Annonce
Vestjylland

Ny idé fra husbådproducent i Hvide Sande: Skal du med på glamping?

Glem alt om fugtige soveposer og rygsmerter. Nu kan man holde ferie i et luksus-shelter med køkken, bad, toilet og dobbeltseng. Foto: Thomas Maxe
Vestjysk husbåd-producent vil hjælpe flere til naturoplevelser i luksuriøse, arkitekttegnede glamping-shelters bygget af bæredygtige materialer.
Annonce

HVIDE SANDE: Åh, findes der noget skønnere end at vågne til lyden af fuglefløjt og fjordens bølgeskvulp?

Ja, der er selvfølgelig lige et par ting, der kan spolere glæden, hvis man overnatter i telt eller shelter: Myggestik, en fugtig og klam sovepose, sjaskende regnvejr og så ens gamle ryg, der er lige så stiv som den ubarmhjertige jord, man har ligget på hele natten. Uf!

Arh, der må vel findes et alternativ for os, der er lidt mere magelige? Og det gør der heldigvis: Glamping!

Det nye begreb glamping er en sammentrækning af ”glamourous” og ”camping” – eller på dansk: Luksuscamping. Og nu melder Hvide Sande-virksomheden Seasight sig på markedet med et nyt glamping-shelter, en arkitekttegnet hytte i bæredygtige materialer, beregnet til opstilling ude midt i naturen.

- Jeg hørte om det for et par år siden fra en god ven, som var involveret som designer i et glamping-projekt i Holland. Det er tydeligvis et marked, der vokser, fortæller idémanden Jakob Heichelmann.

Annonce

Lad os kigge på det

Han er uddannet grafiker, så han brugte sine evner til at visualisere ideen og gav sig til at lede efter en forretningspartner, der kunne realisere drømmene.

Da han og kæresten netop havde flyttet teltpælene til Ringkøbing-Skjern Kommune for selv at komme tættere på naturen, var vejen til Hvide Sande i mere end én forstand kort. Det blev til et møde med H. P. Kristensen, direktør for Hvide Sande Shipyard Steel Service’s søsterselskab Seasight.

Jakob Heichelmann viser Seasights nye glamping-shelter frem. Foto: Thomas Maxe

- Vi har fremstillet husbåde i mere end 25 år, men kundesegmentet er ikke så stort, i hvert fald ikke i Danmark. Til gengæld har vi erfaringen med at bygge kompakte boliger til ”tiny living” for mennesker, som gerne vil være tæt på naturen, så jeg sagde til Jakob: ”Lad os kigge på det”, fortæller H. P. Kristensen, som straks sprang ombord i projektet efter at have set på sagen.

Annonce

Lokal arkitekt har tegnet hytten

Seasight har allerede et tæt samarbejde med Aarhus-firmaet Cubo Arkitekter, og det nye glamping-team blev yderligere forstærket af indretningsarkitekt Tina Switzer, som har tegnet det nye shelter.


Jeg ser vores primære målgruppe som B2B, altså erhvervskunder, der køber flere shelters med henblik på at køre en udlejningsforretning.

Jakob Heichelmann, idémand bag nyt luksus-shelter


Seasight har bygget husbåde i mange år, blandt andet dem, der ligger fast i "Tyskerhavnen" i Hvide Sande og bidrager til et mangfoldigt og hyggeligt miljø med lystbåde, små fiskejoller, feriehuse, fiskehytter og permanente boliger. Foto: Thomas Maxe

Nu er den første udgave af det nye glamping-shelter allerede bygget og opstillet bag skibsværftet i Hvide Sande, næsten klar til fremvisning.

- Der skal være en hængekøje her på verandaen, og så mangler der et rækværk på tagterrassen, forklarer Jakob Heichelmann, mens han viser rundt.

