Annonce
Østjylland

Ny fabrik på Aarhus Havn skal være startskud til internationalt byggeeventyr

Ifølge Karsten Bro (th.) og Torben Enggaard vil det nyudviklede koncentrat disrupte byggebranchen. - Vi er sikre på, at uanset hvilket marked man kigger på, så har vi nogle afgørende fordele, der gør, at vi kører Tesla, mens alle andre kører rundt i en almindelig bil, siger Karsten Bro.- Det kan ikke undgå at blive en kæmpe succes, tilføjer Torben Enggaard. Foto: Jonas Okholm Nielsen
Den nordjyske virksomhed Connovate er i gang med at bygge en fabrik på havnen i Aarhus. Den skal give virksomheden overskud for første gang og sætte gang i et internationalt væksteventyr.
Annonce

AARHUS: Connovate har planer om et stort udlandseventyr med fabrikker i Asien, USA og Sydamerika.

Eventyret skal skydes i gang med en fabrik på Aarhus Havn, hvor byggeriet forventes at stå færdigt 1. marts. Fabrikken bliver på cirka 1500 kvadratmeter, og den har kostet cirka 50 mio. kroner.

Når den kører for fulde omdrejninger, skal den omsætte for 500 mio. kroner om året, fortæller Karsten Bro, administrerende direktør i Connovate.

Connovate har udviklet et koncentrat, som gør beton betydeligt stærkere og forlænger betonens levetid.

Ifølge en undersøgelse, Connovate har fået foretaget af DTU, kan det styrkede beton holde i 265 år. Samtidig er det bæredygtigt, fordi der ikke skal bruges lige så meget beton til bygninger.

- Man bruger halvt så meget beton, og det holder længere tid. Så vi skulle gerne have mindst 50 procent mindre CO2-udledning end almindelig beton, siger Karsten Bro.

Betonfirmaet Ambercon har investeret stort i Connovate, og ifølge Torben Enggaard, administrerende direktør i Ambercon og bestyrelsesmedlem i Connovate, går der ikke mange år, før lignende fabrikker, som den på Aarhus Havn, skal opføres i udlandet.

- De fabrikker vil blive bygget efter samme princip. Om to til fire år står der lignende koncentratfabrikker rundt om i verden, siger Torben Enggaard.

Connovate

Connovate har udviklet et koncentrat, der tilsættes beton, så den bliver stærkere og mere holdbar. På den måde skal man bruge mindre beton.

Connovate har dermed udviklet en metode, der gør beton mere bæredygtigt, da der kun skal bruges omkring halvt så meget beton i byggeriet.

Connovate blev etableret i 2010. Det laver også færdige fabriksløsninger- de såkaldte turnkey-løsninger.

Virksomhedens hovedsæde ligger i Støvring.

Annonce

Først Aarhus, så Asien

Ifølge Karsten Bro og Torben Enggaard vil det nyudviklede koncentrat disrupte byggebranchen.

- Vi er sikre på, at uanset hvilket marked man kigger på, så har vi nogle afgørende fordele, der gør, at vi kører Tesla, mens alle andre kører rundt i en almindelig bil, siger Karsten Bro.

- Det kan ikke undgå at blive en kæmpe succes, tilføjer Torben Enggaard.

Fabrikken i Aarhus bliver fuldautomatisk, og produktionssystemet skal kopieres til fabrikker i andre lande.

- Grundmodellen er klar, så fabrikken kan kopieres. Vi kan sætte ti fabrikker i værk næste år, siger Karsten Bro.

De første bliver sandsynligvis i Asien, hvor Connovate allerede har en kunde i Filippinerne.

- Vi har henvendelser fra kunder i Vietnam, Kina, Indien, og når først det begynder at eksplodere, skal vi være til stede lokalt. Så skal vi bygge fabrikker der. I løbet af fem år tror jeg, vi kan se konturerne til den eksplosion, siger Karsten Bro.

Annonce

På vej mod første overskud

I første omgang regner han dog med, at den kommende fabrik på havnen i Aarhus vil sikre Connovate plus på bundlinjen i 2020. Det vil være første gang, siden firmaet blev oprettet for 10 år siden.

I de år har Ambercon, fordi det tror på projektet, holdt hånden under Connovate.

- Vi har investeret efterhånden 100 mio. kroner i Connovate. Nu skal de penge begynde at komme tilbage. Det gør de også, det er jeg slet ikke i tvivl om. Det er derfor, vi har investeret så meget i det, siger Torben Enggaard.

Ambercon investerede i Connovate, fordi Torben Enggaard kunne se, at betonbranchen skulle ændre sig, hvis den skulle være mere miljøvenlig.

- Cementen er en stor synder. Jeg gik ind i Connovate, fordi jeg godt kunne se, at vi var nødt til at ændre vores mindset i forhold til de betontyper, vi arbejder med i fremtiden. De skal kunne noget mere og være mere miljørigtige. Det vil vi lykkes med her, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce