Annonce
Nordsjælland

Ny butik uden plastik-juks: - Det er helt sikkert ikke den sidste butik, vi åbner

Rune Sury foran Moster Signe i Stengade som han har åbnet med sin kone, Lone Tagge. Foto: Jacob Henriques
Hos Moster Signe rimer nostalgi på kvalitet, kundskab og service.

ERHVERV: Der er ikke meget 'Made in Hong Kong' eller plastik over varerne i den nye legetøjsforretning på Stengade - Moster Signe.

Reolerne i den hyggelige butik bugner af trælegetøj, tegnesæt, tøjdyr og dukker, og der er i det hele taget en lidt nostalgisk vibe over butikken.

Her lugter heller ikke af plastik, og hvis man som skribenten i nærværende artikel er lidt oppe i årene, er der en næsten sentimental gensynsglæde med looket og duften af barndommens bamser, trævogne og værktøjssæt.

Annonce

- Og det er jeg glad for, du siger. For det er tilstræbt, siger medindehaver Rune Sury, mens han bakser med at få pakket et strandsæt, en tøjstruds og sengetøj til en af dagens første kunder, som er på vej på besøg til endnu et barnebarn.

Sammen med sin kone, Lone Tagge, slog Rune Sury dørene op til Moster Signe i Stengade - dér hvor Bog & Ide før havde butik.

Moster Signe gør op med brug-og smid-væk-kulturen legetøj må gerne gå i arv til lillesøster. Foto: Jacob Henriques

- Vi overtog brandet Moster Signe i efteråret sidste år, og på det tidspunkt fulgte der en fysisk butik med i Roskilde. Men lejeforholdene var ikke helt, som vi ønskede, og vi ville gerne begynde på en frisk, siger legetøjschefen, inden han fortsætter:

- Vi ville helst ikke være låst fast i, hvordan forretningen havde været tidligere. Så da Roskilde ligesom ikke rigtig var noget, der skulle fortsætte, begyndte vi at se efter noget, der mindede om det. Og der var mange ligheder i Helsingør: Størrelsen, masser af turister, og så fandt vi de her lokaler, hvor vi også kan have lager.

- Hvis man ser på, hvor mange der sælger legetøj på nettet, er det jo fuldstændigt overbefolket. Og det bliver meget ”pris/produkt”. Det er ligesom, når man går op og køber plastiklegetøj i supermarkedet. Det er produceret så billigt som muligt for at kunne trykke prisen ned. Eller lave legetøjet så stort som muligt til en billig pris, siger han.

Slut med brug-og-smid-væk

Han forklarer butikkens koncept:

- Det handler om at have nogle ordentlige varer, som gør op med brug-og-smid-væk-kulturen, som har domineret de seneste 10-15 år. Man har snakket meget om, at vi skal være bevidste omkring, hvad vi bruger af resurser. Men det er ikke rigtigt slået igennem. Men nu er der en helt klar tendens til at folk siger ”vi skal passe på det, vi har”. Og det vil vi gerne tappe ind i. Altså have nogle ordentlige varer som holder. Som man kan bruge og måske endda give videre. Måske arver lillesøster eller en anden det.

- Derudover vil gerne have nogle ordentlige produkter: At materialerne er i orden. Alle vores produkter er fremstillet uden brug af kemikalier, og der er certificeret efter alle kunstens regler.

- Det er økologisk der, hvor det kan lade sig gøre, og mange af vores leverandører klimakompenserer ved at lave CO2-neutral produktion. Bamserne er lavet med et genbrugeligt fyld. Det handler om at give vores børn noget legetøj, som er i orden. Det skal ikke bare være sådan noget plastik, som går i stykker om to måneder og bliver smidt ud, blot for at blive erstattet af en ny tilsvarende. Det er jo et enormt resursespild, man kan undgå, siger han.

Annonce

Bæredygtigt

- Vi prøver også at finde leverandører, som både kan levere noget nyskabende, men som måske også kigger lidt tilbage til, hvad der var. Det er sjovt at se, når flere generationer kommer ind i butikken, hvor der står en morfar og pludselig kan huske, at ”det her legede jeg med, da jeg var lille”. Og så folder der sig en helt lille historie ud til børnebørnene om, hvordan det var, dengang morfar legede.

Moster Signe forsøger også at have leverandørerne så tæt på som muligt, så der ikke bruges unødige resurser på transport.

Moster Signe kom ind i slipstrømmen af, at Top-Toys gik konkurs for nogle år siden, og selskabet måtte lukke sine legetøjskæder, Fætter BR og Toy’R’Us. De fysiske butikker forsvandt fra gågaderne rundt om i landet, og selv om nogle enkelte Fætter BR blev videreført, flyttede en stor del af legetøjshandlen over på netbutikkerne.

- Der opstod et tomrum med Top Toys konkurs i mange byer. Og selv om vi også er stærke på webhandel - Moster Signe har eksisteret i ni år på nettet og er en stor webbutik – så er det at have en fysisk butik, hvor især de mindste kunder kan komme ind og blive inspireret, er enormt vigtigt og givende. Vi kan også meget bedre rådgive om produkterne, og så er det jo hele oplevelsen: Det skal være et univers, hvor man kommer ind og tænker ”wow, fedt”. Hvor børnene bliver glade for at komme ind og røre ved tingene og mærke, at det er gedigent og lavet ordentligt, i stedet for at man bare bladrer gennem nogle billeder på nettet.

Annonce

Klar til mere

Butikken skulle egentlig først være åbnet til påske, men parret var kommet så langt, at de slog dørene op noget før.

- Og der har været super fin respons, selv om vi egentlig ikke har gjort noget ud af at sige, vi er her. Vi overtog Moster Signe for et år siden, og det harmonerer fint med den fysiske butik, vi har i Charlottenlund, Lones Legetøj, fortæller Rune Sury.

- Det handler om oplevelsen, universet og ikke mindst servicen. Og det er helt sikkert ikke den sidste butik, vi åbner, siger Rune Sury.

Der er allerede en butik i kikkerten på Frederiksberg, og ambitionen er også at få foden ind flere steder i provinsen.

Annonce
Annonce
Erhverv

Ny sygeplejefaglig direktør har stået i spidsen for akutafdelingen i Horsens - nu skal hun helt op i helikopteren

Annonce
Fyn

Konferencecentre forventer nyt rekordår

Annonce
Erhverv

Han kan stege din bøf: Verdensmester rejser ud og griller for kunderne

Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Ekstremerne vinder i jagten på talent: Hvis du vil være noget for alle, er du ikke noget for nogen, mener Odense-direktør

Nordsjælland

Abekopper sender aktie på himmelflugt: Kvistgård-virksomhed stiger syv milliarder i værdi

Fyn For abonnenter

Biotech-firma i Odense blev kendt under corona: Fordobler millionoverskud efter testspurt

Erhverv

Analyse: Bankerne betaler ikke negative renter længere. Gør du?

Sydjylland

"Det viste sig at være helt nødvendigt med en oprydning": Spildevandsselskab har sagt farvel til top-direktør

Fyn

Sydfynsk cykelhandler i stort gear: Største overskud nogensinde

Annonce