor øllet skal flyde.

Det har krævet masser af kræfter, for trioen har også andet arbejde at passe, og så er det jo godt, at de har tre velopdragne sønner, der har kunnet gå mere end blot til hånde. Steen Sahls søn Nicolai har taget sig af VVS-arbejdet hos virksomheden Bossen VVS, Lars Nielsens søn Ditlev har været tilknyttet som tømrer hos H. Bruun & Søn, mens Mark Vinds søn Emil, der er klejnsmed hos Gantech, har stået for den beskyttelse, der skal være for vinduerne fra førstesalen ud mod selve bryggeriet

Ribe Bryghus

90 forhandlere, primært i Syd- og Sønderjylland, sælger de 12 forskellige øl, Ribe Bryghus producerer.

Målet har aldrig været at sælge i hele landet, men mere at fremstå som Ribes bryghus med salg og levering i byen og nærmeste omegn.

Al øl er brygget efter egne opskrifter, og der lægges vægt på, at der er tale om håndværk fra ende til anden.

Læs mere om Ribe Bryghus på www.ribebryghus.dk.

Annonce

Fortsat et fritidsjob

De tre bryggere kan glæde sig til at få et udskænkningsområde med plads til 120 gæster og bar i to etager. Der blev i sidste uge sat seks nye tanke op, så produktionen kan blive fordoblet og dermed leve op til den stigende efterspørgsel på bryggeriets 12 forskellige bryg.

- Vi er nok klar til at brygge i midten af marts. Vi flytter gradvist herud fra Skolegade, men vi skal lige have en godkendelse ved kommunen, inden det første bryg sættes over, siger brygmester Lars Nielsen.

– Så er vi jo herude, og så kan vi begynde at tænke på at åbne. Det bliver nok omkring påske, altså midt i april.

De tre mænd bag bryghuset fortsætter med deres arbejde ved siden af. Lars er skoleleder, Steen er er smed, mens Mark er udviklingschef.

Ribe Bryghus vil altså fortsat være deres fritidsjob.

– Vi ansætter nogle folk, der skal have med det at gøre – vores koner koster jo ikke andet end kys og klem – og så skal vi have nogle unge mennesker til at servere, siger Lars Nielsen, der tydeligvis har bevaret sin humoristiske sans midt i flytterodet.

Den gamle remise får nyt liv, når Ribe Bryghus åbner omkring påske. Arkivfoto: Martin Ravn
Bryghuset flyttes løbende fra de trange lokaler i Skolegade til den gamle remise. Privatfoto.
Med seks nye tanke i det nye bryghus bliver produktionen fordoblet. Ribe Bryghus kan dermed leve op til den stigende efterspørgsel på husets 12 forskellige bryg. Foto: Ribe Bryghus
Annonce
Annonce
Annonce
Østjylland

Opgør med ”kviklån”

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce