Annonce
Sydjylland

Nye madoplevelser i Nordens ældste by

Brødrene Thomas (tv.) og Bjarne Christensen i gastrobarens lille køkken. Foto: Carsten B. Grubach
Kreativ kvartet i gang med ambitiøs kulinarisk knopskydning.

RIBE: Glemt alt om pommes frites, men tænk i stedet på delemad ved bordet, et nyt menukort hver tredje måned og muligheden for folkelig fællesspisning til en pris, de fleste kan være med til.

Gør du det, har du fat i en stor del af det kulinariske koncept, den kreative kvartet bag Porsborgs Gastrobar er i gang med at folde ud i fuldt flor. 1. juli sidste år overtog brødrene Bjarne og Thomas Christensen sammen med gourmetkokkene Rasmus Erreboe og Claus Lehmann Christensen kælderrestauranten under turistbureauet på Torvet lige over for domkirken i Nordens ældste by.

Den rustikke historiske restaurant med det meget lille køkken blev omdøbt til gastrobar, hvor mad og drikke holder et højt kvalitetsniveau, og det er gået så godt, at der er kommet to kreative knopskydninger til, mens en tredje er på vej.

– Vi var fra starten enige om, at det ikke bare skulle være en kælderrestaurant, men noget mere, siger Bjarne Christensen, der efter en del år i designbranchen er vendt tilbage til Ribe med sin familie.

– Vi prøver på at gøre det lidt anderledes. Vi skal selvfølgelig drive det som en forretning, men vi har ambitioner om noget mere. Vi vil gerne være en oplevelsesvirksomhed med mad og mennesker som omdrejningspunktet. Vi har derfor et formaliseret samarbejde med et bæredygtigt landbrug, Oak River Farm i Farup lige uden for byen, hvor vi også har et køkken. Det har vi for selv at have hånd i hanke med råvaredyrkningen. Her skal være opdræt af ænder og lam og en kæmpe frugtplantage, som vi kan hente vores egen saft fra, fortæller han og fortsætter:

- Vi har overtaget driften af kantinen på Ribe Katedralskole, hvor vi forsøger at give de unge noget andet end pølsehorn, og vi meldte ud, at vi søgte efter et sted, hvor vi kunne have selskaber, som vi indtil nu har holdt forskellige steder.

- Det er på det område gået over al forventning, og vi har haft arrangementer med fine dining i Danmarks ældste rådhus, med en komplet spiseoplevelse på vikingemuseet, og vi har et samarbejde med kunstmuseet. Men vi manglede et sted, hvor vi kunne have 100 personer til selskaber og forskellige former for madkurser, forklarer Bjarne Christensen.

Annonce

To brødre, tre kokke og en idémager

Bjarne Christensen har i det seneste årti drevet kreativ designvirksomhed i København, Aarhus og Odense og er virksomhedens kreative kraft og idémand, mens den kokkeuddannede Thomas Christensen, der er daglig leder af Porsborgs Gastrobar, var ansat hos AB Catering i 13 år.

De to sidste i den kreative kvartet, Claus Lehmann Christensen og Rasmus Erreboe, står for selskabsdelen af Porsborg. De har en fortid som kokke på gourmetrestauranter i Aarhus, København, London og Les Deux Alpes.

Læs mere om Porsborgs aktiviteter på www.porsborg.dk

Nyt selskabslokale

Stedet til de store selskaber har kvartetten fundet i byens sydlige udkant i den tidligere plastfabrik Berimas bygning, der senest har huset et fitnesscenter.

Den fremstår mildt skrevet i en meget dårlig tilstand, så der skal et stort arbejde til, før køkken og selskabslokaler er klar i det 600 kvadratmeter store lejemål.

- Vi satser på at blive klar med de nye lokaler omkring årsskiftet, men det må gerne være før, siger Bjarne Christensen med tanke på julefrokostsæsonen i december.

De første selskaber i 2020 er allerede booket.

- Planen er også, at der skal lave madkurser og kurser, hvor man kan lære at lave cocktails, tilføjer han.

Naturligvis satser Porsborg på samdriftsfordele mellem spisestederne, og der er med tiden mulighed for at leje den sidste tredjedel af Berima-bygningen, hvor der kan indrettes en gårdhave. Foreløbig satser den kreative kvartet dog på de konkrete knopskydninger.

Når 2019 bliver til 2020, vil der være etableret et moderne køkken i den tidligere plastfabrik, Bjarne Christensen og hans partnere har lejet sig ind i. Foto: Carsten B. Grubach
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce