Annonce
Sydjylland

Nybygget hus er et stort showroom

Michael Nielsen, direktør i Beckhoff Automation, i stueetagen, hvor man blandt andet kan se små computere, som styrer store vindmøller. Foto: Carsten B. Grubach
Lys og varme styres automatisk i Beckhoff Automations danske hovedsæde.
Annonce

KOLDING: Når man nu er leverandør af digitale løsninger til bygninger og bygningsautomatik, er den bedste reklame vel selv at være så automatisk som muligt.

Så da Beckhoff Automation ApS flyttede i sit nybyggede domicil på Birkemose Allé i Kolding i august 2020, var det goddag til fagre nye automation-verden.

Huset er bygget som et levende showroom, så kunderne på tæt hold kan opleve, hvad de 27 ansatte i Beckhoff Automations danske afdeling formår.

En håndscanner ved indgangen erstatter nøglen, og den enkelte medarbejder bliver så genkendt, så lyset ved det private skrivebord automatisk tændes, og stikkontakterne er klar til brug.

Og går en it-supporter ud på lagret, tændes kun en del af lyset, for der skal kun fuldt blus på, når lagermedarbejderen er i gang. Lysets farver kan også reguleres, så der for eksempel er mere hvidt lys i den mørke vinter, og persiennerne foran vinduet reguleres automatisk alt efter temperaturen.

På skærme rundt i huset kan man logge sig på og regulere lys og varme og rulle persienner op og ned. Foto: Carsten B. Grubach

Det er ikke kun godt for miljøet, at man har et intelligent klimaanlæg i huset, som måler temperatur og CO2 samt sørger for frisk luft, når det er nødvendigt, og en vejrstation på taget, der tager bestik af vejrliget og finder ud af, hvor meget lys, man får fra solen. Det er også godt for økonomien, for automationen tjener hurtigt sig selv ind.

- Vi er gået all-in på byggeriet af huset, fordi vi kan vise kunderne, hvad vi kan. Vi har sensorer på alt, og vi kan kontrollere, hvor meget lys og varme vi bruger, og vi samler alle data ind på huset, siger direktør Michael Nielsen, der har fået alle 27 medarbejderes accept på, at de overvåges, når de er i huset.

For huset har helt og aldeles styr på hvem, der er på arbejde, og hvor de er henne. Og for god orden og anstændighedens skyld: På toilettet er der ingen overvågning, men lyset tændes og slukkes også her automatisk…

Annonce

Lys giver energi

Lyset kan dæmpes efter behov, det kan gøres rødt eller grønt, det sidste kan et af de sygehuse, Beckhoff Automation har blandt sine kunder, godt bruge, når der skal syes blodårer sammen i en operationsstue.

I hvert større rum i huset, der er fremtidssikret med plads til 50 ansatte, er der en skærm, hvor man kan regulere lys og varme og rulle persienner op og ned efter behov. Og mere lys giver mere energi, er den første erfaring i de få måneder, medarbejderne har brugt huset.

Der er lagt op til en 30 procents energibesparelse, og den udvikling følges løbende.

Et tryk på en knap, så er der rødt lys i rummet. Foto: Carsten B. Grubach

I stueetagen får man en forsmag på den teknik, huset formår – her demonstreres blandt andet et nyt transportsystem, og man kan se de små computere, der kan udrette stort i blandt andet vindmøllebranchen, som Beckhoff Automation i stigende grad er leverandør til.


Vi er gået all-in på byggeriet af huset, fordi vi kan vise kunderne, hvad vi kan. Vi har sensorer på alt, og vi kan kontrollere, hvor meget lys og varme vi bruger, og vi samler alle data ind på huset.

Michael Nielsen, direktør, Beckhoff Automation ApS


- Vores største kundeområde er maskinbyggere - produktionsmaskiner til fødevare- og pakkeindustrien - og vi har rigtig mange kunder i det jysk-fynske område, for det er maskinbyggerlandet i Danmark, siger Michael Nielsen, der har været med siden, det tyske moderfirma etablerede sig i Danmark for 15 år siden og fik sin første store ordre med levering af udstyr, da køkkenproducenten HTH skulle bygge en ny fabrik i Ølgod.

Annonce

Tæt på universiteter

Dengang havde Beckhoff Automation to ansatte i Danmark. Siden er antallet vokset, og der er ud over det automatiserede hovedsæde i Kolding oprettet salgs- og support-kontorer i Solrød og Hobro.

- Vi ligger godt her i Kolding, hvor vi også er tæt på universiteterne i Aarhus og Odense og Alsion i Sønderborg, siger direktøren, der både kan hente viden og medarbejdere hos de tre uddannelsesinstitutioner.

Systemer sælges i hele verden

  • Beckhoff Automation ApS er en global udbyder af PC- baseret automations teknologi med fysisk tilstedeværelse i flere end 75 lande gennem 37 datterselskaber.
  • Beckhoff Automation ApS tager sig af alt salg og support i Danmark, Færøerne, Grønland og Island. Medarbejderne står for rådgivning, for valg af automationsløsning, træning og uddannelse af programmører samt support og opstartshjælp.
  • Den tyskejede virksomhed sælger åbne automationssystemer baseret på PC Control teknologi.
  • Produktudvalget omfatter Industri Pc’er, I/O og Fieldbus Komponenter, Drive Teknologi og automationssoftware. Produkterne kan benyttes som enkeltkomponenter eller integreres i komplette kundetilpassede kontrolsystemer inden for alle industrier.
  • Beckhoff-filosofien “Ny Automationsteknologi” står for universelle og åbne kontrol- og automationsløsninger, der anvendes i talrige applikationer over hele verden. Applikationer, der spænder fra CNC-kontrollerede værktøjsmaskiner til intelligent bygningsautomation.

- Al produktion foregår i Tyskland, og vi har været så gode til at udvikle os, at vi har kunnet fastholde vores kunder – lige fra den lille enkeltmandsvirksomhed til de helt store virksomheder, forklarer Michael Nielsen.

Beckhoff Automation har givet overskud i alle sine 15 år i Danmark, men er som alle andre i erhvervslivet i år udfordret af corona-pandemien. Der har dog ikke været behov for hjælpepakker, men medarbejderne arbejder på skift hjemmefra, og det går ifølge Michael Nielsen lidt ud over den daglige sparring.

Der holdes stadig mindre kurser for kunder, der i huset undervises i TwinCAT automationssoftwaren, mens en planlagt åbningsreception har måttet aflyses på grund af virus-restriktionerne. Så der går nok lidt tid, inden det automatiserede hus kan åbnes for alle.

En håndscanner ved indgangen giver adgang til medarbejderne i Beckhoff Automation. Foto: Carsten B. Grubach
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce