Annonce
Sydjylland

Nye erhvervsdirektør i Tønder Kommune vil arbejde for en pallette af serviceydelser

Flere medlemmer og bedre samarbejde. Peter Engel-Andreasen vil som nytiltrådt erhvervsdirektør først og fremmest have organisationen på plads, inden der skal udarbejdes en ny strategi. Foto: Carsten B. Grubach
Bedre samarbejde og flere medlemmer skal styrke Tønder Erhvervsråd.
Annonce

TØNDER: Han har blot sin fjerde arbejdsdag i sin nye stilling. Så det ville ikke være fair at spørge Peter Engel-Andreasen om, hvad han har udrettet som erhvervsdirektør i Tønder Kommune, geografisk set landets fjerdestørste.

Men det er heller ikke visioner bøjet i neonlys eller store erhvervspolitiske armbevægelser, der er på hans foreløbige dagsorden. Hans forgænger, Lene Grønning, holdt ikke længe i jobbet, for der var uenighed om strategien, og det gav en masse internt bøvl.

- Der er et enormt uforløst potentiale her i kommunen, og jeg vil gerne se, hvad man kan bære, når man arbejder sammen. Det skal man blive bedre til i Tønder Kommune, så min opgave bliver at få erhvervsrådet solidt etableret, få fat i flere medlemmer og skabe værdi i samarbejde med de mange erhvervsaktører, der er i kommunen, siger den nytiltrådte erhvervsdirektør, der stammer fra Hvidovre og med egne ord forelskede sig i området, da han sammen med sin kone flyttede til Højer, fordi hun skulle studere på Designseminariet.

Siden flyttede parret til Haderslev. 54-årige Peter Engel-Andreasen har bred erfaring fra forskellige stillinger inden for erhvervslivet og har senest været sekretariatschef for Danish International Manufacturing Academy (DIMA) i Kolding, en del af Trekantområdet Danmark. Han har tidligere været direktør for et større advokatfirma, chef for Strategi og Public Affairs i Odense Kommune og direktør for Udviklingscenter Haderslev.

– Det er et enormt uforløst potentiale her i kommunen, og jeg vil gerne se, hvad man kan bære, når man arbejder sammen.

Peter Engel-Andreasen, nytiltrådt erhvervsdirektør i Tønder Kommune

Annonce

De tre store

Peter Engel-Andreasen bliver erhvervsdirektør i en kommune, hvor de største industrielle kræfter ligger hos skogiganten Ecco i Bredebro og i de to Tønder-virksomheder Hydro (aluminium) og Brdr. Hartmann (æggebakker).

Læg dertil en hærskare af små og mellemstore virksomheder. Mangler der så ikke noget?

- Det synes jeg ikke, man kan sige. Det er naturligt, at nogle mindre virksomheder vil lægge sig op ad de store som for eksempel skoproducenten Ecco som underleverandører, og man skal nok ikke regne med, at medicinalfirmaer og it-virksomheder vil placere sig i kommunen. Det har vi simpelt hen ikke den kvalificerede arbejdskraft til, forklarer erhvervsdirektøren og fortsætter:

- Til gengæld har vi mange faglærte til jobs i de mindre firmaer, og det er attraktivt for tyskere at komme over grænsen på grund af højere løn og større frihed. Og man skulle også kunne trække folk til fra for eksempel Trekantområdet, fordi det er billigere at bo her, og området har en stor herlighedsværdi, som man lige skal huske også at gøre opmærksom på.

Annonce

Flere serviceydelser

Tønder, der i de seneste årtier har oplevet kaserne- og seminarienedlægning samt sygehus-nedskæringer, har et stort pendlerunderskud, men det mener Peter Engel-Andreasen ikke kan undgås på grund af kommunens størrelse, hvor man i øst grænser op til to sønderjyske kommuner og i nord til Esbjerg Kommune.

Kalenderen i den kommende tid er spækket med aftaler hos lokale virksomheder, som han delvist vil besøge sammen med borgmesteren og kommunaldirektøren samt Dansk Industri, og derefter vil den nye erhvervsdirektør være klar med en pallette af serviceydelser.

- Min erfaring er, at de små og mellemstore virksomheder ofte har så travlt med at drifte, at de glemmer personale, forretningsudvikling og finansiering. Det skubbes lidt til side, og her er så øvelsen at være vedholdende, positiv og konstruktiv og få dem med til det. Det kan ske både gennem kurser og opsøgende virksomhed. Vi skal som erhvervsråd være mere synlig, man skal i de lokale virksomheder kunne se værdien i en form for netværk.

Peter Engel-Andreasen betegner sig selv som både stædig og vedholdende og mener med sin alsidige baggrund at kende gamet som erhvervsdirektør bedre end gennemsnittet.

Han ser vækstpotentialet i den turisme, Tønder Kommune har med sine mange sommerhuse, de talrige tyske turister og Nationalpark Vadehavet, men han vil i første omgang få styr på det organisatoriske, inden der til efteråret skal sættes gang i en ny strategiproces.

- Det handler først om at komme back to basics og pleje det eksisterende erhvervsliv og så overlade det til turistforeningen. Der er ingen tvivl om, at detailhandel og turisthandel hænger tæt sammen. Det kan man jo tydeligt se her i Tønder. Og der er et stort potentiale i turismen, slutter Peter Engel-Andreasen.

- Min erfaring er, at de små og mellemstore virksomheder ofte har så travlt med at drifte, at de glemmer personale, forretningsudvikling og finansiering, siger Tønders nye erhvervsdirektør. Foto: Carsten B. Grubach
Annonce
Annonce
Sydjylland

Elevatorfirma i ny optur

Annonce
erhvervplus

X-Yachts får motor på

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce