Annonce
Østjylland

Ny direktør fundet til Marlon Tørmørtel

Den nye administrerende direktør hos Marlon Tørmørtel, Sten Søgaard, har de sidste 23 år har siddet i direktionen hos den internationale producent af maling Teknos. Foto: Marlon Tørmørtel
Kemien har været en vigtig faktor i valget af Marlon Tørmørtels første eksterne administrerende direktør, fortæller ejerleder Martin Ladegaard, der stadig er ved at vænne sig til det nye samarbejde.

Brædstrup: Hvis du skulle vælge en person at dele ledelsen af din virksomhed med ud fra en samtale på et par timer med fire fremmede, hvem ville du så vælge?

Netop det spørgsmål sad den administrerende direktør og ejerleder i Marlon Tørmørtel, Martin Ladegaard, med denne sommer, da han sammen med firmaets bestyrelsesformand Henrik Enegaard Skaanderup efter længere tids søgen efter en ny ekstern administrerende direktør til firmaet for første gang sad over for de fire mulige kandidater til stillingen.

Hvis Marlon Tørmørtel for alvor skal kunne rykke sig, blandt andet på eksportområdet, kræver det bedre tid til, at Martin Ladegaard kan fokusere på forretning- og produktudvikling. Af den grund valgte firmaet sidste år at hyre et rekrutteringsfirma ind til at finde en ny ekstern administrerende direktør til firmaet, der blandt andet kan overtage mere af den daglige ledelse og dermed frigive tid til, at Martin Ladegaard kan fokusere på de opgaver, der får firmaet fremad. Men at udvælge den rette til jobbet har ikke været helt let.


Da jeg gik ind i det, havde jeg aldrig forestillet mig, at jeg ville vælge en på 60 år, men intet desto mindre faldt valget på ham, fordi han netop af den grund har en stor ballast med i kufferten.

Martin Ladegaard, ejerleder og forretnings- og produktudviklingsdirektør i Marlon Tørmørtel


- Det har været en svær proces. For det er ingen hemmelighed, at det er en anderledes opgave som ejerleder at skulle udvælge en direktør, som man skal arbejde så tæt sammen med, som det kræver her. Det er jo nærmest et lige så stort valg som at blive gift, fortæller Martin Ladegaard, der gennem 16 år har varetaget posten som administrerende direktør i firmaet, som han overtog tilbage i 2004 fra sin far Karl Ladegaard.

Men trods det svære valg er det lykkedes Martin Ladegaard at udvælge én, som 1. oktober i år tiltrådte posten som administrerende direktør i firmaet.

Annonce

God kemi og ballast

Valget er faldet på Sten Søgaard, der har en fortid inden for procesindustrien, hvor han startede ud med et arbejde for Kløver Mælk og de sidste 23 år har siddet i direktionen hos den internationale producent af maling Teknos.

Og selvom Martin Ladegaard umiddelbart havde en yngre direktør i tankerne, inden han mødte kandidaterne, er netop alderen foruden en god kemi en af de tungtvejende årsager til, at valget faldt på Sten Søgaard.

- Da jeg gik ind i det, havde jeg aldrig forestillet mig, at jeg ville vælge en på 60 år, men intet desto mindre faldt valget på ham, fordi han netop af den grund har en stor ballast med i kufferten; fordi vi havde en god kemi, og fordi jeg tror på, at han kan være med til flytte på nogle ting, siger Martin Ladegaard.

Annonce

Ikke blevet arbejdsløs

Ejerlederen har siden den nye direktørs indtræden i firmaet påtaget sig rollen som forretnings- og produktudviklingsdirektør med fokus på en videreudvikling af firmaets forretningsområder og mangeartede produkter.

Firmaet Marlon Tørmørtel er opkaldt efter Martin Ladegaard, der ejer 90 procent af virksomheden, og hans søster Lone Ladegaard, som i dag ejer 10 procent af firmaet. Arkivfoto: Henrik Sandvad

Og selvom samarbejdet stadig er forholdsvist nyt, oplever Martin Ladegaard da også, at skiftet har frigivet lidt tid til andre gøremål, om end der stadig er lang vej igen til at nå de mange mål, som firmaet har haft som ambition med skiftet af administrerende direktør.

- Det er ikke sådan, at jeg pludselig har fået intet at lave. Langt fra. Det går lidt tid, før de fleste opgaver bliver sat over på ham. Men på personaledelen, som har været et af mine hovedønsker, at han tog over på, der har jeg fået opgaverne væk. Og det passer mig fint, siger Martin Ladegaard, der ser frem til, at firmaets ledelse og bestyrelse i løbet af foråret vil sætte sig sammen for at se på den kommende strategiske retning for firmaet.

Om Marlon Tørmørtel

  • Marlon Tørmørtel blev stiftet i 1978 af Karl Ladegaard, der stod i spidsen for firmaet frem til 2004.
  • Virksomheden har flere års erfaring i produktion og markedsføring af en række tørmørteltyper, der sælges til private såvel som professionelle kunder.
  • I 2004 overtog sønnen Martin Ladegaard posten som ejerleder og administrerende direktør i firmaet, mens Karl Ladegaard i stedet påtog sig posten som bestyrelsesformand i firmaet frem til 2017, hvor far og søn besluttede sig for at få en ekstern sparringspartner ind i firmaet.
  • Valget faldt på Henrik Enegaard Skaanderup, der siden 2017 har varetaget posten som bestyrelsesformand, hvor han blandt andet bidrager med sine knap 30 års erfaring som leder inden for bygge- og anlægsbranchen.
  • Siden da er firmaet gået fra en bruttofortjeneste på knap 26 millioner kroner i 2017 til knap 38 millioner kroner i 2019.
  • Med ansættelsen af en ny ekstern administrerende direktør i firmaet, samt et nyt bestyrelsesmedlem med 30 års erfaring indenfor eksportsalg, er planen at øge indtægterne i firmaet på sigt.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce