Annonce
INVESTERING

Ny direktør skal vende minus til plus: Står det til Allan skal hele verden kende til Help Care Companys patenterede øjenskyl

Allan Ahm Sørensen har tidligere arbejdet for blandt andre Dansk Supermarked, Duba B8 og Wrist Ship Supply med salg og indkøb af varer til hele Europa. Han føler sig derfor godt rustet til opgaven med at løfte Help Care Companys økonomi. Foto: Laura Uldahl Aggernæs
Det er med store ambitioner, at 47-årige Allan Ahm Sørensen sammen med Investor Hub Viborg har kastet sig ud i at vende minus til plus i Favrskov-firmaet Help Care Company. Hovedproduktet er et patenteret øjenskylsprodukt, der skal minimere risici for øjenskader ved kemisk ætsning.

Thorsø: En jolle er måske ikke det første, man forbinder med et firma, der sælger øjenskyl. Men ikke desto mindre er det netop sådan én, der optager en betydelig del af Help Care Companys varelager, da Erhverv+ kigger forbi en gråvejrstung mandag morgen.

Grunden er simpel. Med ny direktør og ny investorgruppe bag firmaet er planen, at firmaet inden længe skal flytte. Og de nye lejere på stedet har derfor allerede været i gang med at flytte de første ting ind.

Hvor jollen ikke spiller en væsentlig rolle i firmaet, har de mange kabinetskabe fyldt med mapper og papirer, der ligger sirligt sorteret i bakker i kontorlokalet ved siden af, derimod en stor del at sige om, hvordan Help Care Companys tilgang til forretning tidligere har været. Men står det til firmaets 47-årige nye direktør Allan Ahm Sørensen skal mapperne snart være fortid.

Annonce

For firmaet skal løftes digitalt, så Help Care Company kan komme tættere på kunderne. Ikke bare i Danmark, men også i resten af Europa og for den sags skyld resten af verden, som Allan Ahm Sørensen mener bør kende til firmaets unikke patenterede produkt.

- Det er sjovt at være på markedet med en unik løsning. Og her kan vi tilbyde kunderne noget, som de ikke kan få andre steder, fortæller den administrerende direktør, der blev en del af ejerkredsen i firmaet i september sidste år, da Investor Hub Viborg gik ind i virksomheden.

Længere skylletid

Netop det faktum, at Help Care Companys øjenskyl er patenteret, var i første omgang også det, der vakte Allan Ahm Sørensens nysgerrighed, da han faldt over et LinkedIn-opslag, hvor Investor Hub Viborg ledte efter en ny direktør til firmaet.

For med en patenteret løsning behøver virksomheden i princippet ikke mere end et enkelt produkt for at lykkes, mener han.

- Vi skal have fokus på er denne her, siger han med et fast greb om flasken med øjenskyl, der kan betjenes med en hånd.

- Og det er sådan set rigeligt for os, tilføjer han.

At Allan Ahm Sørensen har en så stor tiltro til produktet, som tilfældet er, skyldes, at Eyeaid - som den danske opfindelse er navngivet - i modsætning til lignende øjenskyl dels kan betjenes med én hånd og dels har en længere skylletid end eksisterende produkter på markedet.

Help Care Companys øjenskyl, der bruges som førstehjælpsudstyr ved kemiske ætsninger i øjet, kan derfor bruges i begge øjne på én gang, hvor andre lignende produkter kræver to hænders brug. Og derudover betyder den lange skylletid, at øjet kan blive renset i op til 15 minutter, hvilket er længere end de fleste konkurrerende produkter på markedet, påpeger Allan Ahm Sørensen, der ser det som en stor fordel.

Annonce

Forskel i kvalitet

For selvom andre produkter på markedet også lever op til de krav, der stilles af Arbejdstilsynet, mener Allan Ahm Sørensen alligevel, at Eyeaid har en berettigelse på markedet. Også selvom firmaets produkt isoleret set er dyrere end konkurrenternes.

- Ser man på produktprisen alene er vores øjenskyl dyrere end de andre på markedet. Men til gengæld har vi en længere skylletid, indvender direktøren, der drager en parallel til prisforskellen på hjertestartere.

Foruden Allan Ahm Sørensen og Christina Østergaard Frederiksen tæller firmaet også to medarbejdere i Tjekkiet, der samler og sender produkterne til Danmark for Help Care Company. Planen er dog, at produktionen og de to arbejdspladser skal hjemtages senest til sommer. Foto: Laura Uldahl Aggernæs

- Man ser jo både hjertestartere til salg i dag til 8000 kroner og til 20.000 kroner. Men det betyder jo ikke, at dem, der sælger produktet dyrest, skummer fløden. Det handler jo i lige så høj grad om, at der er en forskel i kvalitet, mener han.

Han er derfor overbevist om, at der er kunder til Help Care Companys produkt. Noget som firmaets stigende bruttofortjeneste gennem de senere år også understøtter.

- Det falder jo godt i tråd med den retning, vi som samfund bevæger os i retning af, hvor det handler om at tage endnu mere hånd om sine medarbejdere, mener Allan Ahm Sørensen.

Annonce

Forstand på udland

Hvor Help Care Companys indtægter gennem de senere år er steget, er bundlinjen ikke fulgt med op. Mens bruttofortjenesten i 2020 eksempelvis landede på godt 700.000 kroner, blev årets resultat efter skat et underskud på 120.000 kroner.

En udvikling, som den nye ejerkreds, der foruden Investor Hub Viborg og Allan Ahm Sørensen også tæller en af de oprindelige medejere af firmaet, Christina Østergaard Frederiksen, har en ambition om at vende. For at potentialet er til stede, er direktøren ikke tvivl om.

- Humlen er, at vi skal være mere synlige, end vi er lige nu, understreger Allan Ahm Sørensen.

For hvor firmaet i løbet af sine første fem år lykkedes med at få aftaler på plads med både små og store forhandlere af førstehjælpsudstyr, forskellige udbydere af førstehjælpskurser og virksomhedsrådgivere inden for førstehjælp i Danmark, har det store eksportfremstød ladet vente på sig.

Annonce

Million-ambition i 2023

- Omkring 95 procent af kunderne er i dag inden for landets grænser, men om tre år skulle det gerne være 95 procent af forretningen, der ligger uden for landets grænser, siger Allan Ahm Sørensen.

Og netop det er direktøren overbevist om, at han med en mange-årig erfaring inden for internationalt salg og indkøb kan hjælpe med.

- Det er en særlig disciplin at håndtere udenlandske sælgere, siger han og tilføjer:

- Og der ved jeg, hvad der skal til for at lykkes.

Derfor tør direktøren også sætte barren højt.

For med en samlet investering på omkring fire millioner kroner, der stammer fra både Investor Hub Viborg og Vækstfonden samt de penge, som Allan Ahm Sørensen selv har skudt ind i firmaet som medejer, tror han på, at Help Care Company kan nå i mål med at 10-doble omsætningen inden for de næste tre år.

- I 2021 kommer vi ud med minus på omkring en kvart million kroner. I år regner vi med at trække en sælger ind og tager produktionen hjem, så der forventer vi cirka at gå i nul. Men til næste år skal vi gerne ramme en million kroner i overskud, for der begynder vi at betale tilbage på vores lån, siger Allan Ahm Sørensen.

- Så det er en spændende udvikling, der venter os de næste par år, understreger han.

Fire nedslag i Help Care Companys historie

  • Help Care Company er stiftet i 2015 af Christian Lynge Frederiksen, som siden da har drevet firmaet med hans datter Christina Østergaard Frederiksen, der kom ind som medejer af firmaet i 2018.
  • De to var tidligere en del af firmaet Care Repair, som Christian Lynge Frederiksen var medstifter og ejer af. Et firma, der foruden at sælge rengøringsartikler også sælger pleje- og sikkerhedsudstyr til primært erhvervskunder. Her faldt far og datter over det dansk producerede øjenskylsprodukt Eyeaid, som de til at starte med købte ind af og videresolgte i Care Repair. Men da de så, at potentialet var stort, valgte Christian Lynge Frederiksen og Christina Østergaard Frederiksen i 2015 at overtage patentet på produktet fra dets danske opfinder og stifte en virksomhed til at varetage produktion og salg.
  • I 2019 solgte Christian Lynge Frederiksen sit rengøringsfirma fra for at satse helhjertet på Help Care Company. 
  • Efter år med fremgang i salget hos Help Care Company, men uden store resultater på bundlinjen, valgte far og datter dog i 2020 at søge hjælp hos en advokat med henblik på at få mere gang i salget til udlandet. Her blev de rådet til at tage kontakt til Investor Hub Viborg, der hurtigt så et potentiale i at hjælpe firmaet på vej.
  • I efteråret 2021 sendte investorgruppen sammen med de to stiftere af firmaet en pressemeddelelse ud om et nyt samarbejde, der foruden en investering på fire millioner kroner i firmaet fra henholdsvis Investor Hub Viborg og Vækstfonden samt Allan Ahm Sørensens køb af ejerandele også meddelte Christian Lynge Frederiksens afgang fra firmaet.
  • Christina Østergaard Frederiksen bliver i firmaet som kvalitetschef og medejer i Help Care Company, der i dag har Allan Ahm Sørensen i spidsen som administrerende direktør.
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Lines hjerneskadede søn gav hende idéen til at starte virksomhed: Har hjulpet ham til at bedre liv og nu skal andre have samme mulighed

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Kæmpe tøjfabrikant er nødt til at investere millioner i ny lagerhal for at følge med: Se videoen af det højteknologiske lager, hvor 36 robotter suser rundt

Annonce
Østjylland

Frø-virksomhed er blevet en blomstrende forretning: Vækstkurven er stejl, fortæller direktør

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Vestjylland

Har solgt rekordmange T-shirts – omsætningen nærmer sig en halv milliard: - Det gør en forskel, når verden begynder at gynge, at vi har medarbejdere, der er rolige og erfarne

Sydjylland

Kolding Havn hiver millioner i land - og leder efter ny direktør efter sag om skjult regning fra luksushotel

Erhverv For abonnenter

Fynbo med fem robotfirmaer: Søren Juul køber op og skyder mange flere penge ind i robotterne

Erhverv For abonnenter

Underskuddet er på 27,8 millioner kroner, men optimismen er intakt: Der er meget, der går vores vej

Erhverv For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Annonce