Annonce

Falder i ét med naturen

Hytten er ikke større, end at den kan løftes op på ladet af en lastbil, men de blot 20 kvadratmeter er udnyttet lige så effektivt som i en campingvogn eller husbåd: Udenfor med en lille veranda og et grovkøkken, hvor man kan rense fisk, og indendørs et opvarmet rum med køkken, køleskab, toilet, brusebad, dobbeltseng og en spisekrog, hvor bænken kan trylles om til en dobbelt sovesofa.

Udenfor er der også kælet for detaljerne. På taget er der plantet bevoksning, så hytten kan være helt svær at få øje på, i hvert fald på afstand. Det giver mulighed for ikke bare at være tæt på, men faktisk helt ude midt i naturen, uden at forstyrre dyrelivet.

Glamping-shelteret har bevoksning på taget, så den lille bygning smelter diskret sammen med naturen. Foto: Thomas Maxe

- Det er vigtigt for os, at hytten falder i ét med naturen, så vi har valgt en Kebony-beklædning. Det er FSC-certificeret nåletræ, som i stedet for den klassiske trykimprægnering er behandlet med en biobaseret væske, så træet får en naturlig patina og falder i ét med omgivelserne, forklarer Jakob Heichelmann.

Annonce

Vil sælge til erhvervskunder

Han tror så stærkt på det bæredygtige koncept, at han forventer at sælge mere end ét glamping-shelter ad gangen, også selv om stykprisen er lidt over en halv million kroner.

- Jeg ser vores primære målgruppe som B2B, altså erhvervskunder, der køber flere shelters med henblik på at køre en udlejningsforretning. Det kunne for eksempel være en lodsejer, som har et uopdyrket naturareal, måske på en ø eller ud til en fjord eller sø, hvor det ville være ideelt at placere glamping-shelters, siger Jakob Heichelmann.

Hvide Sande er ikke "udkant", men vandkant. Så Seasight-direktør H. P. Kristensen tager båden og skyder genvej over fjorden, når han og Jakob Heichelmann skal se på husbåde og nye ideer i Hvide Sande. Foto: Thomas Maxe

En af udfordringerne, som han og forretningspartneren H. P. Kristensen skal arbejde videre med, er navnet på deres fælles barn.

- Især på dansk har ordet ”shelter” fået en specifik betydning, hvor man tænker på de meget billige brædde-shelters, man selv kan bygge hjemme i baghaven. Det her er jo noget helt, helt andet, mere i retning af et kolonihavehus eller fiskehytter, som er ombygget til feriehuse – både i forhold til den kompakte størrelse, komforten og prisniveauet. Det kan godt være, vi skal have fundet et andet navn end ”shelter” for at skabe de rigtige forventninger i salg og markedsføring, siger H. P. Kristensen.

Hvide Sande Seasight ApS

  • Hvide Sande Seasight har i omtrent 25 år bygget og solgt husbåde – og nu altså også luksus-shelters.
  • Virksomheden er tæt forbundet med skibsværftet Hvide Sande Shipyard Steel Service, som H. P. Kristensens familie etablerede i 1950, og som H. P. selv stod i spidsen for i 26 år, inden næste generation for tre år siden tog over.
  • De nye shelters er udviklet i samarbejde med Jakob Heichelmann med Tina Switzer som arkitekt. Cubo Arkitekter, som også har tegnet husbåde for firmaet, har projekteret de nye shelters.

Hjemmeside: www.seasight.biz

Foreløbig har Seasight styr på design og produktion, og nu kan man fremvise det første færdige produkt til kunderne. Det er en meget stor og vigtig milepæl, inden det ihærdige team gør de sidste detaljer klar til de første salgskampagner.

Se flere billeder af det nye glamping-shelter på www.seasight.biz

Seasight har bygget denne flotte husbåd, som i 2006 fik royalt besøg, da Dronningen fik øje på båden og bad om en rundvisning. Foto: Thomas Maxe
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Opgør med ”kviklån”

Annonce