Annonce
Fyn

Nystiftet pris skal motivere unge til at gøre en forskel: Iværksætterspirer bliver hædret for deres bud på klimaløsninger

Elever fra Holluf Pile Skole, Ejerslykkeskolen og Sct. Hans Skole er med deres iværksætterprojekter blevet udvalgt til at dyste om en Odin Award i kategorien Odin Young. Foto: Odense Kommune
Folkeskoleelever fra Odense har under temaet "Klima - hvordan kan du gøre en forskel?" arbejdet med deres egne iværksætteridéer gennem Projekt Edison. Tre af grupper er gået videre, og en af dem bliver under det store Odin Award-show også hædret med den nystiftede Odin Young-pris.

Odense: Det er ikke kun iværksættere med CVR-numre, arbejdspladser og gode virksomhedsidéer, der bliver hædret under det store Odin Award-show i Dok5000 den 11. november.

Også fremtidens iværksættere bliver hædret for deres idéer, når Odin Young-prisen og præmiechecken på 10.000 til klassekassen for første gang bliver uddelt til en gruppe odenseanske folkeskoleelever, der gennem Projekt Edison er kommet frem til den bedste iværksætteridé under temaet "Klima - hvordan kan du gøre en forskel?"

Projekt Edison er en landsdækkende opfinderkonkurrence for elever i 6. og 7. klasse, hvor deltagerne skal gennem en innovativ læreproces og undervejs stifte bekendtskab med koncept- og produktudvikling i både teori og praksis.

Annonce

- Vi vil gerne give børn og unge i vores folkeskoler muligheden for at arbejde innovativt og kreativt med fagene. De oplever, at fagene spiller sammen på nye måder. Det motiverer dem, når de kan se, at det kan bruges til noget i virkeligheden, og at de dermed kan være med til at gøre en forskel for andre. Børn lader sig ikke begrænse og tænker ud af boksen. Så vi oplever, at der tit kommer noget spændende ud af, at de idégenerer og udvikler kreative løsninger, siger Charlotte Lyhne, konsulent i Skoleafdelingen i Odense Kommune.

Odin Young

  • Prisen gives til bedste idé indenfor Projekt Edison, der er en opfinderkonkurrence for 6. og 7. klasse. Konkurrencen afholdes lokalt i et samarbejde med Fonden for Entreprenørskab og Odense Kommune.
  • Formålet med Edison er at give børnene muligheden for at deltage i en innovativ læreproces tidligt i deres skoleforløb og dermed vække en interesse for entreprenørskab og iværksætteri.
  • Vinderen af prisen modtager en pengepræmie på 10.000 kroner til klassekassen.
  • De nominerede udvælges på baggrund af lokalfinale blandt folkeskoler og pitch for juryen. Man kan derfor ikke nominere i denne kategori.
  • I Odense har klasser fra Ejerslykkeskolen, Kroggårdsskolen, Risingskolen, Sct. Hans Skole, Agedrup Skole og Holluf Pile Skole deltaget i lokalfinalen i Odense. Herfra gik elever fra Ejerslykkeskolen, Sct. Hans Skole og Holluf Pile Skole videre til Odin Award.

I løbet af efteråret har de deltagende klasser arbejdet med produktudvikling, præsentationsteknik, visualisering og markedspotentiale som forberedelse til lokalfinalen den 29. oktober, hvor 17 folkeskoleklasser dystede om at gå videre til landsfinalen under Danish Entrepreneurship Festival og Odin Award.

Med Odin Young laver vi for første gang et skolespor til prisuddelingen under iværksætterfestivallen. Det kan vise børn og unge, hvad gode idéer kan føre til, og give dem lyst til at arbejde videre med egne iværksætterlignende projekter.

Charlotte Lyhne, konsulent i Skoleafdelingen i Odense Kommune

Odenses folkeskoler har i en årrække deltaget i Projekt Edison, men det er første gang, at deltagerne også får mulighed for at vinde en Odin Award for deres projekter.

Den oplevelse og erfaring får elever fra 6. årgang på Ejerslykkeskolen, Sct. Hans Skole og Holluf Pile Skole. Eleverne fra Sct. Hans Skole har lavet en idé til en portal, hvor brugt tøj redesignes og gensælges. Ejerslykkeskolen og Holluf Pile Skole har udarbejdet idéer til apps, der på forskellig vis kan hjælpe til indsamling af skrald i lokalområdet.

- Med Odin Young laver vi for første gang et skolespor til prisuddelingen under iværksætterfestivallen. Det kan vise børn og unge, hvad gode idéer kan føre til, og give dem lyst til at arbejde videre med egne iværksætterlignende projekter, siger Charlotte Lyhne.

Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Lines hjerneskadede søn gav hende idéen til at starte virksomhed: Har hjulpet ham til at bedre liv og nu skal andre have samme mulighed

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Kæmpe tøjfabrikant er nødt til at investere millioner i ny lagerhal for at følge med: Se videoen af det højteknologiske lager, hvor 36 robotter suser rundt

Annonce
Østjylland

Frø-virksomhed er blevet en blomstrende forretning: Vækstkurven er stejl, fortæller direktør

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

DI-topchef vil skabe et stærkere produktionsdanmark

Erhverv

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Vestjylland

Har solgt rekordmange T-shirts – omsætningen nærmer sig en halv milliard: - Det gør en forskel, når verden begynder at gynge, at vi har medarbejdere, der er rolige og erfarne

Sydjylland

Kolding Havn hiver millioner i land - og leder efter ny direktør efter sag om skjult regning fra luksushotel

Erhverv For abonnenter

Fynbo med fem robotfirmaer: Søren Juul køber op og skyder mange flere penge ind i robotterne

Erhverv For abonnenter

Underskuddet er på 27,8 millioner kroner, men optimismen er intakt: Der er meget, der går vores vej

Annonce